Wat is een groene lening?

De naam zegt het al een beetje. Een groene lening, ook wel duurzame lening genoemd, is bedoeld voor verduurzaming. Denk aan zonnepanelen op het dak, het verbeteren van isolatie of installeren van een warmtepomp. Ook om het huis zijn maatregelen mogelijk, zoals het aanleggen van een groen dak op de schuur. Het duurzame karakter van een groene lening is goed voor het milieu. Zelf profiteer je er ook van, het is positief voor de waarde van je huis en de hoogte van je energierekening. Een duurzame lening verdien je op termijn dus weer terug!

Waar kan je een duurzame lening voor gebruiken?

Een duurzame lening is geschikt voor uiteenlopende energiebesparende maatregelen. Bedenk goed welke in jouw situatie het meest opleveren. Het installeren van een warmtepomp is bijvoorbeeld minder zinvol als de isolatie hard aan verbetering toe is. Met de groene lening van Becam financier je onder andere:

Ter vergelijking: het vervangen van enkel glas door HR+++ glas heeft een terugverdientijd van 8 jaar. Het plaatsen van een zonneboiler verdien je na 6 jaar terug. Zonnepanelen zijn niet energiebesparend, maar wel zelfvoorzienend. Je bespaart dus direct op de energiekosten, waardoor je gemakkelijker de lening terugbetaalt.

Groene lening voor zonnepanelen populair

Zonnepanelen zijn een populaire besteding van duurzame leningen. De installatie is relatief eenvoudig en het levert vrijwel direct resultaat op. Niet gek dus dat veel mensen een groene lening afsluiten voor zonnepanelen.

Vraag vooraf wel bij een expert na in hoeverre jouw dak er geschikt voor is. De opbrengst hangt niet alleen af van hoelang de zon dagelijks op jouw dak schijnt. Ook zaken als het totale oppervlakte en de hoek van het dak tellen mee.

Laagste rente duurzame groene lening: 4,9 procent

Becam helpt je aan de beste groene lening met een scherpe rente van 4,9%. Hierbij is het mogelijk om een bedrag vanaf €5.000 te lenen, oplopend tot €50.000. Deze lage rente kunnen we aanbieden door de samenwerking met meerdere grote kredietverstrekkers. Andere voordelen van een duurzame lening afsluiten via Becam zijn:

  • Een volledig online werkwijze
  • Vergelijking rentes bij meerdere kredietverstrekkers
  • Een vrijblijvende offerte is gratis en verplicht je tot niets

Wie kan een duurzame lening afsluiten?

Een groene lening is bedoeld voor woningeigenaren en woningverhuurders. Kortom, voor iedereen die in het bezit is van een gebouw dat in aanmerking komt voor energiebesparende maatregelen. Ben je op zoek naar een duurzame lening voor bijvoorbeeld een Tesla? Lees hier meer over het financieren van een Tesla.

Wat is de maximale duurzame lening?

Hoeveel je kunt lenen hangt af van jouw persoonlijke situatie en de waarde van het onderpand. Maak vooraf een goede inschatting van de lening die je nodig hebt voor de duurzame maatregelen. Soms geeft de gemeente een subsidie, informeer bij de eigen gemeente naar eventuele subsidiemaatregelen. Met onze berekeningstool bereken je eenvoudig hoeveel je kunt lenen op basis van je netto maandinkomen.

Looptijd duurzame lening

De looptijd van de duurzame lening varieert van 5 tot maximaal 15 jaar. Kies je voor een kortere looptijd, dan zal het maandtermijn hoger liggen dan wanneer je de terugbetaling over een langere termijn uitsmeert. De keus is aan jou. Door deze flexibiliteit kun je de looptijd van een groene lening goed afstemmen op het leendoel. Zo voorkom je dat je nog betaalt voor zonnepanelen of andere maatregelen die je allang terugverdient hebt.

Groene lening afsluiten

Wil je weten hoeveel je kunt lenen of direct een lening afsluiten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. We nemen je aanvraag in behandeling en sturen je vrijblijvend een offerte. Bij Becam vergelijk je leningen en ga je voor het beste aanbod. Zo kun jij je richten op datgene dat echt belangrijk is: het verduurzamen van de woning!

Vrijblijvende offerte aanvragen