Geld lenen voor een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Terecht, zonder al te veel inspanning brengt hij je naar jouw plaats van bestemming. De populariteit is terug te zien in verkoopcijfers. Zo gingen er in 2020 maar liefst 547.000 elektrische fietsen over de toonbank. Een toename van ruim 30 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Fietsenwinkels maken nu meer omzet met de verkoop van elektrische fietsen dan met de traditionele tweewieler. Heb jij er nog geen ter beschikking? We geven je tips bij het financieren van een elektrische fiets.    

Elektrische fiets financieren: wat zijn de kosten?

Wat je nodig hebt voor het financieren van een elektrische fiets hangt vooral af van je wensen. De gemiddelde prijs van een e-bike bedroeg in 2020 ruim €2250. Kies je voor een instapmodel, dan kan je voordeliger uit zijn. Een duurdere klasse is de speed pedelec. Dit type heeft een hogere snelheid en is doorgaans luxer uitgevoerd. Een belangrijk onderdeel van de prijs is de accu van een elektrische fiets. Wil je een grotere actieradius, dan betaal je meer voor de accu.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een elektrische fiets?

Heb je de keus gemaakt? Dan weet je hoeveel je nodig hebt voor het financieren van een elektrische fiets. De hoogte van jouw maximale lening wordt bepaald door je persoonlijke situatie. Denk aan je inkomen, woon- en gezinssituatie. Bij Becam maak je eenvoudig online een berekening. Zo weet je snel of je voldoende kunt lenen voor de elektrische fiets die je op het oog hebt. Vervolgens kan je een vrijblijvende offerte opvragen voor de elektrische fiets lening.

Deze lening past het best bij elektrische fiets financiering

Bij het financieren van een elektrische fiets kan je kiezen uit verschillende soorten leningen. We zetten de verschillen voor je op een rij:

Een persoonlijke lening voor een elektrische fiets

Belangrijke eigenschappen van een persoonlijke lening zijn een vaste rente, looptijd en maandtermijn. Het voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet wanneer de lening is afgelost. Bovendien loop je niet het risico op stijgende rentelasten tijdens de looptijd van de lening. Je kunt de looptijd van de lening afstemmen op de verwachte levensduur van de elektrische fiets. Zo voorkom je dat je nog betaalt aan de lening terwijl je de fiets niet meer gebruikt. Deze voordelen maken een persoonlijke lening de populairste leenvorm bij het financieren van elektrische fietsen.

Een doorlopend krediet voor een elektrische fiets

Bij een doorlopend krediet wordt vooraf bepaald welk bedrag je maximaal mag lenen. Vervolgens heb je alle vrijheid om het krediet op te nemen, tot het afgesproken limiet. Heb je afgelost op de lening? De afgeloste bedragen kan je binnen de leengrens opnieuw opnemen. Erg flexibel dus. Aandachtspunt is de variabele looptijd, rente en aflossing. Deze kenmerken zorgen voor minder zekerheid. Dit maakt deze leenvorm minder geschikt als elektrische fiets financiering.

Elektrische fiets financieren vaak niet voordelig bij winkel

Schaf je een elektrische fiets aan bij een grotere winkel of dealer, dan krijg je vaak koop op afbetaling aangeboden. Je bent meteen eigenaar maar betaalt de aankoopsom in delen. Een andere optie is het afsluiten van een lening via de verkoper. Wel zo handig om het op dezelfde plaats te regelen? Besef wel dat je het risico loopt op fors hogere kosten. De gemiddelde winkel rekent een hogere rente dan je zou betalen bij een persoonlijke lening. Je betaalt hierdoor al snel meer dan nodig, zowel per maand als in totaal over de hele looptijd van de lening.

Tweedehands elektrische fiets kopen? Let op de accu

Je kunt besparen door een tweedehands exemplaar te kopen. Dat scheelt ook bij het financieren van de elektrische fiets. Let in dat geval wel op de leeftijd van de accu en vraag de verkoper naar de staat ervan. Haalt hij bijvoorbeeld nog het voorgeschreven aantal kilometers. De accu is een duur onderdeel en blijft circa vijf jaar goed. Is er toch een nieuwe accu nodig? Dat levert een gemiddelde kostenpost van circa €500 op. Daar wil je niet pas na de aanschaf achter komen.

Lening elektrische fiets combineren met ander leendoel?

Het afsluiten van de lening doe je voor het financieren van een elektrische fiets. Toch kan je daarnaast nog andere wensen hebben. Wellicht is de vierwieler voor de deur ook aan vervanging toe of staat een motor al langer op het verlanglijstje. Je kunt leendoelen combineren en een hogere persoonlijke lening afsluiten, zolang het past bij jouw inkomen en woonsituatie. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een doorlopend krediet, waarbij je afgeloste bedragen weer opnieuw mag opnemen. Populaire leendoelen zijn: 

Je kunt ook geld lenen voor een verbouwing of ander doel. Bekijk op deze pagina de meest voorkomende leendoelen.

Gratis offerte en online een lening afsluiten

Dankzij onze volledige online werkwijze maken we bij Becam lenen laagdrempelig. We werken samen met verschillende grote banken die lage marktrentes hanteren. Dit maakt het financieren van een elektrische fiets zo voordelig mogelijk!

Het aanvragen van een offerte is gratis en verplicht je tot niets. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het financieren van jouw elektrische fiets? Uiteraard tegen de laagste rente

Vrijblijvende offerte aanvragen