Geld lenen voor een verbouwing

De verbouwing van jouw huis kan veel stress met zich meebrengen, zeker wanneer de middelen om dit te financieren, beperkt zijn. Via een lening van Becam verspreid je de kosten over een langere periode. En je wil daar natuurlijk niet teveel voor betalen. Daarom leen je via Becam tegen één van de laagste rentes in Nederland.

U kunt geld lenen voor verschillende doeleinden in jouw woning. Het kan gaan om een complete verbouwing maar je mag bij ons ook geld lenen voor een keuken. Dat maakt je geheel zelf uit. Als je daar vragen over hebt dan kunt je altijd contact met ons opnemen.

Verbouwingskosten en verbouwingskrediet

Wat kost een verbouwing? Vaak start dit bij een bedrag van € 5000 en kan al snel oplopen tot meer dan € 50.000. Een aanbouw inclusief nieuwe keuken is natuurlijk een stuk duurder dan alleen een nieuw toilet (inclusief betegeling).

Het is vaak lastig om vooraf te bepalen wat de totale verbouwingskosten zijn. Vooral wanneer een verbouwing uitloopt of er onvoorziene omstandigheden optreden. Achteraf kost een verbouwing vaak meer dan verwacht. Wie een persoonlijke lening afsluit bepaalt vooraf het te lenen bedrag en moet het met dit bedrag doen: op is op. Met een doorlopend krediet kun je ervoor zorgen dat er geld achter de hand is. Zo kun je opnemen tot aan het kredietlimiet.

De rente en looptijd

Een verbouwingslening kan in de vorm van een doorlopend krediet. Bij deze leenvorm is de rente variabel. Dit betekent dat de rente mee beweegt met de marktrente. Gaat deze omhoog, dan gaat ook de rente van het doorlopend krediet omhoog. Aan de andere kant gaat de rente ook omlaag wanneer de marktrente daalt.

De looptijd kan aan de hand van de rente langer of korter worden. Het maandbedrag blijft wel hetzelfde, ongeacht hoe het met de rente zit. Hierdoor weet je in elk geval wel wat je maandelijks aan lasten kwijt bent.

Rente verbouwingslening aftrekbaar

Houd er rekening mee dat de rente van een doorlopend krediet niet aftrekbaar is, ook niet wanneer deze is gebruikt voor een verbouwing. Wil je een lening die wel aftrekbaar is? Kies dan voor de persoonlijke lening is, mits volledig voor de verbouwing van de woning gebruikt, is deze wel aftrekbaar.

Becam en de verbouwingsfinanciering

Het vinden van de goedkoopste mogelijke lening kan een ware uitdaging zijn, gezien de vele aanbieders en variërende voorwaarden. Becam kijkt naar jouw situatie en zorgt voor een aantrekkelijke offerte op maat voor de verbouwing van jouw huis.

Onze voordelen:

De mogelijkheden op een rij:

Geld lenen voor de verbouwing van je huis kan op meerdere manieren, namelijk via een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Beide opties hebben hun eigen voordelen.

Persoonlijke lening

Doorlopend krediet

Gratis één of meerdere offertes aanvragen

Een verbouwingslening regel je heel eenvoudig bij Becam. Bekijk middels de berekeningsmodule hoe een lening eruit ziet en wat hier de maandlasten van zijn. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen, deze kun je dan beter met elkaar vergelijken. Kijk goed naar de rentes en voorwaarden.

We hebben een eigen ‘mijn omgeving’ ontwikkeld. Via deze online omgeving vraag je heel eenvoudig een of meerdere offertes aan. Het aanvragen van een offerte is gratis en verplicht je tot niets. Zo weet je direct of geld lenen voor een verbouwing ook echt bij jou past.

Vrijblijvende offerte aanvragen