Geld lenen woningverbetering

Een nieuwe inboedel, ander behang, een verbouwing of juist een complete make-over: dit hoort allemaal bij woningverbetering. Geld lenen voor een woningverbetering tegen de laagst mogelijke rente, dat regel je bij Becam. We geven je een aantal tips met betrekking tot geld lenen en belastingaftrek van de rente.

Lenen woningverbetering: dit moet je weten

Leen je geld ten behoeve van het verbeteren van de woning? Dan is de rente die je betaalt aftrekbaar (belastingdienst). Het is hierbij wel belangrijk dat je de lening ook echt voor woningverbetering gebruikt. Dit zijn onder andere een nieuwe keuken of badkamer, extra slaapkamer, een vaste trap naar de zolder maar ook een nieuwe tuin, aanbouw of dakkapel. Ook schilderwerk, een (extra) verwarming of nieuw kozijn valt hieronder.

Wil je de rente aftrekken, dan moet je alle facturen goed bewaren. De belastingdienst of jouw boekhouder kan hierom vragen. Bewaar de facturen gedurende minimaal vijf jaar.

Voorwaarde renteaftrek geldlening bij woning verbeteren

De rente van deze lening is alleen aftrekbaar wanneer je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Het gaat om een koopwoning
  • Dit is je enige koopwoning
  • Je sluit een persoonlijke lening af
  • Je bewaart alle facturen
  • De woningverbetering valt niet mee te nemen naar een ander adres

Met dit laatste bedoelen we dat een wand schilderen of een nieuwe cv niet mee te nemen is naar een volgende woning. Koop je een kunstvoorwerp of een los kacheltje, dan valt dit niet onder woningverbetering met mogelijke renteaftrek.

Persoonlijke lening afsluiten voor verbeteren woning

De woning verbeteren is altijd een goed idee. Het verhoogt het woongenot en zorgt voor behoud of stijging van de woningwaarde. Natuurlijk is het belangrijk om de koopwoning in goede staat te houden, dit realiseer je met een verbouwing of verbetering. Geld lenen voor de woningverbetering is dan ook een goede investering.

Dankzij de persoonlijke lening ontvang je het leenbedrag direct en in één keer op je rekening. Zo kun je alles financieren wat nodig is: van nieuwe keuken tot betegeling of het behangen van de woonkamer.

Kenmerken persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft ten opzichte van een doorlopend krediet meerdere voordelen. Zo staan de rente en looptijd vast, zelfs wanneer de marktrente zou stijgen. Hiermee staat ook het maandbedrag vast. Dat is fijn, want je weet wat je elke maand betaalt. Dit kun je meenemen in je vaste lasten. Tussentijds aflossen is bij de persoonlijke lening via Becam altijd boetevrij.

Geld lenen voor woningverbetering: zo regel je dat

Weet je al hoeveel je wilt lenen ten behoeve van de woningverbetering? Hoeveel je wilt lenen is niet hetzelfde als je maximale leencapaciteit. De hoogte van de totale lening hangt af van je inkomen, eventueel het inkomen van de partner en je/ jullie woonsituatie oftewel woonlasten.

Deze berekening wordt niet alleen gemaakt wanneer je een persoonlijke lening afsluit, maar ook wanneer je eventueel voor een doorlopend krediet gaat. Bij een doorlopend krediet zijn reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar, uiteraard tot aan de maximale kredietlimiet. Houd er rekening mee dat de rente bij het doorlopend krediet niet aftrekbaar is, ook niet wanneer je de lening voor woningverbetering gebruikt.

Bekijk wat je maandelijks aan een lening betaalt. Dit doe je middels de online berekeningsmodule op de website. Hierna vraag je vrijblijvend een offerte aan.

Offertes goed met elkaar vergelijken

Onze tip: vraag meerdere offertes aan. Dit doe je via de ‘mijn omgeving’ van Becam. Binnen 2 uur ontvang je de offertes. Je krijgt een duidelijk overzicht van aanbieders met de bijbehorende rentes en voorwaarden. Natuurlijk kies je in jouw voordeel, daarom is het belangrijk om bij geld lenen voor het verbeteren van je woning goed offertes met elkaar te vergelijken.

De voordelen van geld lenen bij Becam

We werken samen met een aantal banken die zeer aantrekkelijke rentes hanteren. Dit is precies de reden waarom we zo graag met hen samenwerken. Ook de voorwaarden zijn goed, iets dat voor ons zeer belangrijk is. Bij Becam krijg je nooit te maken met spontaan bijkomende kosten bij het afsluiten van een lening. Zo regel je snel en op een goede manier de financiering voor woningverbetering.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 20-minuten een offerte.

Vrijblijvende offerte aanvragen