Geld lenen voor een motor

Het afgelopen jaar is het aantal verkochte motoren met ongeveer 10% gestegen. Motoren blijven een populair vervoersmiddel, uit onderzoek blijkt dat 1,4 miljoen Nederlanders graag hun motorrijbewijs willen halen. Deze wens is het grootst bij toekomstige motorrijders tussen de 18 en 34 jaar oud.

Motor financieren: Wat zijn de kosten?

Motoren heb je in allerlei soorten en maten. Hoeveel geld je moet lenen voor een motor hangt af van je keus. Ga je voor een instapmodel en ben je niet al te veeleisend, dan is het al voor € 7.500 mogelijk om een nieuwe motor te kopen. Reken op een aanschafprijs tot zeker € 30.000 voor duurdere type motoren. De kostprijs van een tweedehands motor ligt uiteraard lager, waar vooral de staat van de motor en het aantal kilometers op te teller bepalend zijn. Bedenk goed wat je wilt, zodat je de motor lening hierop kunt afstemmen.

Houd rekening met periodieke kosten motor

Motorrijden is geen goedkope hobby. Voordat je de weg op kunt, heb je in ieder geval een rijbewijs nodig. Onderschat ook de kosten niet van een goede outfit waarmee je veilig op weg kunt. Denk naast een helm en motorpak ook aan laarzen, handschoenen en gehoorbescherming. Naast eenmalige kosten moet je bij geld lenen voor een motor ook periodieke kosten incalculeren. Onder deze kosten vallen een noodzakelijke motorverzekering, onderhoud en afschrijving. Heb je het totaalplaatje helder voor ogen? Niets staat een voordelige motor lening via Becam nog in de weg.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een motor?

Nu je weet hoeveel geld je wilt lenen voor een motor, is de volgende stap het bekijken van de mogelijkheden. Het bedrag dat je kunt lenen hangt af van je persoonlijke situatie. Bepalend zijn vooral je inkomen, woon- en gezinssituatie. Bij Becam maak je eenvoudig online een berekening, waarbij je direct helderheid krijgt of je voldoende kunt lenen voor de motor die je op het oog hebt. Vervolgens kan je een vrijblijvende offerte opvragen voor de motor lening.

Geld lenen voor een motor: welke lening past het best?

Geld lenen voor een motor kan je op de volgende manieren:

Een persoonlijke lening voor een motor

  • De rente, looptijd en maandtermijn staan bij een persoonlijke lening voor de gehele looptijd van de lening vast. Dit betekent dat je van te voren weet waar je aan begint en wanneer de lening is afgelost. Bijkomend voordeel is dat je de tijd dat de motor in je bezit is kunt afstemmen op de looptijd van de lening, zo voorkom je dat je nog betaalt aan de lening terwijl je de motor niet meer gebruikt. Hierdoor past een persoonlijke lening het best bij de financiering van een motor.

Een doorlopend krediet voor een motor

  • Bij een doorlopend krediet wordt vooraf bepaald welk bedrag je maximaal mag lenen. Vervolgens heb je alle vrijheid om het krediet op te nemen, totdat het afgesproken limiet is bereikt. Heb je afgelost op de lening? De afgeloste bedragen kan je binnen de leengrens opnieuw opnemen. Hierdoor is de looptijd variabel, net als de rente en aflossing. Dit maakt deze leenvorm minder geschikt als motor financiering.

Geld lenen voor een ander doel?

Becam biedt naast motor leningen ook de mogelijkheid om geld te lenen voor de aanschaf van andere vervoersmiddelen. Ga je liever het water op? Bij Becam kan het allemaal!

Je kunt ook geld lenen voor een verbouwing of ander doel. Bekijk op deze pagina de meest voorkomende leendoelen.

Motor lening met ander leendoel combineren?

Een motor financieren is het hoofddoel. Misschien heb je meer wensen dan alleen het aanschaffen van een motor. Je huis verbouwen bijvoorbeeld. Bij het afsluiten van een lening hoef je niet te kiezen. Je kunt hiervoor een hogere persoonlijke lening afsluiten, zolang jouw inkomen en woonsituatie (woonlasten) aansluiten. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een doorlopend krediet, waarbij je afgeloste bedragen weer opnieuw mag opnemen.

Een alternatief is het combineren van een persoonlijke lening voor de motor en een doorlopend krediet voor andere leendoelen. Houd rekening met de rente en looptijd, die staan bij een doorlopend krediet niet vast.

Gratis offerte en online een lening afsluiten

Dankzij onze volledige online werkwijze maken we bij Becam lenen laagdrempelig. We werken samen met verschillende grote banken die lage marktrentes hanteren. Dit maakt geld lenen voor een motor zo voordelig mogelijk! Het aanvragen van een offerte is gratis en verplicht je tot niets. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het financieren van jouw motor? Uiteraard ook tegen de laagste rente!

Vrijblijvende offerte aanvragen