Ambtenarenlening

Een ambtenarenlening is een een normale lening alleen tegen de laagste rente. Ambtenaren hebben overwegend stabiele inkomens en hebben een goed betaalgedrag. De banken waar wij mee samenwerken belonen dat met de laagste rente die er in de markt te krijgen is. Dat is geld lenen voor ambtenaren via Becam.

De laagste rente

Een ambtenaar is iemand die een arbeidsovereenkomst met een overheidswerkgever heeft. Speciaal voor ambtenaren is er de ambtenaren lening. Wat houdt deze lening precies in? Het gaat hier om een lening met de laagste rente. Omdat ambtenaren over het algemeen hun lening beter terugbetalen, loopt de kredietverstrekker minder risico. Daarom kan deze de rente lager houden.

Een aantal van dit soort leningen zijn niet alleen voor ambtenaren maar ook voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs. Je kunt ook een ambtenarenlening aanvragen wanneer de partner in de publieke sector werkzaam is.

Geen ambtenarenlening, wel de laagste rente

Kom je niet in aanmerking voor een ambtenarenlening? Hoewel dit een zeer aantrekkelijke lening is, zijn er altijd nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een persoonlijke lening van Becam. Nu de rente historisch laag staat, kunnen we leningen met de laagste rente aanbieden. Hierdoor profiteert iedereen van een lening met een lage rente.

Becam maakt geen onderscheid tussen ambtenaren, mensen die in de zorg, het onderwijs of de detailhandel werken: iedereen kan een lening aanvragen.

Persoonlijke lening

Twee populaire leenvormen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Het vaakst wordt voor de persoonlijke lening gekozen, juist vanwege de lage vaste rente. Deze lening kenmerkt zich door een vaste rente en looptijd en hiermee een vast maandbedrag. Bij de persoonlijke lening ontvang je het leenbedrag in één keer op je rekening. Deze leenvorm is zeer geschikt als autolening, een nieuwe badkamer of keuken, aanbouw maar ook het financieren van een vakantie.

Wat moet je nog meer over de persoonlijke lening weten? Het is een lening met een aantrekkelijk lage vaste rente. Het voordeel is dat je extra boetevrij kunt aflossen. Praktisch wanneer je een financiële meevaller hebt, waarmee je de persoonlijke lening vervroegd afgelost. Dit scheelt gelijk weer in de maandlasten.

Doorlopend krediet

Dit is een kredietvorm waarbij reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar zijn. Praktisch wanneer je niet van tevoren weet hoe lang een verbouwing gaat duren, maar ook wanneer je op een later moment opnieuw geld nodig hebt.

De kredietverstrekker bepaalt de maximale kredietlimiet: dit is het maximale bedrag dat open mag staan. Bij het doorlopend krediet staan de rente en looptijd niet vast (looptijd: maximaal 15 jaar). Let op: de rente van het doorlopend krediet ligt wat hoger dan bij de persoonlijke lening.

Lening aanvragen

Je hebt kunnen zien dat er naast een ambtenarenlening nog andere mogelijkheden zijn, zoals de persoonlijke lening of het doorlopend krediet van Becam. Ook hier profiteer je van de historisch lage rente. Hoe vraag je een lening aan? Maak eerst gebruik van de berekeningsmodule en vul het bruto maandinkomen en de woonsituatie in. Je ziet bij benadering hoeveel je kunt lenen.

Becam maakt gebruik van een online ‘mijn omgeving’. Dit maakt het nog gemakkelijker om een gratis offerte aan te vragen. Vraag gerust meerdere offertes van verschillende aanbieders aan, zo weet je welke lening het beste op jou en je situatie aansluit. Houd bij het afsluiten van een lening rekening met het leen doel en stem hier de looptijd op af. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandtermijn maar hoe minder je op de eindstreep terugbetaalt.

Vrijblijvende offerte aanvragen