Ambtenarenlening

Ambtenaren kunnen geld lenen via de ambtenarenlening. Dit is een heel goedkope lening, alleen te verkrijgen voor werkenden in de publieke sector, tegen de laagste rente. Ambtenaren hebben overwegend stabiele inkomens en hebben een goed betaalgedrag. De banken waar wij mee samenwerken belonen dat met de laagste rente die er in de markt te krijgen is. Dat is geld lenen voor ambtenaren via Becam.

De laagste rente

Speciaal voor ambtenaren is er de ambtenaren lening. Wat houdt deze lening precies in? Het gaat hier om een lening met de laagste rente. Omdat ambtenaren over het algemeen hun lening beter terugbetalen, loopt de kredietverstrekker minder risico. Daarom kan deze de rente lager houden.

Een aantal van dit soort leningen zijn niet alleen voor ambtenaren maar ook voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs. Je kunt ook een ambtenarenlening aanvragen wanneer de partner in de publieke sector werkzaam is, omdat je dan gezamenlijk deze lening aflost.

Omdat de ambtenarenlening een lage rente heeft, is het voordelig om deze lening in te zetten voor een grotere aankoop zoals een auto of verbouwing. Een lening via Becam mag je bovendien altijd boetevrij aflossen. Heb je dus onverwachts toch nog geld over en wil je de lening eerder afbetalen, dan kan dit zonder problemen.

Ambtenarenlening als Persoonlijke lening

De persoonlijke lening kenmerkt zich door een vaste rente en looptijd en hiermee een vast maandbedrag. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent. Bij de persoonlijke lening ontvang je het leenbedrag in één keer op je rekening. Deze leenvorm is zeer geschikt als autolening, voor een nieuwe badkamer of keuken, aanbouw maar ook het financieren van een vakantie.

Wat moet je nog meer over de persoonlijke lening weten? Het is een lening met een aantrekkelijk lage vaste rente. Het voordeel is dat je extra boetevrij kunt aflossen. Praktisch wanneer je een financiële meevaller hebt, waarmee je de persoonlijke lening vervroegd afgelost. Dit scheelt gelijk weer in de maandlasten.

Doorlopend krediet als Ambtenarenlening

Dit is een kredietvorm waarbij reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar zijn. Praktisch wanneer je niet van tevoren weet hoe lang een verbouwing gaat duren, maar ook wanneer je op een later moment opnieuw geld nodig hebt.

De kredietverstrekker bepaalt de maximale kredietlimiet: dit is het maximale bedrag dat open mag staan. Bij het doorlopend krediet staan de rente en looptijd niet vast (looptijd: maximaal 15 jaar). Let op: de rente van het doorlopend krediet ligt wat hoger dan bij de persoonlijke lening.

Lening aanvragen

Je hebt kunnen zien dat er naast een ambtenarenlening nog andere mogelijkheden zijn, zoals de persoonlijke lening of het doorlopend krediet van Becam. Ook hier profiteer je van de historisch lage rente. Hoe vraag je een lening aan? Maak eerst gebruik van de berekeningsmodule en vul het bruto maandinkomen en de woonsituatie in. Je ziet bij benadering hoeveel je kunt lenen.

Becam maakt gebruik van een online ‘mijn omgeving’. Dit maakt het nog gemakkelijker om een gratis offerte aan te vragen. Vraag gerust meerdere offertes van verschillende aanbieders aan, zo weet je welke lening het beste op jou en je situatie aansluit. Houd bij het afsluiten van een lening rekening met het leendoel en stem hier de looptijd op af. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandtermijn maar hoe minder je op de eindstreep terugbetaalt.

Geen ambtenarenlening, wel de laagste rente

Kom je niet in aanmerking voor een ambtenarenlening? Hoewel dit een zeer aantrekkelijke lening is, zijn er altijd nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een persoonlijke lening van Becam. Nu de rente historisch laag staat, kunnen we leningen met de laagste rente aanbieden. Hierdoor profiteert iedereen van een lening met een lage rente.

Becam maakt geen onderscheid tussen ambtenaren, mensen die in de zorg, het onderwijs of de detailhandel werken: iedereen kan een lening aanvragen.

Vrijblijvende offerte aanvragen