Lenen voor verduurzaming sterkste stijger

maandag 30 januari, 2023

Consumenten die in 2022 een lening afsloten via vergelijker Becam, deden dit in ruim 36 procent van de gevallen voor het financieren van een verbouwing. Lenen voor het verduurzamen van de woning was daarbij de sterkste stijger. 

Top-5 leendoelen

Op dit moment worden via Becam de meeste leningen afgesloten voor een verbouwing. Hiermee is geld lenen voor de aanschaf van een auto naar plaats twee verschoven.

De top-5 actuele leendoelen is:

  1. Verbouwen

  2. Auto

  3. Oversluiten

  4. Extra ruimte

  5. Interieur woning

Lenen voor verduurzaming grote stijger

In 2021 was de auto nog het populairste leendoel. In het afgelopen jaar nam lenen voor het verbouwen de woning van deze koppositie over, met een stijging van 17 procent. Binnen deze categorie was verduurzaming een belangrijk thema. Het aantal Becam klanten dat aangaf geld te lenen voor energiebesparende maatregelen verzevenvoudigde in 2022.

Jeroen Uppelschoten, directeur van Becam, ziet deze interesse ook terug in andere cijfers ‘Duidelijk is dat mensen met maatregelen als zonnepanelen of isolatie gericht willen investeren in het terugbrengen de energierekening. Naast het aantal afgesloten leningen hiervoor zien we dit ook terug in het gebruik van onze website. Pagina’s over het financieren van zonnepanelen, isolatie en andere maatregelen trekken aanzienlijk meer bezoekers.

Meer autoleningen bij dalende verkopen

Het afsluiten van een lening voor het aanschaffen van een auto nam bijna 11 procent toe in 2022. Een opvallende trend, aangezien het aantal verkochte auto’s in dezelfde periode juist daalde ten opzichte van het jaar ervoor. Dit betekent dat consumenten er bij de aanschaf van een auto vaker voor kiezen om deze te financieren met een lening.

Populariteit oversluiten gedaald

Door de sterk gestegen rente was het oversluiten van leningen minder in trek. Het aantal oversluiters daalde vorig jaar 32,7 procent ten opzichte van 2021. In het laatste kwartaal van vorig jaar steeg de rente in verhouding het sterkst. Juist in deze maanden zag de vergelijker een fors lagere vraag naar het oversluiten van leningen.

——————————————————————————————————————

Meer informatie over Becam en de inhoud van het persbericht:

  • Jeroen Uppelschoten, directeur Becam

  • Tel: 06 20100538

  • Email: jeroen@becam.nl