Geld lenen voor een uitbouw of aanbouw

Wil je meer woonruimte, dan kan je een groter huis kopen. Misschien wil je echter helemaal niet verhuizen. Het huis waar je nu in woont voldoet aan je wensen, al zou je graag iets groter willen wonen. Het kan ook zijn dat verhuizen financieel niet haalbaar is. 

Met een uitbouw of aanbouw creëer je extra ruimte. Denk aan een dakkapel of serre in de woonkamer. Naast woonplezier draagt een aanbouw ook bij aan de waarde van je woning. Bij Becam ben je aan het juiste adres voor de lening met de laagste rente, ook voor die uitbouw of aanbouw.

Hoeveel kost een uitbouw of aanbouw?

De kosten voor een uit- of aanbouw hangen vooral af van het formaat. Los van de lengte en breedte is ook het glasoppervlakte van belang. Glas is namelijk relatief duur. Hoeveel geld je moet lenen voor een aanbouw of uitbouw hangt dus vooral af van je wensen. Volgens uitbouw.com lopen de kosten uiteen van € 14.500 tot boven de € 50.000. Per vierkante meter is €1.260 het minimale tarief om mee te rekenen. Maak voor jezelf een goed kostenplaatje voordat je een lening afsluit voor een uitbouw of aanbouw. Het opvragen van offertes bij verschillende aannemers geeft vaak een goed beeld.    

Uitbouw financieren: verschillende leningen mogelijk

Geld lenen voor een uitbouw of aanbouw kan op verschillende manieren, waaronder de persoonlijke lening of doorlopend krediet. Deze leningen hebben de volgende kenmerken: 

  • Uitbouw financieren met een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening krijg je het geld in één keer op je rekening. Zo is het nodige bedrag voor de uitbouw of aanbouw direct beschikbaar. De persoonlijke lening heeft altijd een vaste rente en looptijd. Hierdoor staan de maandlasten vast en wordt je niet verrast door hogere kosten als de rente stijgt in de toekomst. Dit maakt de persoonlijke lening geschikt voor het financieren van een uitbouw of aanbouw.

  • Uitbouw financieren met een doorlopend krediet

Geld lenen voor een uitbouw of aanbouw kan ook in de vorm van een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit. Je kunt eenmaal afgeloste bedragen ook weer opnemen. Handig als je naast het financieren van een uitbouw andere leendoelen hebt. Toch is een doorlopend krediet minder populair. De grootste reden is de variabele rente en looptijd. Hierdoor kunnen je maandlasten dalen of stijgen. 

Rente lening uitbouw en aanbouw aftrekbaar

Als je een lening afsluit voor het verbeteren van je woning, dan is de rente hierover onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Geld lenen voor een uitbouw of aanbouw valt voor de Belastingdienst onder woningverbetering. Wel moet het gaan om je eigen woning. Daarnaast moet je de facturen bewaren en kiezen voor de persoonlijke lening als leenvorm. Meer weten? Lees hier meer over het lenen van geld voor woningverbetering en verbouwen.

Uitbouw financieren en de levensduur

Als je een lening afsluit voor een uitbouw, kan je zelf de looptijd kiezen. Het is handig om die af te stemmen op de gebruiksduur. Denk je bijvoorbeeld dat je nog 20 jaar in de woning blijft wonen? Een looptijd van 20 jaar sluit in dat geval goed aan. Zo voorkom je dat je na het verhuizen nog bezig bent met het aflossen van de lening. Let bij het bepalen van de looptijd ook op de maandlasten. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandlasten. Wel is de uitbouw financiering uiteindelijk goedkoper met een kortere looptijd. Je betaalt over de totale looptijd namelijk veel minder aan rente.

Maximale lening berekenen

Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen voor een uitbouw of aanbouw? Gebruik de berekeningsmodule van Becam en bekijk de rente en maandlasten. Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan weet je zeker wat de maximale lening in jouw situatie is.

Uitbouw combineren met andere verbouwingen

Voor het maken van een uitbouw heb je al snel een aannemer of bouwbedrijf nodig. Als die toch bezig is, kan je de uitbouw meteen combineren met andere verbouwingen. Denk aan het vernieuwen van de keuken, het financieren van een nieuwe badkamer of verduurzamen van de woning. Over het algemeen is het combineren van deze verbouwingen goedkoper omdat je meer werk in één keer aanbrengt. Voorwaarde is wel dat je het budget ervoor hebt.

Bereken je uitbouw lening en maandlasten

Natuurlijk wil je van tevoren weten wat geld lenen voor een uitbouw of aanbouw kost. Op de website van Becam vind je een handige berekeningsmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de looptijden. Door met de looptijden te schuiven zie je de maandlasten verhogen of verlagen.

Vervolgens vraag je eenvoudig één of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang binnen 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest.

Vrijblijvende offerte aanvragen