Geld lenen ondernemer: de mogelijkheden

Als zelfstandig ondernemer heb je soms net als ieder ander behoefte aan een lening. Geld lenen als ondernemer, wat is er mogelijk? Er zijn verschillende kredietvormen, waarbij vooral het leendoel van belang is. Laten we eens gaan kijken hoe je als ondernemer bij Becam geld kunt lenen.

Krediet voor de zelfstandige

Ondernemen is hard werken, dat weet je als geen ander. Ondanks dat je verdient kan er behoefte zijn aan extra (tijdelijke) financiële ruimte. In de praktijk blijkt dat geld lenen voor zzp-ers en zelfstandig ondernemers niet altijd makkelijk is. Dit heeft te maken met het ontbreken van een vast inkomen uit loondienst, iets waar veel kredietverstrekkers naar kijken. Dat is ook de reden waarom zoveel ZZP-ers op zoek zijn om te lenen zonder jaarcijfers.

Een krediet voor de zelfstandige is alleen mogelijk wanneer je omzet of inkomen aan kunt tonen. Voorwaarde is het overleggen van jaarrekeningen over de afgelopen 3 jaar.

Geld lenen voor privédoeleinden

Via Becam zijn er alleen mogelijkheden voor een geldlening voor privédoeleinden. Denk hierbij aan de aanschaf van een nieuwe auto, motor of caravan. Maar ook een verbouwing, nieuwe badkamer of keuken. Dit zijn allemaal particuliere doeleinden die niks met de onderneming te maken hebben.

Hoe kun je geld lenen als ondernemer? Dit doe je door bij Becam een of meerdere offertes aan te vragen. Zo weet je direct wat een lening kost en of je hier ook voor in aanmerking komt. Je hoort vanzelf welke gegevens nodig zijn. Zoals gezegd wordt er aan zelfstandig ondernemers gevraagd om de jaarrekeningen van de afgelopen drie jaar. Wij bieden verschillende bedragen aan. U kunt bij ons lenen tot bedragen van 30000 en 250.000 euro.

Hoe zit het met een zakelijk krediet?

Je mag de lening ook als zakelijk krediet gebruiken, iets dat vooral startende ondernemers te doen. Het is immers lastig om vanuit het niets een onderneming op te bouwen. Sluit je een persoonlijke lening of doorlopend krediet af en financier je hier bedrijfsmiddelen mee? Becam kan bemiddelen voor bedragen tot € 250.000,–. Dit betreft een lening voor doeleinden als:

  • Inventaris of voorraad
  • Onroerend goed
  • Werkkapitaal
  • Machines
  • Overname’s
  • Marketing
  • ICT en automatisering
  • etc. etc.

Tip: ondernemers letten op de rente

Het leven is al duur genoeg, dit geldt zeker voor ondernemers. Je krijgt namelijk te maken met verschillende vaste en variabele kosten zoals het bedrijfspand, bedrijfsmiddelen, verzekeringen en nog veel meer. Deze kosten verlagen de winst, iets dat je ook privé merkt.

Om het allemaal zo goedkoop mogelijk te houden is het belangrijk om goed op de kredietrente te letten. Ondanks dat deze rente historisch laag staat, zijn er nog steeds kredietverstrekkers die met een hogere rente rekenen.

Houd er rekening mee dat geld lenen voor ondernemers vaak wat duurder is, wat vooral te maken heeft met het risico dat de kredietverstrekker loopt. Hierdoor kan de rente wat hoger liggen.

Looptijd geldlening bepalen

De ondernemer en geld lenen, er is keuze uit verschillende kredietvormen. Het belangrijkste is om niet alleen naar de rente maar ook naar de looptijd te kijken. Bij de persoonlijke lening bepaal je de looptijd aan de hand van het terug te betalen maandbedrag maar ook het leendoel.

Financier je met de lening een auto? Bedenk dan eens hoe lang je in de auto gaat rondrijden. Is dit bijvoorbeeld zes jaar, dan bedraagt de looptijd van de lening maximaal zes jaar. Verkoop je de auto, dan ben je tegelijkertijd ook van de lening af. Goed geregeld toch?

Ook voor het oversluiten van een lening

Lenen voor de ondernemer, denk je ook aan het oversluiten van een bestaande lening? Vooral oude leningen zijn gekoppeld aan een hogere rente. Bespaar op de maandelijkse lasten en sluit deze lening naar een goedkopere lening over.

Vrijblijvende offerte aanvragen