Wat is een persoonlijke lening?

Met een persoonlijke lening leen je een eenmalig een bedrag. Je bepaalt zelf het leendoel. Denk aan het vernieuwen van de keuken, de tuin of het aanschaffen van een nieuwe auto. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Want bij een persoonlijke lening staat de rente vast tijdens de gehele looptijd van de lening. Je weet zo vooraf waar je aan toe bent en in welk tempo de lening met welke rente wordt afgelost.

Goedkope persoonlijke lening

De rente bepaalt of een persoonlijke lening een goedkope lening is. Deze rente staat bij een persoonlijke lening altijd vast voor de gehele periode. Daarnaast verschilt de rente per kredietverstrekker. Via Becam kan je de goedkoopste persoonlijke lening afsluiten. Wij vergelijken speciaal voor jou de beste kredietverstrekkers na een vrijblijvende aanvraag. Vervolgens kan jij zelf de keus maken.

Naast de rente is de looptijd van een lening van belang als het om de totale kosten gaat. Kies je een kortere looptijd, dan liggen je maandlasten hoger. Wel ben je dan eerder schuldenvrij en betaal je de rente over een kortere periode. Kiezen voor een kortere looptijd bij het afsluiten betekent dat je kiest voor de goedkoopste persoonlijke lening.

Voordelen en nadelen van een persoonlijke lening

Als je geld wilt lenen, dan heeft een persoonlijke lening aanvragen meerdere voordelen. Zekerheid over de maandlasten is een belangrijk pluspunt. Let ook op de aandachtspunten bij het afsluiten van een lening. De grootste voor- en nadelen zijn:

Voordelen

  • Vaste looptijd
  • Vaste lage rente
  • Zekerheid over de maandlasten
  • Mogelijkheid boetevrij extra aflossen

Nadelen

  • Afgeloste bedragen weer opnemen niet mogelijk
  • Minder geschikt voor kleine uitgaven

Persoonlijke lening aanvragen: Hoe werkt het?

Het aanvragen van een persoonlijke lening werkt eenvoudig. Je kunt op deze pagina zelf berekenen welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Heb je een goed beeld van de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Vervolgens checken we of de lening die je wilt afsluiten past bij je financiële situatie. Uiteraard zoeken we meteen voor je uit welke kredietbanken de goedkoopste persoonlijke lening aanbieden. Is de keus gemaakt en ben je akkoord met de offerte? Binnen enkele dagen kan het geld al op je rekening staan. Dat is geld lenen via bemiddeling van Becam.

Wat is de looptijd van een persoonlijke lening

Bij het aanvragen van een persoonlijke lening via Becam kies je zelf de looptijd. De looptijd ligt tussen de 12 en 120 maanden. Je keus bepaalt, samen met de hoogte van de rente, welk bedrag je maandelijks betaalt. Heb je meer financiële ruimte dan je bij het aanvragen van de persoonlijke lening had? Dan is het toegestaan boetevrij af te lossen bij een persoonlijke lening via Becam.

Aandachtspunten voor een persoonlijke lening?

Wanneer weet je of een persoonlijke lening bij jou past? Dat antwoord hangt af van zowel je persoonlijke situatie als het leendoel. Heb je duidelijk voor ogen hoeveel geld je wilt lenen? Het aanvragen van een persoonlijke lening sluit beter aan dan een doorlopend krediet. Zeker als je een lening aanvraagt voor een grote aankoop als een nieuwe keuken of auto. De vaste looptijd van een persoonlijke lening kan je goed afstemmen op de tijd waarin je gebruik maakt van de aankoop. Zorg er altijd voor dat de looptijd van een lening nooit langer is dan de levensduur van het product waarvoor de lening is. Zo maak je dat kans kleiner dat je moet aflossen op een product waar je geen gebruik meer van maakt. 

Maak gebruik van onze module persoonlijke lening vergelijken en bekijk de verschillende aanbieders en bijbehorende rentepercentages.

Oversluiten naar een goedkope persoonlijke lening

Heb je nu een dure lening(en) lopen en profiteer je nog niet van de lage rente? Via Becam kan je jouw lening vergelijken en oversluiten naar een goedkope persoonlijke lening of doorlopend krediet. Wil je weten wat je kunt besparen op jouw huidige lening bij een bank, creditcardmaatschappij of winkel? Bereken het in nog geen minuut met onze gratis besparingscheck.

Lening berekenen?

Wil je je persoonlijke lening berekenen? Kies dan voor onze handige widget aan de rechterkant van de pagina. Vraag de lening aan na het berekenen van het juiste bedrag dat bij u past.

Laagste rente persoonlijke lening

Hoe hoger de rente hoe meer je betaalt aan je lening. Hou dus altijd de stand van de rente in de gaten als je een persoonlijke lening wilt afsluiten. De rente op een persoonlijke lening is meestal voordeliger dan bij andere vormen van lenen, dit is simpelweg de lening met de laagste rente. Bij een kredietverstrekker als Becam staat de rente vast voor de hele looptijd. Daar komt dus geen verandering in. Als klant bepaal je zelf de looptijd van de lening. Die looptijd ligt tussen de 12 en 120 maanden. Bij een kredietverstrekker als Becam betaal je geen boetes als je vroegtijdig wilt aflossen. Toch is dit iets om altijd even te onderzoeken als je gaat lenen.

In onderstaande tabel tonen wij de goedkoopste rente van een persoonlijke lening. De maandtermijn bestaat uit rente en aflossing en staat gedurende de hele looptijd vast. Het is ook mogelijk om andere bedragen en/of maandtermijnen aan te vragen. Kijk voor een goedkope financiering op onze offerte pagina en vraag een vrijblijvende offerte voor een persoonlijke lening aan. In deze tabel gaan wij van de laagste rente die wij kunnen bieden. De daadwerkelijke rente hangt o.a. af van je persoonlijke en financiële situatie.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar?

Wanneer het leendoel woningverbetering is dan is de rente die je betaalt aan een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar in box 1 voor de inkomstenbelasting. Dit kan gaan om een verbouwing, aanbouw, nieuwe keuken of badkamer. Maar geldt ook voor bijvoorbeeld de tuin. Het geldt niet voor losse onderdelen zoals nieuw (tuin)meubilair. Het moet een vast onderdeel zijn van de woning.

Vrijblijvende offerte aanvragen