Geld lenen voor een warmtepomp

Een warm huis zónder aardgas. Met een warmtepomp kan het. Met deze elektrische verwarming wordt je CO2 uitstoot een flink stuk kleiner en verbruik je minder tot geen gas. Steeds meer mensen willen een warmtepomp financieren om hun huis energiezuiniger te maken. Logisch, want de besparing op je energielasten is groot.

Investeren in energiebesparende maatregelen levert meer op dan alleen een besparing op je energielasten. Investeer je in een warmtepomp, dan:

  • Bespaar je op je energiekosten
  • Heb je een lagere CO2 uitstoot
  • Is je woning meer waard
  • Heb je weinig onderhoud

Een warmtepomp financieren kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld je spaargeld of beleggingsopbrengst hiervoor gebruiken. Ook bieden hypotheekverstrekkers mogelijkheden om een warmtepomp via je hypotheek te financieren. Voor kleine verbouwingen (onder de €50.000) is dat een behoorlijk dure financieringsvorm en alternatieven zoals een Duurzaamheids- of Energiebespaarlening blijken niet populair vanwege de strikte voorwaarden. Daarom kiezen veel mensen voor een persoonlijke lening om een warmtepomp te financieren.

Een persoonlijke lening om warmtepomp te financieren

Bij een persoonlijke lening ontvang je het leenbedrag direct en in één keer op je rekening en kun je meteen handelen. Wil je een warmtepomp financieren tegen de laagst mogelijke rente? We geven je een aantal tips met betrekking tot geld lenen en belastingaftrek van de rente.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft een aantal voordelen. Zo staan de rente en looptijd vast, zelfs wanneer de marktrente zou stijgen. Hiermee staat ook het maandbedrag vast. Dat is fijn, want je weet wat je elke maand betaalt. Dit kun je meenemen in je vaste lasten. Tussentijds aflossen is bij de persoonlijke lening via Becam altijd boetevrij.

Doorlopend krediet

Wil je ook andere uitgaven doen om je huis te verduurzamen en daarvoor extra geld achter de hand hebben? Dan kun je ook voor een doorlopend krediet kiezen om je warmtepomp te financieren.

Dit moet je weten als overweegt een warmtepomp te financieren

Leen je geld om je woning te verduurzamen zoals de aanschaf van een warmtepomp? Dan is de rente die je betaalt aftrekbaar bij de belastingdienst. Het is hierbij wel belangrijk dat je de lening ook gebruikt voor verduurzaming.

Daarom moet je alle facturen gedurende minimaal vijf jaar goed bewaren. De belastingdienst of jouw boekhouder kan hierom vragen. De rente van deze lening is alleen aftrekbaar wanneer je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Het gaat om een koopwoning
  • Dit is je enige koopwoning
  • Je sluit een persoonlijke lening af
  • Je bewaart alle facturen
  • De woningverbetering valt niet mee te nemen

Bij de aanschaf en installatie van een warmtepomp moet je denken aan een prijzen van €4.000,- tot circa €25.000. Het is een behoorlijke investering maar verlaagt de drempel naar wonen zonder aardgas.

Welke warmtepomp past bij jou?

Onderzoek van tevoren welk systeem het beste aansluit op jouw woning. Niet ieder type past bij elke situatie. Dit is onder andere afhankelijk of je in een rijtjeshuis of een appartement woont en of het bestaande bouw of nieuwbouw is. Ook zaken die meespelen bij de keuze van een warmtepomp, zijn isolatie, de beschikbare ruimte en of er wel of geen ventilatiesysteem aanwezig is.

Je hebt varianten die je huis zowel verwarmen als voor warme water zorgen. De hybride warmtepomp is een handige keuze voor bestaande woningen, omdat de warmtepomp in principe geplaatst kan worden in elke woning met een gasaansluiting. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is en levert warm water in de badkamer en keuken. Ook kun je kiezen voor een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt.

Laat je eerst goed adviseren als je een warmtepomp gaat financieren

Voordat je daadwerkelijk je warmtepomp gaat financieren, is het slim om een aantal offertes op te vragen van aanbieders van warmtepompen. Zij bieden verschillende soorten warmtepompen aan, met allemaal een andere werking en prijs Laat je eerst goed adviseren over de mogelijkheden en kosten.

De warmtepomp van je keuze is onder andere afhankelijk van hoe goed je huis geïsoleerd is. Simpel gezegd: Hoe beter een huis geïsoleerd is, hoe hoger het rendement van deze elektrische verwarming. Ook moet je je bedenken dat een warmtepomp ruimte behoorlijk wat nodig heeft. De pomp neemt al gauw meer ruimte in dan een klassieke cv-ketel.  Dat komt omdat er naast de warmtepomp soms een boiler voor warm tapwater geplaatst moet worden. Bij een buitenluchtwarmtepomp moet je voor de buitenunit ook ruimte buiten reserveren. Een dergelijke warmtepomp produceert geluid, al valt de herrie in de praktijk wel mee. Wel is het handig om de buitenunit niet in de buurt van een slaapkamerraam of vlakbij het huis van je buren te plaatsen.

Laat je warmtepomp altijd door een installateur installeren. Die heeft de kennis en kunde. Een slecht ingeregelde warmtepomp financieren is dus niet zo handig want die verbruikt nog steeds veel elektriciteit. Bovendien is bij de meeste warmtepompen certificering van de installateur vereist.

Tenslotte moet je een warmtepomp regelmatig laten nakijken. Echt onderhoud is meestal niet nodig, maar controleren op de pomp is vervuild of een lekkage heeft zo z’n voordelen. Want een warmtepomp die minder efficiënt draait, maakt hij meer geluid.

Een warmtepomp financieren is zo geregeld

Bij Becam vraag je een lening volledig online aan. Dit kost je enkele minuten van je tijd en de offerte ontvang je vervolgens gewoon in je eigen beveiligde mijn-omgeving.

Speciaal voor het aanvragen van een offerte heeft Becam een ‘mijn omgeving’ ontwikkeld. Aan de hand van een aantal gegevens kunnen wij een offerte verstrekken die exact een beeld geeft van jouw mogelijkheden. Een offerte is gratis, vrijblijvend en verplicht tot niets én tegelijkertijd geeft het precies aan wat je mogelijkheden zijn om geld te lenen. Wel zo prettig.

De voordelen van geld lenen bij Becam

We werken samen met een aantal banken die zeer aantrekkelijke rentes hanteren. Dit is precies de reden waarom we zo graag met hen samenwerken. Ook de voorwaarden zijn goed, iets dat we ons zeer belangrijk is. Bij Becam krijg je nooit te maken met bijkomende kosten bij het afsluiten van een lening. Zo regel je snel en op een goede manier de financiering voor woningverbetering.

Vrijblijvende offerte aanvragen