Geld lenen voor een keuken – keukenlening

De keuken is het hart van ieder woonhuis. Wist je dat mensen gemiddeld de meeste tijd in de keuken doorbrengen? Het moet daarom een plek zijn waar het hele gezin zich prettig voelt. Investeren in woongenot is nooit een overbodige luxe. Geld lenen voor een keuken regel je makkelijk online, waarbij je direct ziet wat de maandlasten zijn. Bovendien is het aanvragen van een offerte bij Becam vrijblijvend en kosteloos.

Hoeveel kost een nieuwe keuken?

Een keuken gaat gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar mee. De meeste mensen vervangen hun oude keuken wanneer deze tussen de 10 en 16 jaar oud is. Wat kost een nieuwe keuken? Inclusief apparatuur ben je voor de meeste tussen de € 4.000 en €30.000 kwijt (exclusief of inclusief montage). Meer uitgeven kan zeker ook, als je voor de meest uitgebreide keuken gaat. Zet vooraf goed de kosten op een rij, zodat je weet hoeveel geld je moet lenen.

Hoe ga je de nieuwe keuken financieren? Dit kan met spaargeld of beleggingsgeld. Wil je niet al jouw spaargeld gebruiken of je beleggingen vrijmaken? In dat geval is geld lenen voor een nieuwe keuken een goed alternatief.

Keuken financieren: verschillende leningen mogelijk

Geld lenen voor een keuken kan op verschillende manieren, waaronder de persoonlijke lening of doorlopend krediet. Deze leningen hebben de volgende kenmerken:

  • Keuken financieren met een persoonlijke lening

Bij deze leenvorm ontvang je het geldbedrag in één keer op je rekening. Zo is het geld direct beschikbaar. Bovendien is een lening goedkoper dan een lening of kopen op afbetaling bij de keukenspecialist. De persoonlijke lening heeft altijd een vaste rente en looptijd. Het voordeel hiervan is dat de maandlasten ook vaststaan en door een eventuele stijgende rente niet wijzigt. Gemiddeld genomen gaat een keuken tussen de 15 en 20 jaar mee. Kies dan ook dat de lening ongeveer een looptijd heeft van 15 jaar. De persoonlijke lening is door de vaste rente en zelf gekozen looptijd bij uitstek geschikt voor het financieren van je keuken

  • Keuken financieren met een doorlopend krediet

Geld lenen voor een keuken kan ook in de vorm van een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit. Je kunt eenmaal afgeloste bedragen ook weer opnemen. Dit is handig als je naast een keuken andere leendoelen hebt. Toch kiezen minder mensen voor een doorlopend krediet bij het financieren van een keuken. De grootste reden is de variabele rente en looptijd. Bij een persoonlijke lening staan die wel vast.
Ben je echter van plan de keuken helemaal te gaan verbouwen, en weet je nog niet precies hoeveel geld je nodig gaat hebben? Of ben je bang om onvoorziene kosten tegen te komen? Dan is het doorlopend krediet wel een goede oplossing.

Rente keuken financiering aftrekbaar

Gebruik je het geld van de lening voor woningverbetering? Dan is de rente die je over de lening betaalt aftrekbaar. Geld lenen voor een keuken of verbouwing valt voor de Belastingdienst onder woningverbetering. Voorwaarden zijn wel dat het gaat om een eigen woning, de facturen worden bewaard en dat de lening is afgesloten in de vorm van een persoonlijke lening.

Bereken je keukenlening en maandlasten

Natuurlijk wil je van tevoren weten wat geld lenen voor een keuken kost. Op de website van Becam vind je een handige berekeningsmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de looptijden. Door met de looptijden te schuiven zie je de maandlasten verhogen of verlagen.

Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen voor een nieuwe keuken? Gebruik de berekeningsmodule van Becam en bekijk de rente en maandlasten. Vraag hierna een offerte aan, dan weet je zeker wat je maximaal kunt lenen.

Vervolgens vraag je eenvoudig een of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest.

Altijd boetevrij extra aflossen bij Becam

Het kan voorkomen dat je een financiële meevaller hebt. Denk aan een werkbonus, een winstuitkering of misschien wel een erfenis. Dit geld mag je gebruiken voor het tussentijds aflossen op de vakantiewoning. Voortijdig aflossen is bij Becam altijd boetevrij, of je nu een persoonlijke lening of doorlopend krediet hebt.

Vrijblijvende offerte aanvragen