Leningaanvraag afgewezen?

Niet alle aanvragen voor een lening worden akkoord bevonden, het gebeurt ook dat een leningaanvraag wordt afgewezen. Wellicht heb jij deze ervaring ook en is je financieringsaanvraag wel eens afgewezen als gevolg van je financiële of persoonlijke situatie. Het kan zijn dat je te maken hebt gehad met een financiële tegenslag, bijvoorbeeld dat je inkomen (tijdelijk) is verminderd of er zijn onverwachte kosten geweest.

Waarom wordt een leningaanvraag afgewezen?

Een aanvraag voor een lening kan worden afgewezen wanneer er sprake is van een negatieve codering op het BKR, dit houdt in dat er in het verleden vrij serieuze achterstanden zijn geweest in het betalen van de lening. Alle banken in Nederland zijn verplicht om deze te melden bij het BKR.

Er zijn ook andere redenen voor een afgewezen lening. Zo kan het zijn dat er met de opgegeven inkomsten en lasten niet voldoende geld overblijft om de maandtermijn van de lening verantwoord te kunnen betalen. Dit geldt ook voor inkomsten die een tijdelijk karakter (kunnen) hebben, daar hebben veel banken moeite mee. Bij Becam zijn er vaak wel mogelijkheden, ook voor een eerder afgewezen lening bij aanbieders zoals Freo, Findio en Ferratum.

Lenen als uitzendkracht of met een tijdelijk contract

Ben jij in dienst op basis van een uitzendovereenkomst of heb jij een tijdelijk dienstverband? Dan krijg je vaker te maken met een afgewezen lening bij onder andere Freo, Findigo of de grotere partijen zoals ING en ABN. Je zult dan merken dat het door de acceptatievoorwaarden van de bank vaak niet mogelijk is om een lening af te sluiten. Het goede nieuws is dat Becam sinds kort ook voor uitzendkrachten kan bemiddelen bij het afsluiten van een consumptief krediet.

Perspectief lening

Zo kunnen wij bemiddelen voor de perspectief lening van BNP Paribas. Zoals de naam al aangeeft is deze financiering bedoeld om perspectief te bieden in bepaalde, vaak lastigere, financiële situaties.

Je komt in aanmerking voor de perspectief lening in de volgende situaties:

  1. Wanneer jouw inkomen regulier niet (volledig) door de bank wordt meegerekend. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer jij een tijdelijk dienstverband hebt in combinatie met een huurwoning of je inkomen hebt uit een uitzendcontract, WIA/WAO, ziektewet, huurinkomen of rente-inkomsten.
  2. Wanneer er achterstanden zijn ontstaan en/of betaalregelingen lopen.

Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er storneringen hebben plaatsgevonden omdat er onvoldoende geld op de rekening stond. Maar ook als er betaalafspraken zijn getroffen met diverse instellingen om een betalingsachterstand in te halen. Dit geldt ook wanneer er incasso’s worden gedaan door een incassobureau of deurwaarderskantoor. Het feit dat je lening eerder is afgewezen bij Freo, Findigo, Ferratum of een andere bank wil dus niet zeggen dat er geen mogelijkheden meer zijn.

Wat houdt een perspectief lening in?

De perspectief lening is een persoonlijke lening die wordt verstrekt op basis van maatwerk. Het gaat hier om een persoonlijke lening waarbij u boetevrij extra mag inlossen. De looptijd van de lening is maximaal 120 maanden en wordt in overleg met de bank vastgesteld. BNP Paribas is voor de perspectief lening bereid om verder te kijken dan de normaal geldende acceptatievoorwaarden.

Hoe kun je deze lening aanvragen?

Voor het verstrekken van de perspectief lening vraagt BNP Paribas een goede inzage in je financiële situatie. Zo vragen ze bijvoorbeeld om een bankafschrift van de laatste 3 maanden. Mocht er sprake zijn van een uitzendcontract/ tijdelijk dienstverband zullen zij vragen of je vijf jaar werkervaring kunt aantonen. Je kunt dit aantonen door het verzekeringsbericht op te vragen bij het UWV, dit kan heel eenvoudig online.

BNP Paribas

Wanneer alle stukken zijn ontvangen gaat een medewerker van onze partner leenattent deze voor BNP Paribas beoordelen. Vervolgens zullen zij ook telefonisch contact met je opnemen om de lening aanvraag door te nemen. Aan de hand van jouw aangetoonde stukken en het telefonisch contact zal leenattent een beslissing nemen over je leningaanvraag. Gaat de bank akkoord, dan stellen zij een offerte voor je op, wanneer jij deze ondertekend zullen zij de lening uitbetalen. De rente op de perspectief lening is hoger dan de laagste tarieven in de markt. Dit heeft te maken met het hogere risicoprofiel, wat voor bijvoorbeeld bij Freo, Findigo of Ferratum de reden is voor een afgewezen lening. Een hoger risico betekent dus ook een hogere rente.

De laagst mogelijke rente

Wij proberen altijd de laagste rente voor je te bemiddelen. Ook wanneer je lening is afgewezen, daarom zullen we eerst online de mogelijkheden bekijken om je financiering in het reguliere proces af te sluiten.

Wij kunnen op deze manier een financieringsoplossing bieden voor veel verschillende situaties. Zo heb jij de mogelijkheid jouw financiële situatie (weer) op de rit te krijgen.

Eens lening afgewezen altijd afgewezen?

Nee dat werkt niet zo, sterker nog wij zien in de praktijk dat er na verloop van tijd wel degelijk mogelijkheden zijn om een lening aan te vragen. Zelfs als het gaat om een eerder afgewezen lening bij Freo, Findio, Ferratum ANB Amro of ING. Bijvoorbeeld omdat een tijdelijk dienstverband wordt verlengd of zelfs omgezet in een vast dienstverband. Of het inkomen is gestegen waardoor de gewenste lening nu wel mogelijk is. Kortom, er zijn meerdere situaties denkbaar waarom een leningaanvraag in de toekomst wel wordt goedgekeurd.

Via Becam kun je op ieder gewenst moment in de toekomst laten bekijken wat de mogelijkheden zijn. Je kunt hiervoor het aanvraagformulier invullen en wij gaan voor je aan de slag. Binnen enkele uren krijg je van ons te horen wat de mogelijkheden zijn om geld te lenen.

Vrijblijvende offerte aanvragen