Waarom je badkamer verbouwen?

De inrichting van een badkamer is vaak een kwestie van smaak. En smaken verschillen. Zo houdt de een van een strakke indeling met grote vlakken en weinig details, terwijl een ander juist graag kleur aanbrengt of kiest voor tegels met een patroon. Kopers van een woning nemen zich vaak voor om op termijn de badkamer te verbouwen naar eigen smaak. Via Becam kan je de nieuwe badkamer financieren, zonder dat je er spaargeld voor nodig hebt. 

Naast smaak kan ook je gezinssituatie reden zijn voor het verbouwen van de badkamer. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van gezinsuitbreiding. Het gebruik van de badkamer verandert hierdoor. Zo heb je misschien zelf geen behoefte aan een bad, maar is wel leuk om de kleine erin te wassen. Zet bij het financieren van een badkamer goed op een rij wat je wensen zijn, voor zowel nu als in de toekomst. 

Kosten badkamer verbouwen

Voor het financieren van een nieuwe badkamer moet je wel weten hoeveel je nodig hebt. De kosten verschillen sterk per situatie. Vooral de volgende factoren bepalen de prijs:

 1. De omvang van de ruimte
  Des te groter, des te meer materiaal er nodig is  
 2. De gekozen materialen
  Een luxere afwerking zorgt voor hogere kosten
 3. Leidingen
  Gaat het vooral om het uiterlijk of moeten er ook leidingen verplaatst worden? In het laatste geval stijgt het kostenplaatje

Om je meer richting te geven, een nieuwe badkamer kost minimaal rond de €3.000. Daarbij gaat het wel om een kleine badkamer met een sobere inrichting en materiaal uit een goedkopere prijsklasse. Heb je een grotere badkamer of ga je voor meer luxe? Onderstaand zie je per type badkamer een kostenindicatie.

Badkamer verbouwing Gemiddelde prijs incl. btw Aanvullende informatie
Basis badkamer € 2.000 –

€ 4.400

Een vrij basale badkamer met douche en een enkele wastafel met badkamermeubel. De vloer en wanden zijn voorzien van keramische tegels.
Uitgebreide badkamer € 3.000 –

€ 4.500

Een luxere badkamer met duurdere merken, een ruime douche en een dubbele wastafel en ligbad. De vloer bestaat uit natuursteen, de wand uit keramische tegels. Het geheel wordt afgemaakt met een mooi badkamermeubel.
Luxe badkamer € 5.500 –

€ 8.500

Douchen is een genot in deze zeer ruime douche. Het luxe lig- of spabad zorgt voor de nodige ontspanning. Naast een badkamermeubel zijn zowel de vloer als wanden voorzien van een het duurdere soort natuursteen.

 

Verschillende opties badkamer financieren

Het financieren van een badkamer kan op verschillende manieren. Spaargeld is één van de opties. Mogelijk wil je spaargeld echter achter de hand houden of is je spaarsaldo niet toereikend. Een badkamer kan je ook financieren met een hypotheek. Doe je dit niet meteen bij de aankoop van de woning, dan heb je al snel te maken met extra kosten. Bijvoorbeeld omdat je ervoor langs de notaris moet of kosten maakt voor financieel advies. Om deze reden kiezen veel mensen voor badkamer financiering met een consumptief krediet, zoals een persoonlijke lening. De rente hierover is hoger dan bij een hypotheek. Het voordeel is je deze lening zonder afsluitkosten kunt aanvragen.  

Doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Via Becam kan je een badkamer financieren met een doorlopend krediet of persoonlijke lening. De laatstgenoemde is de meest populaire lening onder onze klanten, onder andere door de zekerheid op het gebied van maandlasten. Samengevat zijn de belangrijkste verschillen:

 • Badkamer financieren met persoonlijke lening

Heb je al voor ogen hoe jouw nieuwe badkamer eruit komt te zien? Na het maken van een begroting kan je een persoonlijke lening afsluiten. Het geld ontvang je vervolgens in één keer op je rekening. Aflossen gaat volgens een vast schema en ook de rente staat vast tijdens de looptijd. Zo weet je precies waar je op kunt rekenen bij het financieren van de badkamer.

 • Badkamer financieren met doorlopend krediet

Het alternatief is een doorlopend krediet. Bij deze leenvorm kan je eenmaal afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen. Deze mogelijkheid kan van pas komen als je naar de badkamer ook andere leendoelen hebt. Aan de flexibiliteit kleven ook nadelen. De rente en looptijd zijn variabel. Je weet hierdoor vooraf niet zeker wanneer de lening is afgelost en hoe hoog je maandlasten tijdens de hele looptijd zijn. 

Hoeveel kan ik lenen voor een badkamer renovatie?

Het bedrag dat je maximaal kan lenen voor het renoveren van je badkamer, wordt vooral bepaald door je vaste lasten en inkomen. Op basis hiervan wordt je maximaal verantwoorde lening is voor de badkamer. Met de berekeningsmodule van Becam bereken je eenvoudig wat je kunt lenen. We geven daarbij ook meteen aan wat de rente en maandlasten zijn. Vraag een vrijblijvende offerte aan en besluit vervolgens zelf of je de badkamer financiering daadwerkelijk afsluit.

Verbouwing badkamer combineren

Als je toch gaat verbouwen, kun je naast de badkamer meteen verschillende woningaanpassingen combineren. Het voordeel is dat je de financiering en verbouwing zelf in dat geval maar één keer hoeft te regelen. Je kunt hierbij denken aan de volgende leendoelen: 

Staat jouw leendoel er niet bij? Bekijk hier het totale overzicht 

Online en vrijblijvend offerte aanvragen

Bij Becam vraag je eenvoudig één of meerdere offertes aan voor het financieren van een nieuwe badkamer. Na je aanvraag zetten wij voor je geldverstrekkers op een rij met de laagst mogelijke rente. Via de ‘mijn omgeving’ ontvang je vervolgens binnen 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest. 

Vrijblijvende offerte aanvragen