Geld lenen voor een verbouwing

Je woonwensen kunnen in de loop van de tijd veranderen. Bijvoorbeeld wanneer je behoefte hebt aan meer woonruimte of uitgekeken bent op de keuken. Heb je niet voldoende eigen spaargeld? Dat hoeft een verbouwing niet in de weg te staan. Met geld lenen voor een verbouwing regel je de financiën en spreid je de kosten over een langere periode. Via Becam leen je tegen de laagst mogelijke rente en de beste voorwaarden, zodat jij zorgeloos jouw verbouwing kunt financieren!

Hoeveel geld heb ik nodig voor een verbouwing?

De kosten voor een verbouwing zijn afhankelijk van je plannen. Een complete aanbouw inclusief nieuwe keuken is uiteraard een stuk duurder dan alleen het vernieuwen van het toilet inclusief betegeling. Reken voor de gemiddelde verbouwing al snel op een bedrag van € 5.000, oplopend tot meer dan € 50.000. Met het maken van een goede begroting weet je vooraf hoeveel geld je moet lenen voor de gewenste verbouwing.

Al een verbouwingsdoel voor ogen? Lees meer over:

Veel mensen besluiten om te verbouwen in plaats van te verhuizen. Echter komt er bij een verbouwing veel kijken. Lees ons stappenplan huis verbouwen zodat je precies weet waar je allemaal aan moet denken.

Verbouwing financieren: welke lening past het best?

Geld lenen voor een verbouwing kan met twee verschillende leningen, een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. De grootste verschillen tussen deze leenvormen zijn:

  • Verbouwing financieren met een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening bepaal je vooraf hoeveel je wilt lenen. Met de kredietverstrekker maakt je afspraken in welk termijn je de lening aflost en rente je betaalt. Vervolgens wordt het bedrag in één keer uitgekeerd. Het voordeel van een persoonlijke lening is vooral duidelijkheid en zekerheid. Je weet hoeveel je maandelijks kwijt bent aan aflossing en rente en vooraf is bekend wanneer de lening is afgelost. Weet je wat je wilt verbouwen en wat dat ongeveer kost? Dan is een persoonlijke lening de beste lening voor jouw verbouwing.

  • Verbouwing financieren met een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is handig als je al wilt beginnen met klussen maar nog niet precies weet wanneer de verbouwing klaar is of hoeveel geld je moet lenen voor de verbouwing. Met een doorlopend krediet bepaal je vooraf welk bedrag je maximaal mag lenen. Vervolgens heb je de vrijheid om geld op te nemen, totdat het afgesproken limiet is bereikt. Tussentijds kun je boetevrij aflossen en deze bedragen ook weer opnieuw opnemen. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. De rente is echter variabel en afhankelijk van de marktrente. Dit betekent dat de rente gedurende de looptijd kan dalen en stijgen.

Rente en looptijd van verbouwingslening

Via Becam leen je tegen de laagste rente, ook voor het financieren van een verbouwing. De rente verschilt als volgt per type lening:

Rente persoonlijke lening

De rente van een persoonlijke lening staat vast tijdens de totale looptijd.  Je loopt hierdoor niet het risico van een rentestijging. Aan de andere kant profiteer je ook niet wanneer de rente daalt. De looptijd van de lening staat vast en is niet afhankelijk van de hoogte van de rente.

Rente doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet is de rente variabel. Dit betekent dat de rente meebeweegt met de marktrente. Gaat deze omhoog, dan stijgt ook de rente van het doorlopend krediet. Aan de andere kant gaat de rente ook omlaag bij een daling van de marktrente. De looptijd kan aan de hand van de rente langer of korter worden. Het maandbedrag blijft wel hetzelfde, ongeacht de rentestand.

Rente verbouwingslening aftrekbaar

De rente voor een verbouwingslening is niet automatisch aftrekbaar als je deze gebruik voor de verbouwing van de eigen woning. Zo is de rente op een doorlopend krediet niet aftrekbaar omdat je niet maandelijks verplicht aflost. De rente op een persoonlijke lening is wel aftrekbaar, zolang je het geleende geld uitsluitend gebruikt om de verbouwing te financieren. Door deze mogelijkheid liggen de netto kosten voor een verbouwing lager bij deze leenvorm.

Voordelen van geld lenen voor een verbouwing

Het vinden van de goedkoopst mogelijke lening is vaak een flinke uitdaging. Zeker als je niet iedere dag bezig bent met leningen voor verbouwingen. Gelukkig zijn wij dat wel. Bij Becam werken we samen met de grootste kredietverstrekkers, die we selecteren op de rente en voorwaarden. Wil jij geld lenen voor je verbouwing? Wij kijken graag naar jouw situatie en zorgen we voor een aantrekkelijke offerte op maat.

Onze voordelen:

  • Aantrekkelijke rentes
  • Goede voorwaarden
  • Geen bijkomende kosten
  • Volledig online te regelen
  • Offerte binnen 2 uur in de eigen mijn-omgeving

Altijd kosteloos extra aflossen via Becam

Via Becam kan je altijd kosteloos extra aflossen, ongeacht het geleende bedrag en het type lening. Heb je extra financiële ruimte en verwacht je het geld niet nodig te hebben op termijn? Sneller dan gepland aflossen verkleint je schuld en levert mogelijk een besparing op. Becam geeft je hier volledige vrijheid in.

Geld lenen voor een verbouwing? Van berekening naar vrijblijvende offerte

Een verbouwingslening regel je heel eenvoudig bij Becam. Gebruik de berekeningsmodule voor een lening met de laagste rente in jouw situatie. Je ziet meteen wat de maandlasten zouden zijn als je geld leent voor een verbouwing.

We hebben een eigen ‘mijn omgeving’ ontwikkeld. Via deze online omgeving vraag je heel eenvoudig één of meerdere offertes aan. Het aanvragen van een offerte is gratis en verplicht je tot niets. Zo weet je direct of geld lenen voor een verbouwing ook echt bij jou past.

Vrijblijvende offerte aanvragen