Wat is een persoonlijke lening?

Met een persoonlijke lening leen je een eenmalig bedrag. Je bepaalt zelf het leendoel. Denk aan het vernieuwen van de keuken, de tuin of het aanschaffen van een nieuwe auto. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Bovendien staat de rente vast tijdens de looptijd. Je weet zo vooraf waar je aan toe bent en in welk tempo de lening wordt afgelost.

Goedkope Persoonlijke lening

De rente bepaalt of een persoonlijke lening goedkoop is. Deze rente staat bij een persoonlijke lening altijd vast. Daarnaast verschilt de rente per kredietverstrekker. Via Becam kan je de goedkoopste persoonlijke lening afsluiten. Wij vergelijken de beste kredietverstrekkers voor je na jouw vrijblijvende aanvraag. Vervolgens kan jij zelf de keus maken.

Naast de rente telt ook de looptijd van de persoonlijke lening. Kies je een kortere looptijd, dan liggen je maandlasten hoger. Wel ben je eerder schuldenvrij en betaal je minder lang rente. Kiezen voor een kortere looptijd bij het afsluiten van een lening is altijd goedkoper.

Voordelen en nadelen

Een persoonlijke lening aanvragen heeft verschillende voordelen. Zekerheid over de maandlasten is een belangrijk pluspunt. Let ook op de aandachtspunten bij het afsluiten van een lening. De grootste voor- en nadelen zijn:

Voordelen

  • Vaste looptijd
  • Vaste lage rente
  • Zekerheid over de maandlasten
  • Mogelijkheid boetevrij extra aflossen

Nadelen

  • Afgeloste bedragen weer opnemen niet mogelijk
  • Minder geschikt voor kleine uitgaven

Persoonlijke lening aanvragen: Hoe werkt het?

Het aanvragen van een persoonlijke lening werkt eenvoudig. Je kunt op deze pagina zelf berekenen welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Heb je een goed beeld van de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Vervolgens checken we nog goed of de lening die je wilt afsluiten past bij je financiële situatie. Uiteraard zoeken we meteen voor je uit welke kredietbanken de goedkoopste persoonlijke lening aanbieden. Is de keus gemaakt en ben je akkoord met de offerte? Binnen enkele dagen kan het geld al op je rekening staan

Hoe lang loopt een persoonlijke lening

Bij het aanvragen van een persoonlijke lening via Becam kies je zelf de looptijd. De mogelijke looptijd ligt tussen de 12 en 120 maanden. Je keus bepaalt, samen met de hoogte van de rente, welk bedrag je maandelijks betaalt. Heb je meer financiële ruimte dan je bij het aanvragen van de persoonlijke lening had? Boetevrij extra aflossen is toegestaan als je de lening via ons hebt afgesloten.

Past een persoonlijke lening bij jou?

Het antwoord hangt af van zowel je persoonlijke situatie als je leendoel. Heb je duidelijk voor ogen hoeveel geld je wilt lenen? Het aanvragen van een persoonlijke lening sluit beter aan dan een doorlopend krediet. Zeker als je een lening aanvraagt voor een grote aankoop als een nieuwe keuken of auto. De vaste looptijd van een persoonlijke lening kan je goed afstemmen op de tijd waarin je gebruik maakt van de aankoop. 

De vraag is daarnaast in hoeverre je waarde hecht aan zekerheid. Een persoonlijke lening los je af volgens een vast schema en rente. Hier verschilt deze leenvorm van het doorlopend krediet, waar zowel de rente als de looptijd niet in beton gegoten is. 

Oversluiten naar een goedkope persoonlijke lening

Heb je nu een dure lening(en) lopen en profiteer je nog niet van de lage rente? Via Becam kan je oversluiten naar een goedkope persoonlijke lening of doorlopend krediet. Wil je weten wat je kunt besparen op jouw huidige lening bij een bank, creditcardmaatschappij of winkel? Bereken het in nog geen minuut met onze gratis besparingscheck.

Lening berekenen?

Wil je je persoonlijke lening berekenen? Kies dan voor onze handige widget aan de rechterkant van de pagina. Vraag de lening aan na het berekenen van het juiste bedrag dat bij u past.

Laagste rente persoonlijke lening

Hoe hoger de rente hoe meer je betaald aan je lening. Hou dus altijd de stand van de rente in de gaten als je een persoonlijke lening wilt afsluiten. De rente op een persoonlijke lening is meestal voordeliger dan bij andere vormen van lenen. Bij een krediet verstrekker als Becam staat de lening vast voor de hele looptijd. Daar komt dus geen verandering in. Als klant bepaal je zelf de looptijd van het lenen. Die looptijd ligt tussen de 12 en 120 maanden. Bij een kredietverstrekker als Becam betaal je geen boetes als je vroegtijdig wilt aflossen. Toch is dit iets om altijd even te onderzoeken als je gaat lenen.

In onderstaande tabel tonen wij de goedkoopste rente van een persoonlijke lening. De maandtermijn bestaat uit rente en aflossing en staat gedurende de hele looptijd vast. Het is ook mogelijk om andere bedragen en/of maandtermijnen aan te vragen. Kijk hiervoor op onze offerte pagina en vraag een vrijblijvende offerte voor een persoonlijke lening aan. In deze tabel gaan wij van de laagste rente die wij kunnen bieden. De daadwerkelijke rente hangt o.a. af van je persoonlijke en financiële situatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen