Geld lenen voor een keuken – keukenlening

De keuken is het hart van ieder woonhuis. Wist je dat mensen gemiddeld de meeste tijd in de keuken doorbrengen? Het moet daarom een plek zijn waar het hele gezin zich prettig voelt. Investeren in woongenot is nooit overbodige luxe. Geld lenen voor een keuken regel je makkelijk online, waarbij je direct ziet wat de maandlasten zijn. Bovendien is het aanvragen van een offerte vrijblijvend en kosteloos.

Hoeveel kost een nieuwe keuken?

Een keuken gaat gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar mee. De meeste mensen vervangen hun oude keuken wanneer deze tussen de 10 en 16 jaar oud is. Wat kost een nieuwe keuken? Inclusief apparatuur ben je voor de meeste tussen de € 4.000 en €20.000 kwijt (exclusief of inclusief montage). Meer uitgeven kan zeker ook, als je voor de meest uitgebreide keuken gaat. Zet vooraf goed de kosten op een rij, zodat je weet hoeveel geld je moet lenen voor een keuken.

Hoe ga je de nieuwe keuken financieren? Dit kan met spaargeld of beleggingsgeld. Wil je niet al jouw spaargeld gebruiken of je beleggingen vrijmaken? In dat geval is geld lenen voor een nieuwe keuken een goed alternatief.

Keuken financieren: verschillende leningen mogelijk

Geld lenen voor een keuken kan op verschillende manieren, waaronder de persoonlijke lening of doorlopend krediet. Deze leningen hebben de volgende kenmerken:

  • Keuken financieren met een persoonlijke lening

Bij deze leenvorm ontvang je het geldbedrag in een keer op je rekening. Zo is het geld direct beschikbaar en kun je de lening betalen, zonder dat je een te dure lening bij de keukenspecialist bij afsluit. De persoonlijke lening heeft altijd een vaste rente en looptijd. Voordeel hiervan is dat de maandlasten ook vaststaan en door een eventuele stijgende rente niet wijzigt. De persoonlijke lening is hierdoor bij uitstek geschikt voor het financieren van je keuken.

  • Keuken financieren met een doorlopend krediet

Geld lenen voor een keuken kan ook in de vorm van een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit. Je kunt eenmaal afgeloste bedragen ook weer opnemen. Handig als je naast een keuken andere leendoelen hebt. Toch kiezen minder mensen voor een doorlopend krediet bij het financieren van een keuken. Grootste reden is de variabele rente en looptijd. Bij een persoonlijke lening staan die wel vast.

Rente keuken financiering aftrekbaar

Gebruik je het geld van de lening voor woningverbetering? Dan is de rente die je over de lening betaalt aftrekbaar. Geld lenen voor een keuken of verbouwing valt voor de Belastingdienst onder woningverbetering. Voorwaarden zijn wel dat het gaat om een eigen woning, de facturen worden bewaard en dat de lening is afgesloten in de vorm van een persoonlijke lening.

Keuken financieren en levensduur van de keuken

Bij geld lenen voor een keuken kun je zelf de looptijd bepalen. Stem de lening voor de keuken af op de levensduur. Gemiddeld genomen gaat een keuken tussen de 15 en 20 jaar mee. Zorg dan ook dat de lening een looptijd heeft van 15 jaar. Mocht de nieuwe keuken later aan vervanging toe zijn, dan ben je in ieder geval van de oude lening af. Kijk bij het bepalen van de looptijd ook even naar de maandlasten. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandlasten. Wel is de keuken financiering uiteindelijk goedkoper met een kortere looptijd, doordat je over de looptijd veel minder aan rente betaald.

Maximale lening berekenen

Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen voor een nieuwe keuken? Gebruik de berekeningsmodule van Becam en bekijk de rente en maandlasten. Vraag hierna een offerte aan, dan weet je zeker wat je maximaal kunt lenen.

Altijd boetevrij extra aflossen bij Becam

Het kan voorkomen dat je een financiële meevaller hebt. Denk aan een werkbonus, een winstuitkering of misschien wel een erfenis. Dit geld mag je gebruiken voor het tussentijds aflossen op de vakantiewoning. Voortijdig aflossen is bij Becam altijd boetevrij, of je nu een persoonlijke lening of doorlopend krediet hebt.

Bereken je keukenlening en maandlasten

Natuurlijk wil je van tevoren weten wat geld lenen voor een keuken kost. Op de website van Becam vind je een handige berekeningsmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de looptijden. Door met de looptijden te schuiven zie je de maandlasten verhogen of verlagen.

Vervolgens vraag je eenvoudig een of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest.

Vrijblijvende offerte aanvragen