Kosten van een vakantiewoning

Je eigen vakantiehuis, hoe leuk is dat? Normaal gesproken gaat je vakantiegeld aan een dure vakantie op maar met je eigen vakantiewoning hou je veel meer over. Natuurlijk is het een eenmalige grote investering maar je krijgt er ook veel voor terug. Wat kost een vakantiewoningen tegenwoordig?

Voor een 2-tot 4- persoons huisje ben je tussen de € 40.000 en € 80.000 kwijt. Een grotere of luxere vakantiewoning is duurder, vooral wanneer deze op een luxueus vakantiepark staat. Prijzen kunnen dan al snel oplopen tot meer dan € 200.000.

Geld lenen voor vakantiewoning

Een lening voor aankoop van een vakantiehuis, veel mensen doen het. Er zijn verschillende geldverstrekkers die jou hier graag bij helpen. Vaak gaat het om een privé-lening waarbij je de keuze hebt tussen een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Het is belangrijk om niet voor de eerste de beste geldlening of geldverstrekker te gaan. Goed vergelijken scheelt namelijk een hoop in de maandlasten.

Geld lenen voor vakantiehuis en eigen geld

Heb je aardig wat spaargeld? Dan is het wellicht interessant om dit te combineren met geld lenen voor een vakantiehuis. Maar let op, zorg dat je altijd wat spaargeld achter de hand houdt. Je weet immers nooit voor welke onverwachte uitgaven je komt te staan.

Vakantiewoning kopen? Dit mag je van een geldlening verwachten

Geld lenen voor een vakantiewoning is niet zo moeilijk, het financieel goed regelen is een tweede ding. Veel mensen denken niet goed na over een geldlening en de gevolgen hiervan. Je moet een lening namelijk terugbetalen, dit is inclusief rente. Met zoveel geldverstrekkers is het wel even zoeken naar de juiste geldlening. Voordat je het weet sluit je een lening met een hele hoge rente af. Dit is natuurlijk hartstikke zonde wanneer het veel goedkoper kan!

Persoonlijke lening: direct je vakantiehuis financieren

Voor financiering van aankoop van een vakantiewoning wordt het vaakst voor een persoonlijke lening gekozen. Dit is een leenvorm waarbij je het bedrag in één keer op je rekening ontvangt. Dit is prettig want zo kun je direct de verkoper/notaris betalen. Afhankelijk van de hoogte van de lening blijft er ook nog wat over voor een (nieuwe) inrichting van de vakantiewoning.

De persoonlijke lening betaal je in maandelijkse termijnen af, maar wel in termijnen waarbij het bedrag vaststaat. Zo weet je elke maand waar je aan toe bent. De rente en looptijd staan ook vast. Mocht de rente tussendoor stijgen, iets dat niet ondenkbaar is, dan blijft de rente van jouw persoonlijke lening ongewijzigd.

Financiële meevaller? Tussentijds aflossen op de vakantiewoning

Het kan altijd voorkomen dat je een financiële meevaller hebt zoals een werkbonus, een winstuitkering of misschien wel een erfenis. Dit geld mag je gebruiken voor het tussentijds aflossen op de vakantiewoning. Voortijdig aflossen is bij de persoonlijke lening van Becam boetevrij.

Doorlopend krediet & vakantiewoning kopen

Je hebt ook nog de keuze in het doorlopend krediet. Hierbij leen je geld en betaalt dit in maandelijkse termijnen terug. Dit doe je tegen een variabele rente en looptijd. Het voordeel van een doorlopend krediet is dat je reeds afgeloste bedragen opnieuw op kan nemen. Handig wanneer je tussendoor de vakantiewoning moet verbouwen of wanneer je voor andere kosten komt te staan. Zo hoef je namelijk geen nieuwe lening af te sluiten maar neem je geld vanuit je doorlopend krediet op.

Ook bij het doorlopend krediet mag je tussentijds boetevrij aflossen, dat staat vast.

Bereken je lening en maandlasten

Je lening berekenen? Natuurlijk wil je van tevoren weten wat een geldlening voor de vakantiewoning kost. Op de website van Becam vind je een zeer handige berekeningsmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de looptijden. Door met de looptijden te schuiven zie je de maandlasten verhogen of verlagen.

Hierna vraag je een of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang de gevraagde offerte(s) binnen 24 uur. Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest. We wensen je veel zonnige vakanties toe!

Vrijblijvende offerte aanvragen