Online geld lenen voor een camper

Een nieuwe caravan of camper is de ideale mobiele vakantiebestemming! Maar hoe financier je het? Geld lenen voor een camper regel je via Becam volledig online en tegen de laagste rente. Als eerste stap kijk je hoeveel je nodig hebt en welke leenvorm het beste bij jou past. Neem alle tips op deze pagina over het financieren van een camper mee in je beslissing.

Camper financieren met lening

Een camper staat voor maximale vrijheid. Je kunt op pad wanneer je wilt en kiest helemaal zelf waar je naartoe wilt. Kortom, de hele wereld ligt aan je voeten. Met een camper lening komt deze droom een stap dichterbij.

Is het verstandig om voor de aanschaf van een camper geld te lenen? Dat hangt af van je situatie. Tegenover de kosten voor de lening bespaar je met een camper op andere lasten. Zo hoef je met een eigen camper geen hotel of prijzige vakantiewoning te boeken. Tegen fors lagere kosten parkeer je jouw camper op een standplaats. Zie de aanschaf van een camper als een investering voor de lange termijn. Het geld lenen voor een camper biedt jarenlang vakantieplezier.

Welke lening voor het financieren van een camper?

Geld lenen voor een camper kan met een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. De belangrijkste verschillen zijn:

  • Persoonlijke lening voor een camper

Bij deze leenvorm wordt het geleende bedrag in één keer naar je overgemaakt. Wat erg handig is als je het volledige bedrag nodig hebt om de camper te kopen. De persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd. Dit geeft de nodige zekerheid. De looptijd kan je goed afstemmen op de tijd dat je eigenaar denkt te blijven van de camper. Deze voordelen maken de persoonlijke lening het meest geschikt voor het financieren van een camper.

  • Doorlopend krediet voor een camper

Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit. Je spreekt van te voren af welk bedrag je maximaal mag lenen. Vervolgens beslis jij wanneer je geld opneemt. Daarbij heb je de ruimte tot het afgesproken limiet is bereikt. Heb je afgelost op het krediet maar toch geld nodig? Afgeloste bedragen kan je opnieuw opnemen, binnen het maximum. De rente op een doorlopend krediet is variabel. Door de flexibiliteit kan ook de looptijd variëren. Dit maakt een doorlopend krediet minder geschikt als camper financiering. Je hebt hierbij de kans dat je de lening voor andere doelen gaat gebruiken wat niet in je planning zat. Zo is het mogelijk dat je de lening nog aan het afbetalen bent terwijl je al minder in de camper rijdt.

Beste financiering voor een camper: de persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de meest gekozen optie voor het financieren van een camper en heeft verschillende voordelen. Een voordeel is dat je direct het volledige bedrag op je rekening ontvangt. Verder is een persoonlijke lening interessant dankzij de vaste rente en looptijd. De maandlasten staan hiermee ook vast, wel zo fijn bij het geld lenen voor een camper. Je weet iedere maand wat je terugbetaalt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een stijgende rente.

Als de marktrente stijgt heeft dit geen invloed op de rente die jij betaalt over je persoonlijke lening. Bovendien kan je de looptijd van de lening afstemmen op de tijd waarin je de camper denkt te gebruiken. Zo voorkom je dat je nog betaalt aan een lening terwijl de camper niet meer in je bezit is.

Hoeveel geld lenen voor een camper?

Heb je al enig idee welk prijskaartje er aan een nieuwe camper of caravan hangt? Het antwoord hangt grotendeels af van je wensen. Een luxe camper met alles erop en eraan vergt een grotere investering dan een instapmodel. Reken voor de aanschaf van een nieuwe camper al snel op € 40.000 tot € 80.000. De besparing op een tweedehands model hangt sterk af van de leeftijd en staat van de camper.

Naast kosten voor de aanschaf krijg je ook te maken met aanvullende kosten. Denk aan afschrijving van de camper, kampeeruitrusting en kosten voor stalling, onderhoud en verzekering. Maak een begroting waar je ook deze kosten in meeneemt, dan weet je ook wat je aan camper financiering nodig hebt.

Voordelig geld lenen voor een camper

Dankzij onze volledige online werkwijze maken we bij Becam lenen laagdrempelig. We werken samen met verschillende grote banken die lage marktrentes hanteren. Dit maakt geld lenen voor een camper zo voordelig mogelijk!.

Het aanvragen van een offerte is gratis en verplicht je tot niets. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het financieren van jouw camper? Naast de financiering van een camper of caravan kun je bij Becam ook geld lenen voor een boot of auto. Uiteraard ook tegen de laagste rente!

Altijd boetevrij extra aflossen bij Becam

Bij Becam leen je voordelig tegen de laagste rente. Tussentijds aflossen is altijd boetevrij mogelijk, ongeacht het bedrag. Dankzij de persoonlijke lening van Becam kun je mogelijk zelfs spaargeld achter de hand houden, zodat je dit aan andere zaken kunt besteden.

Camper financiering met ander leendoel combineren?

Een camper financieren is het hoofddoel, maar wat als je ook andere leendoelen hebt? Je kunt hiervoor een hogere persoonlijke lening afsluiten, zolang jouw inkomen en woonsituatie (woonlasten) aansluiten. We willen immers niet dat je meer leent dan verantwoord. Het afsluiten van een doorlopend krediet is een andere optie. Bij deze leenvorm kan je afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen.

Overweeg ook een combinatie van een persoonlijke lening voor de camper en een deel doorlopend krediet voor de aanvullende wensen. Houd in ieder geval rekening met de rente en looptijd, die staan bij het doorlopend krediet niet vast.

Vrijblijvende offerte aanvragen