Uitzendkracht en geld lenen? Nu hogere maximale lening mogelijk

dinsdag 20 juli, 2021 Meer lenen als uitzendkracht

Heb je een uitzendovereenkomst? Ook als uitzendkracht is geld lenen mogelijk. Sinds april kan je gemiddeld zelfs meer geld lenen dan voor die tijd. Deze verruiming heb je te danken aan gewijzigde leennormen. We laten je het verschil zien tussen je maximale lening in de oude en nieuwe situatie.

Meer lenen met een uitzendovereenkomst

De meeste Nederlandse geldverstrekkers beoordelen jouw inkomen aan de hand van zogenoemde VFN-normen. Deze leennormen zijn ook bij Becam de standaard. In april is de manier gewijzigd waarop het inkomen uit een uitzendovereenkomst mag meetellen. Hierdoor stijgt het bedrag dat je mogelijk maximaal kunt lenen als uitzendkracht

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Jouw maximaal verantwoorde lening hangt vooral af van je inkomen en vaste lasten. Na de wijziging van de leennorm wegen inkomsten uit een uitzendovereenkomst zwaarder mee. Het verschil is fors, zo blijkt uit het onderstaande voorbeeld. Hierbij gaan we uit van een gezinsinkomen van 1,5 x modaal waarvan een kwart van het inkomen bestaat uit uitzendwerk met een fase A contract, daarnaast rekenen we met gemiddelde lasten.

Oude situatie    Nieuwe situatie

Maximale lening met uitzendovereenkomst:             € 19.104.,-                   € 75.000,-

Het voorbeeld maakt duidelijk dat je met hetzelfde inkomen fors meer kan lenen als uitzendkracht, in het voorbeeld maar liefst € 55.896,-. Dit terwijl het inkomen niet is gestegen. Wil je weten wat jij kunt lenen? Via onze rekentool zie je direct wat de mogelijkheden en maandlasten zijn.

Minimaal drie jaar werkervaring nodig als uitzendkracht

Geldverstrekkers hebben graag zo veel mogelijk zekerheid bij het verstrekken van leningen. Hierdoor moet je bij het aanvragen van een lening met een uitzendovereenkomst kunnen aantonen dat je minimaal drie jaar werkervaring hebt. We zien in de praktijk dat dit voor verreweg het merendeel geen probleem is.

Dezelfde beloning als andere werknemers

In principe geldt voor jouw werkzaamheden als uitzendkracht dezelfde beloning als andere werknemers met vergelijkbaar werk binnen dezelfde organisatie. De ervaring die je hebt kan wel verschil maken. Daarnaast heb je vanaf dag één recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden. Denk daarbij aan pauzes, vakantiedagen en een eventuele vergoeding voor reiskosten. Ook dergelijke zaken worden meegenomen als je geld wilt lenen met een uitzendovereenkomst.

Verschil uitzendovereenkomst en detacheringsovereenkomst

Het grootste verschil is het uitzendbeding. Hier is geen sprake van bij een detacheringsovereenkomst. Het gevolg is dat je jouw salaris ook krijgt uitbetaald als je werkgever tijdelijk geen werk voor je heeft. Daarnaast hebben uitzendovereenkomsten over het algemeen een kortere duur. Detachering doe je vaker voor een langere termijn en bij meer specialistische klussen.

Wil je weten wat je maximaal kan lenen met jouw uitzendovereenkomst? Via onze rekentool bereken je dit eenvoudig online. Na de berekening weet je snel welke ruimte je hebt voor het realiseren van je leendoelen

Jeroen Uppelschoten

Jeroen is een van de vennoten en financieel expert binnen Becam.nl. Hij is materie deskundige en houdt zich graag bezig met het optimaliseren van de processen om klanten zelfstandig te laten lenen. Daarnaast stuurt Jeroen het team aan van financieel experts om zo alle klanten snel aan een voordelige offerte te helpen. En dat alles volledig online.

“Wij streven naar een leenmarkt waarbij alle consumenten zelfstandig keuzes kunnen maken met betrekking tot het lenen van geld. Door onze volledige online processen en beveiligde mijn-omgeving kunnen klanten lenen tegen de laagste rentetarieven in de markt”

“Een beter aanbod dan je huisbank? Dat is mijn uitdaging en die ga ik graag aan”

Werkt in de financiële dienstverlening sinds 2000
Functie Directeur en expert lenen
Opleidingen HBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief krediet en hypotheken.
Specialisatie Geld lenen en hypotheken
Hobby’s Koken en Wielrennen

Email adres: jeroen@becam.nl