Geld lenen voor stacaravan

Voordat je een lening afsluit voor de stacaravan moet je natuurlijk eerst weten wat je in totaal kwijt bent. Een stacaravan verschilt van een normale caravan. Je kunt een stacaravan niet met een personenauto of bestelbus trekken. De stacaravan wordt door een vrachtwagen vervoerd en heeft een vaste staplaats op een camping of vakantiepark. Soms koop je de stacaravan compleet met onderliggende grond.

Een nieuwe of bestaande stacaravan koop je voor een bedrag tussen € 25.000 en € 60.000. Hoe groter en luxer, hoe duurder. Informeer vooraf wat de kosten zijn, dan pas kun je geld lenen voor een stacaravan.

Hypotheeklening of andere geldlening?

Alleen wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoen kun je een hypotheeklening voor aanschaf van een stacaravan afsluiten. De hypotheekrente is alleen aftrekbaar wanneer je een permanente woonvergunning voor de stacaravan hebt. In veel gevallen zal dit niet zo zijn en dient de stacaravan als vakantieverblijf.

Is een hypotheeklening niet mogelijk? Dan is een geldlening een tweede optie. Vaak ook een stuk makkelijker omdat je niet aan allerlei voorwaarden hoeft te voldoen. Hierbij kom je al snel bij geldverstrekkers uit die de persoonlijke lening of doorlopend krediet aanbieden. Een minilening is niet geschikt voor aanschaf van een stacaravan: hierbij leen je een laag bedrag.

Persoonlijke lening voor de droomcaravan

Geld lenen voor een stacaravan, dit doe je het beste met een persoonlijke lening. Deze leenvorm kenmerkt zich door een vaste rente, vaste looptijd maar ook vaste maandlasten. Je weet vooraf waar je aan toe bent, dat is wel zo prettig. Zo kun je zorgeloos van de mooiste vakanties genieten.

Wanneer je een persoonlijke lening afsluit ontvang je het geldbedrag in één keer op je rekening dus niet in gedeeltes. Handig om direct de stacaravan maar ook eventueel parkeergeld, een verbouwing of caravanverzekering te financieren. Tussentijds aflossen? Dat kan bij de persoonlijke lening van Becam altijd boetevrij.

Geld lenen voor stacaravan niet geschikt voor stacaravanverhuur

Wil je geen stacaravan kopen maar huren? Hier is een geldlening niet echt geschikt voor. Maar je kunt wel een stacaravan kopen en deze als stacaravanverhuur aanbieden. Zo verdien je direct wat aan de caravan waardoor je sneller op de lening aflost.

Doorlopend krediet voor aankoop stacaravan

De aanschaf van een stacaravan, toercaravan of vouwcaravan, later nog een lening voor een verbouwing of misschien een nieuwe inrichting. Weet je van tevoren niet hoe vaak en hoeveel geld je nodig hebt? Het doorlopend krediet is dan een goede oplossing. Met deze leenvorm leen je geld en betaalt dit in maandelijkse termijnen terug. Tot aan de maximale kredietlimiet zijn reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar. Zo houd je altijd wat geld achter de hand.

Het doorlopend krediet kenmerkt zich door een  variabele rente en looptijd. Het maandbedrag blijft wel hetzelfde. Het doorlopend krediet mag maximaal 15 jaar doorlopen. Dit is een nieuwe regeling die sinds 2020 van kracht is.

Zo regel je een caravanfinanciering

Genoeg geldverstrekkers en via de dealer regel je ook snel een caravanfinanciering. het is wel goed opletten met al die caravanfinancieringsvormen. Voordat je het weet betaal je veel te veel aan rente. Dit zou natuurlijk zonde zijn wat je kunt je geld wel beter besteden. Bijvoorbeeld aan het opknappen of inrichten van de stacaravan.

Becam werkt samen met een aantal echte kredietbanken. Hierdoor kunnen we leningen tegen de laagste rente van Nederland aanbieden. Aan de hand van de speciaal door ons ontwikkelde berekeningsmodule zie je wat geld lenen voor een stacaravan kost. Vul het leenbedrag in en kies voor een looptijd.

Tip: een langere looptijd betekent lagere maandlasten. Bij een kortere looptijd gaan de maandlasten omhoog maar betaal je op de eindstreep minder aan de lening terug.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Benieuwd of je geld kunt lenen voor een stacaravan en wat dit in totaal kost? Via de online omgeving van Becam kun je eenvoudig meerdere leningen aanvragen. Binnen 24 uur ontvang je van ons antwoord. Kijk en vergelijk, zo ontdek je welke leenaanbieding het beste bij jou past.

Vrijblijvende offerte aanvragen