Geld lenen voor een motor

Het afgelopen jaar is het aantal verkochte motoren met maar liefst 13% gestegen. Motoren blijven een populair vervoersmiddel, maar liefst 1,5 miljoen Nederlanders zijn in het bezit van een motorrijbewijs. De groep 50 jaar en ouder is hier oververtegenwoordigd met maar bijna 1 miljoen motorrijbewijshouders.

Wat kost het financieren van een motor?

Motoren heb je in allerlei soorten en maten. Hoeveel geld je moet lenen voor een motor hangt af van je keuze. Ga je voor een instapmodel en ben je niet al te veeleisend, dan is het al voor € 7.500 mogelijk om een nieuwe motor te kopen. Reken op een aanschafprijs tot zeker € 30.000 voor duurdere type motoren. De kostprijs van een tweedehands motor ligt uiteraard lager, waar vooral de staat van de motor en het aantal kilometers op de teller bepalend zijn. Bedenk goed wat je wilt, zodat je de motor lening hierop kunt afstemmen.

De kosten van een lening hangen af van 3 factoren, de hoogte van de lening, de rente en de looptijd. Per gekozen lening kun je rechts op deze pagina exact berekenen wat een lening kost. Vul het gewenste bedrag in, de gewenste looptijd en onze online rekentool doet de rest.

Houd rekening met periodieke kosten motor

Motorrijden is geen goedkope hobby. Voordat je de weg op kunt, heb je in ieder geval een rijbewijs nodig. Onderschat ook de kosten niet van een goede outfit waarmee je veilig op weg kunt. Denk naast een helm en motorpak ook aan laarzen, handschoenen en gehoorbescherming. Naast eenmalige kosten moet je bij geld lenen voor een motor ook periodieke kosten incalculeren. Onder deze kosten vallen een noodzakelijke motorverzekering, onderhoud en afschrijving. Heb je het totaalplaatje helder voor ogen? Niets staat een voordelige motor lening via Becam nog in de weg.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een motor?

Nu je weet hoeveel geld je wilt lenen voor een motor, is de volgende stap het bekijken van de mogelijkheden. Het bedrag dat je kunt lenen hangt af van je persoonlijke situatie. Bepalend zijn vooral je inkomen, woon- en gezinssituatie. Bij Becam maak je eenvoudig online een berekening, waarbij je direct helderheid krijgt of je voldoende kunt lenen voor de motor die je op het oog hebt. Vervolgens kan je een vrijblijvende offerte opvragen voor de motor lening.

Geld lenen voor een motor: welke lening past het best?

Geld lenen voor een motor kan je op de volgende manieren. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of het kopen op afbetaling. Hieronder leggen we de verschillen uit. Over het algemeen wordt het financieren van een motor gekozen voor een persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening voor een motor

De rente, looptijd en maandtermijn staan bij een persoonlijke lening voor de gehele looptijd van de lening vast. Dit betekent dat je van te voren weet waar je aan begint en wanneer de lening is afgelost. Bijkomend voordeel is dat je de tijd dat de motor in je bezit is kunt afstemmen op de looptijd van de lening, zo voorkom je dat je nog betaalt aan de lening terwijl je de motor niet meer gebruikt. Hierdoor past een persoonlijke lening het best bij de financiering van een motor.

Een doorlopend krediet voor een motor

Bij een doorlopend krediet wordt vooraf bepaald welk bedrag je maximaal mag lenen. Vervolgens heb je alle vrijheid om het krediet op te nemen, totdat het afgesproken limiet is bereikt. Heb je afgelost op de lening? De afgeloste bedragen kan je binnen de leengrens opnieuw opnemen. Hierdoor is de looptijd variabel, net als de rente en aflossing. Dit maakt deze leenvorm minder geschikt als motor financiering. Deze lening is wel handig als je verwacht na een korte tijd aflossen extra geld nodig te hebben voor bijvoorbeeld het opknappen van de motor. Dit kan het geval zijn bij een oldtimer of een motor die je wilt customizen. Je kunt dan namelijk (opnieuw) een deel van je leenbedrag opnamen om dit te financieren.

Een motor kopen op afbetaling?

Je hebt ook de mogelijkheid om een nieuwe motor op afbetaling te kopen. Dit wordt vaak vanuit de dealer aangeboden tijdens het aankoopproces. Let op, het kopen van een motor op afbetaling is vaak duurder dan het afsluiten van een persoonlijke lening. De rente die je betaalt bij een koop op afbetaling ligt hoger en de kosten voor het openbreken van het contract zijn hoger. Bovendien is de motor niet meteen helemaal van jou, omdat je deze nog aan het afbetalen bent bij de dealer.

Een motor kopen zonder BKR

Het kopen van een motor met een persoonlijke lening, doorlopend krediet of op afbetaling zonder een BKR registratie is niet mogelijk. Volgens de Nederlandse wet zijn kredietaanbieders verplicht leenbedragen boven de € 250 euro met een looptijd langer dan een maand door te geven aan het BKR. Een BKR registratie is echter niet negatief. De wordt pas negatief als je bijvoorbeeld een betaalachterstand hebt van meer dan 3 maanden.

Geld lenen voor een ander doel?

Becam biedt naast motor leningen ook de mogelijkheid om geld te lenen voor de aanschaf van andere vervoersmiddelen. Ga je liever het water op? Bij Becam kan het allemaal!

Je kunt ook geld lenen voor een verbouwing of ander doel. Bekijk op deze pagina de meest voorkomende leendoelen.

Bij het afsluiten van een lening hoef je niet te kiezen. Je kunt hiervoor een hogere persoonlijke lening afsluiten, zolang jouw inkomen en woonsituatie (woonlasten) aansluiten. Een alternatief is het combineren van een persoonlijke lening voor de motor en een doorlopend krediet voor andere leendoelen. Houd rekening met de rente en looptijd, die staan bij een doorlopend krediet niet vast.

Gratis offerte en online een lening afsluiten

Dankzij onze volledige online werkwijze maken we bij Becam lenen laagdrempelig. We werken samen met verschillende grote banken die lage marktrentes hanteren. Dit maakt geld lenen voor een motor zo voordelig mogelijk! Het aanvragen van een offerte is gratis en verplicht je tot niets. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het financieren van jouw motor? Uiteraard ook tegen de laagste rente!

Vrijblijvende offerte aanvragen