Geld lenen voor een boot

Wil je graag een nieuwe boot of sloep kopen maar heb je niet direct het geld op een spaarrekening staan om deze aan te schaffen? Becam biedt daarvoor een oplossing, Becam heeft voor consumenten verschillende mogelijkheden voor het financieren van boten. Geld lenen doe je bij Becam geheel zelfstandig en online. Wij geven geen advies.

Hoe kan ik een boot financieren?

Je kan op verschillende manieren een boot financieren. Bijvoorbeeld met spaargeld dat je langere tijd kunt missen. Misschien heb je beleggingen lopen die je kunt omzetten in geld voor een boot. Via Becam leen je ook eenvoudig voor het financieren van een boot. Heb je nu al een boot en gaat deze in de verkoop? Zet de verkoopopbrengst apart. Zo hoef je geen bootfinanciering te regelen bij de aanschaf van de nieuwe.

Een boot financieren start met een kostenplaatje

Voordat je een lening afsluit voor een boot, is het nodig om te weten hoeveel geld je nodig hebt. Belangrijk is welke boot je op het oog hebt. Een speedboot met alles erop en eraan kost uiteraard meer dan een sobere sloep. Houd ook rekening met bijkomende kosten als onderhoud. Vergeet niet bij het kostenplaatje ook vervoer en kosten voor een ligplaats of bootstalling mee te rekenen. Zet al deze kosten goed en overzichtelijk op een rij, zodat je weet hoeveel je nodig hebt. Dit is de eerste stap naar een bootfinanciering.

Welke lening past het best bij bootfinanciering?

Geld lenen voor een boot kan in de vorm van een doorlopend krediet en persoonlijke lening. We zetten de verschillen kort op een rij:

  • Persoonlijke lening voor een boot

Het geld komt met een persoonlijke lening in één keer beschikbaar op je rekening. De rente en de looptijd staan vast. Dit biedt de nodige zekerheid. Je kunt de looptijd van de lening afstemmen op de tijd dat je de boot in bezit denkt te hebben. Hierdoor is de persoonlijke lening het meest geschikt voor het financieren van een boot.

  • Doorlopend krediet voor een boot

Bij een doorlopend krediet spreek je van te voren af welk bedrag je maximaal mag lenen. Daarna heb je de vrijheid om geld op te nemen, totdat het afgesproken limiet is bereikt. Heb je afgelost op de lening? Ook afgeloste bedragen kan je binnen de leengrens opnieuw opnemen. Hierdoor is de looptijd variabel, net als de rente en aflossing. Dit maakt deze leenvorm minder geschikt als bootfinanciering.

Bootfinanciering met ander leendoel combineren?

Een nieuwe boot financieren is het hoofddoel, maar wat wanneer je ook andere leendoelen wilt realiseren? Hier zijn twee oplossingen voor. Ten eerste is het mogelijk om een hogere persoonlijke lening af te sluiten, mits jouw inkomen en woonsituatie (woonlasten) dit toelaten. We willen immers niet dat je meer leent dan mogelijk is, dit ter bescherming van je eigen financiële situatie. Een andere optie is het afsluiten van een doorlopend krediet, waarbij je afgeloste bedragen weer opnieuw mag opnemen.

Je kunt ook denken aan een combinatie van een persoonlijke lening voor de boot en een deel doorlopend krediet voor de aanvullende wensen. De rente en looptijd staan bij het doorlopend krediet niet vast, dit is belangrijk om rekening mee te houden.

Geld lenen voor een boot?

Houd rekening met de levensduur Hoe lang ga je met de boot varen? We hebben het hier niet over een enkele vaartocht maar over de totale levensduur van de boot. Gaat deze 20 jaar mee of wil je na vijf jaar een nieuwe boot aanschaffen? Geld lenen voor een boot doe je door goed na te denken over de periode dat je de boot in bezit hebt. Het is verstandig om de levensduur van de boot af te stemmen op de looptijd van de lening. Zo is de lening volledig afgelost wanneer je de boot inruilt of verkoopt. Beter kun je het niet regelen.

Het terugbetalen van de boot lening

Een bootfinanciering is zo geregeld, hierna begint het aflossen van de lening. Dit doe je in maandelijkse termijnen waarbij het maandbedrag vaststaat. Dit geldt bij zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet. Dankzij vaste maandbedragen weet je vooraf waar je aan toe bent. Handig, want zo kun je vooraf berekenen of een boot financieren met een lening ook echt bij jou past.

Gratis offerte en online een lening afsluiten

Dankzij onze volledige online werkwijze maken we bij Becam lenen laagdrempelig. We werken samen met verschillende grote banken die lage marktrentes hanteren. Dit maakt geld lenen voor een boot zo voordelig mogelijk!

Het aanvragen van een offerte is gratis en verplicht je tot niets. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het financieren van jouw boot? Naast de financiering van boten kun je bij Becam ook geld lenen voor een auto of caravan. Uiteraard ook tegen de laagste rente!

Vrijblijvende offerte aanvragen