Online geld lenen voor een caravan

Een nieuwe caravan of camper, een droom die uitkomt. Geld lenen voor een caaravan regel je geheel online, makkelijker kan niet. Hierbij kijk je hoeveel je nodig hebt en welke leenvorm het beste bij jou past. Neem alle tips op deze pagina over het caravan financieren mee in je beslissing.

Caravan financieren met een lening

Zie je jezelf al zitten voor je eigen caravan, genietend van de ondergaande zon? Met een caravan lening komt deze droom een stap dichterbij. Lekker genieten en ontspannen in je eigen mobiele vakantiewoning. Gaan en staan waar je wilt.

Is het verstandig om voor de aanschaf een caravan lening af te sluiten? Neem in de overweging mee dat je veel bespaart met je eigen onderkomen. Je hoeft geen dure hotels of prijzige vakantiewoningen meer te boeken. Een standplaats voor je caravan is voldoende. Bovendien ben je mobiel en reis je makkelijker van de ene naar de andere vakantieplek. De aanschaf van een caravan is een flinke investering, maar wel één waar je jarenlang plezier van hebt. Dat zet geld lenen voor een caravan in het juiste perspectief.

Welke lening past het best bij caravan financiering?

Geld lenen voor een caravan kan in de vorm van een doorlopend krediet en persoonlijke lening. We zetten de verschillen kort op een rij:

  • Persoonlijke lening voor een caravan

Het geld komt met een persoonlijke lening in één keer beschikbaar op je rekening. De rente en de looptijd staan vast. Dit biedt de nodige zekerheid. Je kunt de looptijd van de lening afstemmen op de tijd dat je de caravan in bezit denkt te hebben. Hierdoor is de persoonlijke lening het meest geschikt voor het financieren van een caravan.

  • Doorlopend krediet voor een caravan

Bij een doorlopend krediet spreek je van te voren af welk bedrag je maximaal mag lenen. Daarna heb je de vrijheid om geld op te nemen, totdat het afgesproken limiet is bereikt. Heb je afgelost op de lening? Ook afgeloste bedragen kan je binnen de leengrens opnieuw opnemen. Hierdoor is de looptijd variabel, net als de rente en aflossing. Dit maakt deze leenvorm minder geschikt als caravan financiering.

Persoonlijke lening meest gekozen caravan financiering

De persoonlijke lening is de meest gekozen optie voor het financieren van een caravan. Dat is niet voor niets. Een persoonlijke lening is interessant dankzij de vaste rente en looptijd. De maandlasten staan hiermee ook vast, wel zo fijn bij het geld lenen voor een caravan. Je weet iedere maand wat je terugbetaalt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een stijgende rente.

Mocht de marktrente stijgen, dan heeft dit geen invloed op de rente die bij jouw persoonlijke lening hoort. En je kunt de verwachte levensduur (of gebruiksduur) van je caravan afstemmen op de looptijd van de lening. Zo voorkom je dat je nog betaalt aan een lening terwijl je geen gebruik meer maakt van de caravan.

Altijd boetevrij extra aflossen bij Becam

Misschien heb je wel eens van caravandreams gehoord, een caravan financiering voor de aanschaf en terugbetaling van caravans. Let op dat je niet meer betaalt dan nodig. Bij Becam leen je voordelig tegen de laagste rente. Tussentijds aflossen is altijd boetevrij, hoeveel je ook aflost. Dankzij de persoonlijke lening van Becam kun jij je mogelijk zelfs spaargeld achter de hand houden, zodat dit voor andere zaken beschikbaar blijft.

Hoeveel geld lenen voor een caravan?

Heb je al bekeken wat een nieuwe caravan of camper kost? Kamperen kun je zo duur maken als je zelf wilt. Hetzelfde geldt ook voor de aanschaf van een caravan. Een gebruikte caravan koop je vanaf ongeveer € 4.000, een gloednieuwe caravan heeft een prijs vanaf € 8.000. Ga je voor optimaal luxe en comfort, reken dan op een aanschafprijs vanaf € 15.000.

Houd rekening met de vaste kosten zoals afschrijving van de caravan, kampeeruitrusting en kosten voor stalling, onderhoud en verzekering. Zet al deze kosten op een rij, dan weet je ook wat je aan caravan financiering nodig hebt. Want meer lenen zonder dat je hier iets mee doet, dat is zonde van je geld.

Caravan financieren met ander leendoel combineren?

Een caravan financieren is het hoofddoel, maar wat wanneer je ook andere leendoelen wilt realiseren? Je kunt hiervoor een hogere persoonlijke lening afsluiten, zolang jouw inkomen en woonsituatie (woonlasten) aansluiten. We willen immers niet dat je meer leent dan verantwoord. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een doorlopend krediet, waarbij je afgeloste bedragen weer opnieuw mag opnemen.

Een combinatie van een persoonlijke lening voor de caravan en een deel doorlopend krediet voor de aanvullende wensen kan een goed alternatief zijn. Belangrijk om mee te nemen bij de beslissing: de rente en looptijd staan bij het doorlopend krediet niet vast.

Gratis offerte en online een lening afsluiten

Dankzij onze volledige online werkwijze maken we bij Becam lenen laagdrempelig. We werken samen met verschillende grote banken die lage marktrentes hanteren. Dit maakt geld lenen voor een caravan zo voordelig mogelijk!

Het aanvragen van een offerte is gratis en verplicht je tot niets. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het financieren van jouw caravan? Naast de financiering van caravans kun je bij Becam ook geld lenen voor een camper, stacaravan of auto. Uiteraard ook tegen de laagste rente!

Vrijblijvende offerte aanvragen