Duurzame groene lening

Het huis verduurzamen door middel van zonnepanelen of verbeterde isolatie? Een groene lening is de beste keuze. Met deze energiebespaarlening financier je een duurzame aanpassing of verbouwing. Hiermee verbruik je een stuk minder energie. Goed voor het milieu, maar zeker ook voor je portemonnee. Becam helpt je bij het afsluiten van een groene lening.

Voordelen van een duurzame lening

Energiebesparende maatregelen zijn altijd een goede keuze:

De duurzame lening is geschikt voor het financiëren van zonnepanelen, warmtepompen en isolatiemaatregelen. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, dakisolatie of het aanbrengen van HR++ glas (of hoger).

Een groene lening is voordeliger dan een gewone lening. Je betaalt namelijk een lagere rente, dat voor extra besparing zorgt.

Goedkope lening

Wie kan een groene lening afsluiten? Deze lening is bedoeld voor woningeigenaren, pandjesbazen en iedereen die in het bezit is van een gebouw dat in aanmerking komt voor energiebesparende maatregelen. Het te lenen bedrag is afhankelijk van de duurzame aanpassing of verbouwing. Het is daarom belangrijk om vooraf te informeren wat de energiebesparende maatregel gaat kosten. Soms geeft de gemeente een subsidie, informeer bij de eigen gemeente naar eventuele subsidiemaatregelen. Bereken bij Becam aan de hand van je netto maandinkomen hoeveel je kunt lenen.

De mogelijkheden voor het afsluiten van groene leningen

Becam helpt jou aan de beste groene lening met een scherpe rente van 4,9%. Hierbij is het mogelijk om een bedrag vanaf €5000 te lenen, oplopend tot €50.000. De looptijd van de lening varieert van 5 tot maximaal 15 jaar. Ter vergelijking: het vervangen van enkel glas door HR+++ glas heeft een terugverdientijd van 8 jaar. Het plaatsen van een zonneboiler verdien je na 6 jaar terug. Zonnepanelen zijn niet energiebesparend, maar wel zelfvoorzienend. Je bespaart dus direct op de energiekosten, waardoor je gemakkelijker de lening terugbetaalt.

Een groene lening is dus prima af te stemmen op de looptijd van het leningdoel. Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van het totale leenbedrag en de maandtermijn. De rente is bij Becam wél altijd verrassend laag.

Groene lening afsluiten

Wil je weten hoeveel je kunt lenen of direct een lening afsluiten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. We nemen je aanvraag in behandeling en sturen je vrijblijvend een offerte. Bij Becam vergelijk je leningen en ga je voor het beste aanbod. Zo kun jij je richten op datgene dat echt belangrijk is: het verduurzamen van de woning.

Vrijblijvende offerte aanvragen