Geld lenen 18000 euro

Je wil 18000 euro lenen, maar hoe doe je dat? Veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening, minder vaak voor het doorlopend krediet. Becam heeft beiden, waarbij je ook nog eens voor de laagste rente gaat. Natuurlijk vergelijk je verschillende aanbieders met elkaar, daarom leggen we je uit hoe het allemaal werkt.

Het leendoel van € 18.000 lenen

Weet je wat je allemaal met € 18.000 kunnen doen? Hier financier je een nieuwe auto, (tweedehands) motor of caravan van. Maar ook een moderne keuken of badkamer. Van het geld kun je ook een aanbouw of een nieuwe tuin financieren. Genoeg redenen om een bedrag van 18.000 euro te lenen.

Bepaal je leendoel. De lijkt misschien vreemd, maar je moet wel weten waar je het geld voor nodig hebt. Het is namelijk helemaal niet verstandig om ‘zomaar’ geld te lenen. Bovendien stem je de looptijd van de lening op het leendoel af. Denk maar eens aan een auto waar je gedurende vijf jaar in wil rijden. Bij voorkeur bedraagt de looptijd van de lening maximaal vijf jaar.

Over de rente en de looptijd

€ 18000 lenen doe je niet zomaar. Wanneer je geld leent betaal je dit in maandelijkse termijnen terug. Dit doe je inclusief rente, dit is een vergoeding die de kredietverstrekker van jou ontvangt. Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Aan de andere kant betaal je bij een lange looptijd op de eindstreep meer terug. Het is daarom altijd interessant om de looptijd zo kort mogelijk te houden.

Bij een lening van 18000 euro wil je natuurlijk weten wat je maandelijks terugbetaalt. Hiervoor gebruik je onze online berekeningsmodule. Vul een bedrag van € 18.000 in en bekijk wat je per looptijd terugbetaalt.

18000 euro lenen, is rente verplicht?

Veel mensen vragen zich af waarom je rente betaalt. De kredietverstrekker leent jou geld en loopt hier een bepaald risico mee. Hier mag dan ook een vergoeding tegenover staan. Aan de andere kant is het dankzij de rente voor de belastingdienst duidelijk dat het hier om een lening en niet om een schenking gaat. In bepaalde gevallen is de rente die je betaalt zelfs aftrekbaar!

Geldlening van € 18000: de persoonlijke lening

Wil je € 18.000 lenen, dan ben je met de persoonlijke lening het beste af. Dit is een zeer populaire leenvorm waar bijna iedereen voor kiest. Je leent een bedrag van 18.000 euro en ontvangt het in één keer op je rekening. Het geld staat dus direct tot jouw beschikking. Zo kun je financieren wat nodig is, bijvoorbeeld een auto, verbouwing of aanbouw.

Bij de persoonlijke lening staan de rente en looptijd vast. Hiermee staan dus ook je maandlasten vast, ongeacht of de marktrente stijgt (of daalt). Dankzij de vaststaande rente heb je meer zekerheid. Je kunt je maandlasten veel makkelijker incalculeren. Mocht je tussendoor een financiële meevaller hebben, dan mag je boetevrij aflossen op je geldlening. Natuurlijk alleen wanneer je dit zelf wil, we verplichten je tot niets.

Kan ik € 18.000 lenen middels een doorlopend krediet?

Je bent met een verbouwing bezig maar weet van tevoren niet hoe lang dit gaat duren of hoeveel het kost. Een doorlopend krediet is een leenvorm waarbij reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar zijn. Nadeel van deze lening is dat de rente en looptijd niet vaststaan. De maandlasten blijven wel hetzelfde, de looptijd kan door een dalende of stijgende rente variëren.

18.000 euro lenen middels het doorlopend krediet is alleen aan te raden wanneer je vaker geld nodig hebt. In alle andere gevallen past de persoonlijke lening waarschijnlijk beter bij jou. Vergelijk deze twee leenvormen daarom goed met elkaar.

Online en gratis offertes aanvragen

Ben je ook zo benieuwd wat het kost om € 18.000 te lenen? Deze geldlening regel je geheel online, wel zo gemakkelijk. Via de online ‘mijn omgeving’ vraag je direct een of meerdere offertes aan. We streven ernaar om deze offertes binnen 2 uur klaar te zetten. Kijk deze gerust en op je gemak na, een keuze maken doe je later. Je ziet, 18000 euro lenen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

Vrijblijvende offerte aanvragen