Geld lenen voor een boot – Bootfinanciering

Wil je graag een nieuwe boot of sloep kopen maar heb je niet direct het geld op een spaarrekening staan om deze aan te schaffen? Becam biedt daarvoor een oplossing, Becam heeft voor consumenten verschillende mogelijkheden voor het financieren van boten. Geld lenen doe je bij Becam geheel zelfstandig en online. Wij geven geen advies.

Boot financieren: zo doe je dat

Een boot financieren kan op verschillende manieren. Denk maar eens aan spaargeld, beleggingen of een lening. Misschien levert de eventuele verkoop van de oude boot een mooi bedrag op, waardoor je geen volledig nieuwe bootfinanciering hoeft te regelen.

Wil je geld lenen voor een boot, dan is het vooral belangrijk om te kijken hoeveel je nodig hebt. Wat is de aanschafprijs van de boot? Houd ook rekening met bijkomende kosten zoals opknappen of onderhoud maar ook vervoer en kosten voor een ligplaats of bootstalling. Zet al deze kosten goed en overzichtelijk op een rij, dan weet je ook hoeveel je nodig hebt. Dit is de eerste stap naar een bootfinanciering.

Persoonlijke lening als bootfinanciering

De persoonlijke lening sluit het best aan op de aanschaf van een boot. Wat kun je van deze leenvorm verwachten? De persoonlijke lening kenmerkt zich door een vaste rente en looptijd, iets dat meer zekerheid biedt. Mocht de rente in de toekomst stijgen, dan blijft jouw maandbedrag en de rente hetzelfde.

Dankzij de persoonlijke lening heb je het geld in één keer op de rekening. Geld lenen voor een boot is hiermee dichterbij dan je denkt. Bij Becam mag je altijd tussentijds boetevrij aflossen, handig wanneer er wat extra geld vrijkomt.

Een boot financieren? Houd rekening met de levensduur

Hoe lang ga je met de boot varen? We hebben het hier niet over een enkele vaartocht maar over de totale levensduur van de boot. Gaat deze 20 jaar mee of wil je na vijf jaar een nieuwe boot aanschaffen? Geld lenen voor een boot doe je door goed na te denken over de periode dat je de boot in bezit hebt.

Het is namelijk heel goed mogelijk om de levensduur van de boot aan te passen op de looptijd van de lening. Zo is de lening volledig afgelost wanneer je de boot inruilt of verkoopt. Beter kun je het niet regelen.

Wanneer je meer nodig hebt dan een bootfinanciering

Een nieuwe boot financieren is het hoofddoel, maar wat wanneer je toch meer geld nodig hebt? Hier zijn twee oplossingen voor. Ten eerste is het mogelijk om een hogere persoonlijke lening af te sluiten, mits jouw inkomen en woonsituatie (woonlasten) dit toelaten. We willen immers niet dat je meer leent dan mogelijk is, dit ter bescherming van je eigen financiële situatie.

Naast de persoonlijke lening is er ook het doorlopend krediet. Dit is een leenvorm waarbij je reeds afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen (tot aan de maximale kredietlimiet). Het doorlopend krediet als bootfinanciering is alleen handig wanneer je in de toekomst vaker geld nodig hebt. Je kunt dan ook denken aan een combinatie van een persoonlijke lening voor de boot en een deel doorlopend krediet voor de aanvullende wensen. De rente en looptijd staan bij het doorlopend krediet niet vast, dit is belangrijk om rekening mee te houden.

Het terugbetalen van de bootlening

Een bootfinanciering is zo geregeld, hierna begint het aflossen van de lening. Dit doe je in maandelijkse termijnen waarbij het maandbedrag vaststaat. Dit geldt bij zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet. Dankzij vaste maandbedragen weet je vooraf waar je aan toe bent. Handig, want zo kun je vooraf berekenen of een boot financieren middels een lening ook echt bij jou past.

Geld lenen bij Becam

Een boot financiering regel je online bij Becam. Via de ‘mijn omgeving’ vraag je heel eenvoudig een of meerdere offertes aan. Het is altijd verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken, je gaat immers voor de laagste rente en de beste voorwaarden. We werken samen met verschillende banken (kredietaanbieders) die de laagste rentetarieven hanteren. Zo kunnen we jou voordelig een bootfinanciering aanbieden.

Gratis een offerte aanvragen

Het aanvragen van een offerte is gratis en verplicht je tot niets. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het financieren van jouw boot? Naast de financiering van boten kun je bij Becam ook geld lenen voor een caravan of voor een motor. De mogelijkheden zijn hetzelfde.

Vrijblijvende offerte aanvragen