Geld lenen voor het aanleggen van je tuin

De tuin is een verlengstuk van jouw huis waar je waarschijnlijk veel tijd in doorbrengt. Zeker als in de lente en zomer de temperatuur stijgt. Investeren in je tuin is dan ook de moeite waard. Het aanleggen of renoveren van je tuin hoef je niet per se te bekostigen uit spaargeld. Je kunt via Becam eenvoudig geld lenen voor je tuin. 

Bij een lening voor je tuin is het aan jou wat je met het geld doet. Misschien heb je groene vingers en maak je met behulp van de lening een kleurrijke bloemenzee van je tuin. Het kan ook zijn dat je, nu je toch bezig bent met het aanpassen van je tuin, gaat voor een mooie vijver, ingebouwde trampoline voor de kinderen of een fraai terras op het zuiden. Met geld lenen voor je tuin maak je dit mogelijk. 

Hoeveel kost het renoveren van je tuin?

Er is niet één standaard kostenplaatje voor iedere tuin. De volgende punten bepalen vooral welke lening je nodig hebt voor het aanleggen of renoveren van je tuin:

  • Het formaat van je tuin

Hoe groter je tuin, des te meer zaken als tegels, bloembakken en hekwerk er nodig is. Deze materiaalkosten vormen een groot deel van de kosten.

  • Je wensen voor de tuin

Bedenk eerst wat je wensen zijn voordat je overweegt geld te lenen voor je tuin. Een eenvoudige tuin kost uiteraard meer wanneer je extra’s als een vijver of een overkapping wilt toevoegen. 

Naast de kosten voor materiaal vormen de arbeidskosten een groot deel van de uiteindelijke rekening. Alhoewel het afhangt van je tuin zelf en de wensen, moet je al snel op circa €5.000 rekenen voor het aanleggen van een gemiddelde tuin. Dit bedrag kan al snel oplopen tot €10.000 naarmate je wensen uitgebreider zijn.

Hoeveel geld kan ik lenen voor mijn tuin?

Wanneer je een goed beeld hebt van de kosten, is het tijd om te bekijken hoeveel je kunt lenen voor het aanleggen of renoveren van je tuin. Het bedrag dat je kunt lenen hangt af van je persoonlijke situatie. Bepalend zijn vooral je inkomen, woon- en gezinssituatie. Bij Becam maak je eenvoudig online een berekening, waarbij je direct helderheid krijgt of je voldoende kunt lenen voor de plannen die je met de tuin hebt. Vervolgens kan je een vrijblijvende offerte opvragen voor de tuinlening.

Tuin financieren: verschillende leningen mogelijk

Wil je geld lenen voor je tuin? Hiervoor kan je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten. De meeste mensen kiezen bij tuin financiering voor de persoonlijke lening. De verschillen zijn: 

  • Tuin financieren met een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening krijg je het geld in één keer op je rekening. Zo is het nodige bedrag voor je tuin direct beschikbaar. De persoonlijke lening heeft altijd een vaste rente en looptijd. Hierdoor staan de maandlasten vast en wordt je niet verrast door stijgende kosten als de rente stijgt in de toekomst. Dit maakt de persoonlijke lening geschikt voor het financieren van de aanleg of renovatie van je tuin.

  • Tuin financieren met een doorlopend krediet

Geld lenen voor je tuin kan ook in de vorm van een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit. Je kunt eenmaal afgeloste bedragen ook weer opnemen. Handig als je naast het financieren van een tuin andere leendoelen hebt. Toch is een doorlopend krediet minder populair. Grootste reden is de variabele rente en looptijd. Hierdoor kunnen je maandlasten dalen of stijgen. 

Vraag prijzen van verschillende hoveniers op

Het is verstandig om bij verschillende hoveniers of aannemers offertes aan te vragen voor het aanpassen van je tuin. De tarieven kunnen fors verschillen. Dit komt onder andere door de grote vraag onder huiseigenaren. Hierdoor stijgen de tarieven en kunnen hoveniers een dure offerte afgeven, zeker als ze eigenlijk het werk niet nodig hebben. Ga bij het naast elkaar zetten van de offertes goed na of er vergelijkbaar materiaal geoffreerd is. Zo weet je dat het prijsverschil niet komt door een verschil in kwaliteit van de tegels of het hout voor het hek. Heb je de keus gemaakt, dan weet je meteen hoeveel geld je moet lenen voor de tuin.

Tuinaanleg combineren met andere leendoelen

Als je enthousiast plannen voor je tuin maakt, komen er vaak ook andere ideeën naar boven. Denk bijvoorbeeld aan het maken van openslaande deuren naar die mooie nieuwe tuin. Bij geld lenen voor de tuin kan je meteen ook andere doelen realiseren. Zo combineer je het aanpassen van de tuin met de verbouwing die ook op het verlanglijstje stond. Denk aan het vernieuwen van de keuken, het financieren van een nieuwe badkamer of het verduurzamen van de woning. We controleren bij de aanvraag van je lening automatisch of al je plannen aansluiten bij je financiële ruimte. 

Maximale lening en maandlasten

Maximale lening voor tuin

Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen voor jouw tuin? Gebruik de berekeningsmodule van Becam en bekijk de rente en maandlasten. Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan weet je zeker wat de maximale lening in jouw situatie is.

Eenvoudig maandlasten voor tuinlening bekijken

Natuurlijk wil je vooraf ook weten wat geld lenen voor het aanleggen of renoveren van je tuin kost. Op de website van Becam vind je een handige berekeningsmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de looptijden. Door met de looptijden te schuiven zie je de maandlasten verhogen of verlagen.

Vervolgens vraag je eenvoudig één of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang binnen 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest.

Vrijblijvende offerte aanvragen