Seniorenlening: geld lenen op latere leeftijd

Een seniorenlening online afsluiten, dat kan gewoon via Becam. Toch is het even opletten bij geld lenen op latere leeftijd. De seniorenlening is mogelijk vanaf het 65e levensjaar, doorlopend af te sluiten tot het 78e levensjaar. Het is dus zeker mogelijk om na je 75e een lening af te sluiten. Dit kan wel per kredietverstrekker verschillen. Daarom is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Een seniorenlening boven de 65 jaar

Op latere leeftijd geld lenen, waarom niet? Ook op oudere leeftijd is er behoefte aan een nieuwe auto, een nieuwe of aangepaste badkamer of een moderne keuken. Maar ook een camper of caravan, waardoor eindelijk die droomvakantie werkelijkheid wordt. Een seniorenlening kijkt naar je inkomen, dit kan ook je AOW zijn. Lenen met je pensioen of AOW is ook prima mogelijk!

Speciaal voor mensen boven de 65 jaar is er de seniorenlening. Dankzij een stijgende levensverwachting hoeft deze lening niet langer voor het 68e levensjaar te zijn afgelost. Tegenwoordig is dit verlengd tot het 81e jaar. Hierdoor heeft iedereen tussen de 65 en 78 jaar oud de mogelijkheid om geld te lenen. Boven het 78e jaar is het niet meer mogelijk om geld te lenen, er moet immers wel ruimte zijn om de lening af te lossen.

Waar let je op als je de seniorenlening wil aanvragen? 

  • Je bent tussen de 66 en 78 jaar oud.
  • Je kunt de lening aflossen voor je 81e. 
  • Het maandbedrag ligt hoger als je de lening in kortere tijd af gaat lossen.
  • Het geld wil je in één keer ontvangen, bijvoorbeeld voor een specifiek leendoel
  • Overweeg een overlijdensrisicoverzekering. Mocht je de lening niet op tijd af kunnen lossen, dan hoeven je nabestaanden de lening niet nog af te lossen. 

De leenvorm van de seniorenlening

De seniorenlening is goed vergelijkbaar met een persoonlijke lening. Hierbij ontvang je het geleende bedrag in één keer op de rekening. Dit is prettig, vooral met betrekking tot het ineens financieren van bepaalde zaken. De seniorenlening heeft nog veel meer voordelen. Zo bestaat er de mogelijkheid van extra aflossen zonder kosten. Je weet immers nooit welke financiële meevaller je tegemoet komt.

Niets in het leven is zeker, bovendien moet je als senior volop van het leven genieten. Bepaal zelf de incassodatum, afgestemd op ontvangst van AOW of aanvullend pensioen. Rente en looptijd staan vast, dat is wel zo prettig.

Zijn er leningen voor na je 78e?

De regels vereisen dat een lening voor ouderen eindigt bij het bereiken van het 81e levensjaar. Voor deze tijd moet de lening zijn afbetaald. Hierdoor is het niet mogelijk om na je 78e een seniorenlening af te sluiten. De maximale leeftijd bedraagt dus 78 jaar. Dit geeft voldoende ruimte (drie jaar) om de lening alsnog af te betalen.

Jonger dan 65: geen latere leeftijd lening

Mensen jonger dan 65 jaar komen niet in aanraking voor de seniorlening. Voor deze groep is er de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Het verschil tussen deze twee kredietvormen? De persoonlijke lening is vergelijkbaar met de seniorenlening, waarbij je het geldbedrag in één keer ontvangt. De rente en looptijd zijn vooraf vastgesteld.

Het doorlopend krediet is handig wanneer je vaker geld nodig hebt. Hierbij staan de rente en looptijd niet vast. Deze lening is niet geschikt als senioren lening.

Seniorenlening afsluiten: een aantal tips

Waarop letten bij het afsluiten van een lening voor senioren? Ten eerste is het belangrijk om het leendoel te bepalen. Gaat het om de aanschaf van een auto, badkamer of misschien wel aanpassing van de slaapkamers? Alles brengt kosten met zich mee, deze kosten bepalen de hoogte van de lening. Stem vervolgens de looptijd van de lening af op het bestedingsdoel.

Aan een seniorenlening zit een maximale limiet. Dit is bedoeld om overfinanciering tegen te gaan. Hoeveel je kunt lenen hangt van de persoonlijke situatie af. Het is dus niet zo dat iedereen het maximaal bedrag kan lenen. Zo wordt gekeken naar het inkomen/de uitkering maar ook woonlasten. Aan de hand van je persoonlijke gegevens kan Becam een offerte op maat verstrekken.

Een belangrijke tip: let naast de hoogte van de rente altijd op of het mogelijk is om zonder kosten extra af te lossen. Bij Becam is dit het geval. Kies je voor Becam? Dan kies je voor een betrouwbare aanbieder op het gebied van seniorenleningen.

Ook voor het oversluiten van een lening

Veel senioren hebben nog een oude lening lopen. De kredietrente staat tegenwoordig een stuk lager, waardoor het interessant is om de oude lening over te sluiten. Denk hieraan bij het afsluiten van een (nieuwe) lening voor senioren.

Vrijblijvende offerte aanvragen