Geld lenen met studiefinanciering

Je wil geld lenen met een studiefinanciering, wat zijn de mogelijkheden? Als student kom je vaker geld tekort, ondanks de studiefinanciering of het collegegeld. Extra geld lenen is een manier om je studie, rijbewijs, (nieuwe) auto of iets anders de financieren. Becam laat zien hoe dit werkt.

Eerste oplossing: geld lenen bij DUO

Wil je geld lenen met een studiefinanciering, kijk dan eerst of dit bij de dienst uitvoering onderwijs (DUO) kan. Hier kun je (extra) lenen om het collegegeld of studieboeken te betalen. Dit noemen we ook wel het collegegeldkrediet. Heb je al een maximale studiefinanciering, dan is lenen bij het DUO geen optie.

Geld lenen naast je studiefinanciering

Met een studiefinanciering bouw je een studieschuld op: dit moet je later terugbetalen. Een studiefinanciering of collegegeldkrediet wordt niet BKR geregistreerd. Dit komt omdat de lening niet bedoeld is voor consumptieve doeleinden. Dat de studiefinanciering niet BKR geregistreerd staat is een groot voordeel: hierdoor kun je naast de studiefinanciering geld lenen.

Een lening kenmerkt zich door een directe aflossing en niet op een later moment, zoals bij de studielening. Bij het afsluiten van een consumptieve lening is het dan ook belangrijk dat er sprake is van een bron van inkomen of uitkering.

Geldverstrekkers en de studielening

Hoe gaan geldverstrekkers met een lopende studielening om? Bij het aanvragen van een lening is het belangrijk om een eventuele betalingsverplichting richting DUO aan te geven. Zo kan de geldverstrekker rekening houden met deze financiële verplichting. Tijdens de studie is er nog geen sprake van een terugbetaling van de studiefinanciering, toch is het goed om dit al aan te geven.

Geld lenen na je studie?

Geld lenen na je studie? Dan heb je de keuze tussen een persoonlijke lening en doorlopend krediet. De persoonlijke lening wordt het vaakst gekozen, vooral vanwege de vele voordelen. Bij deze leenvorm ontvang je het geldbedrag in één keer op de rekening. Dit is praktisch bij aankoop van een auto of misschien wel het financieren van het rijbewijs. Maar natuurlijk ook voor het betalen van collegegeld, verbouwing van de (studenten)woning of misschien wel iets anders.

De persoonlijke lening kenmerkt zich door een vaste rente en looptijd. Dat is prettig, zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Het terug te betalen maandbedrag staat vast, elke maand weer. Dit verandert ook niet wanneer de marktrente tussendoor stijgt.

Een doorlopend krediet naast een studiefinanciering is ook mogelijk, met deze leenvorm creëer je extra financiële ruimte. Afgeloste bedragen zijn opnieuw opneembaar, tot aan de maximale kredietlimiet.

Een geldlening aanvragen

Het is altijd belangrijk om vooraf een berekening met betrekking tot de maandlasten te maken. Kijk hierbij goed naar de toekomstige maandlasten, ook wanneer de studiefinanciering moet worden afbetaald. Bepaal de looptijd van de lening, hieraan zie je hoeveel je maandelijks terugbetaalt.

Via de persoonlijke online omgeving bij Becam vraag je direct een offerte aan, die je binnen 2 uur ontvangt. Dit is een stuk sneller dan bij andere kredietaanbieders, waar je soms 24 uur of langer moet wachten.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Hoeveel je naast je studiefinanciering kunt lenen hangt af van de bron en hoogte van het inkomen maar ook de maandlasten. Heb je een partner met inkomen, dan mag dit meegenomen worden in de berekening. De hoogte van de lening hangt ook van het leendoel af. Gaat het om een autolening, geld lenen voor een verbouwing of ten behoeven van de studie? Elk leendoel brengt kosten met zich mee, de hoogte van de lening stem je hier goed op af.

De kredietverstrekker weegt alles goed tegen elkaar af en bepaalt uiteindelijk de maximale hoogte van de lening. Ontdek hoeveel je bij Becam kunt lenen en vraag direct een of meerdere offertes aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen