Meer mogelijkheden geld lenen Senioren

woensdag 3 februari, 2021

Geld lenen voor senioren verruimd

Tot kort geleden was het lastig voor senioren om geld te lenen. Geldverstrekkers hanteren voor het verstrekken van een lening een maximale leeftijd, dus ben je ouder dan een bepaalde leeftijd dan is het niet meer mogelijk om een lening af te sluiten.

In de praktijk leidde dit tot veel onvrede bij senioren. Hadden senioren bijvoorbeeld hun hele hypotheek afgelost en daardoor veel overwaarde, maar konden ze geen geld lenen voor een nieuwe auto. Oftewel er is genoeg vermogen maar je kunt dat als senior niet gebruiken voor de aanschaf van een auto of voor het verbouwen van je woning.

Gelukkig is hier in 2019 verandering in gekomen, vanaf dat moment is het mogelijk om een seniorenlening af te sluiten. Sinds 2019 biedt Becam in samenwerking met BNP Paribas deze seniorenlening aan.

Seniorenlening

Per 4 februari 2021 gelden er ruimere voorwaarden voor de seniorenlening waardoor er nog meer mogelijkheden zijn om op latere leeftijd een lening af te sluiten. Het is nu mogelijk om tot 78 jarige leeftijd een nieuwe lening af te sluiten, deze lening moet uiterlijk afgelost zijn op 81 jarige leeftijd. Dit betekent dat veel meer senioren de mogelijkheid krijgen om een lening af te sluiten.

Verbouwing of auto

Als senior kun je zelf bepalen waarvoor je de lening gebruikt. In de praktijk worden de meeste seniorenleningen afgesloten voor een verbouwing aan de woning, omdat senioren langer in hun eigen woning willen blijven en daar de nodige aanpassingen voor moeten doen. Aanpassingen zoals het creëren van een slaapkamer op de begane grond, het plaatsen van een nieuwe badkamer of het huis van de nodige gemakken voorzien. Een ander populair doel waarvoor een seniorenlening wordt afgesloten is de aanschaf van een andere auto, dit kan zowel een occasion als een nieuwe auto zijn.

Aanschaf camper en caravan in opkomst

Het afgelopen jaar zien wij een sterke vraag naar seniorenleningen voor de aanschaf van een camper of caravan. Senioren zijn nog jong van geest en hebben nog veel energie. Door de coronamaatregelen was het maken van lange reizen niet meer mogelijk waardoor veel senioren zijn overgegaan tot het aanschaffen van een camper of caravan. Een mooi doel om een seniorenlening voor af te sluiten en als je de lening hebt afgelost en je wilt de camper of caravan verkopen dan houd je nog een mooie restwaarde over.

Looptijd kiezen

Bij een seniorenlening bepaal je zelf de looptijd van de lening. Wel geven wij voor het kiezen van de looptijd graag een tip: want het is verstandig om de looptijd van de lening af te stemmen op het doel van je lening. Koop je een auto en wil je daar 5 jaar in gaan rijden dan sluit je een seniorenlening af met een looptijd van 60 maanden. Belangrijk om te weten is dat de seniorenlening op uiterlijk op 81 jarige leeftijd moet zijn afgelost. Sluit je dus een seniorenlening af op 76 jarige leeftijd, dan is de maximale looptijd beperkt tot je 81e verjaardag.

Eigenschappen seniorenlening

Om tot een goede keuze te komen om een seniorenlening af te sluiten, staan hier de belangrijkste eigenschappen op een rij:

  • Leeftijd verruimt naar de maximale leeftijd van 78 jaar voor het afsluiten van een seniorenlening
  • Aflossing van de seniorenlening is verhoogd naar uiterlijk 81 jaar
  • Als leningnummer kun je zelf de looptijd van de lening bepalen
  • De incassodatum is flexibel en naar keuze in te regelen
  • Boetevrij (extra) aflossen
  • Een tijdelijke betaalvakantie? Je kunt eenmalig een betaalstop afspreken van 3 maanden
  • De maandtermijn kan tussentijds worden verhoogd als meer aflossing gewenst is