Spaarkrediet oversluiten

Eind jaren 90 en in de jaren 2000 t/m 2008 werden er veel spaarkredieten, ook wel premiekrediet genaamd,  afgesloten door financieel adviseurs. Een spaarkrediet is een lening die bestaat uit twee delen, aan de ene kant betaalt de consument rente over het geleende bedrag en aan de andere kant een spaarpremie bij een verzekeraar.

De looptijd van een spaarkrediet is vaak tussen 15 jaar en 20 jaar, na deze periode wordt met het totaal gespaarde geld de lening afgelost. Althans dat was de bedoeling. De naam spaarkrediet is wat dat betreft misleidend, dit omdat het spaargeld wordt belegd. Het is dus iets anders dan een normale lening oversluiten. De opbrengst van een spaarkrediet oversluiten is dan ook zeer afhankelijk van de beleggingsresultaten en aangezien  de aandelenbeurzen slecht hebben presteert blijven veel consumenten achter met een restschuld.

Restschuld spaarkrediet

De restschuld die overblijft na de aflossing van de spaarpolis moet wel worden terugbetaald aan de bank. Voor veel consumenten is dit een grote teleurstelling omdat zij hadden verwacht na 10, 15 of 20 jaar de lening te hebben afgelost. Vaak is de rente van deze restschuld hoog en kun je deze voordeliger oversluiten naar Becam. Wij sluiten leningen over van bedragen variërend vanaf 5.000 euro tot 30.000 euro tot 60.000 euro of zelfs meer. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Spaarkrediet oversluiten

Becam gelooft niet in de constructie lenen en sparen in 1 product en houdt het liever simpel. Een lening moet je aflossen en het liefst zo snel mogelijk! Het kan voor jou een overweging zijn om het nog lopende spaarkrediet tussentijds over te sluiten.

Zeker als jouw spaarpolis c.q. kapitaalpolis nog enkele jaren loopt voordat deze gaat uitkeren, mocht de beleggingswaardes in de polis (zwaar) tegenvallen dan kun je ook kiezen om deze af te kopen en nu te gaan voor zekerheid van aflossen.

Zekerheid van aflossen

Dit doet je door bijvoorbeeld door de spaarwaarde af te lossen op je lening en deze dan over te sluiten naar een persoonlijke lening. Of dit voordelig voor je uitpakt dan kunnen we niet op voorhand zeggen, hiervoor kun je het beste een vrijblijvende offerte aanvragen.

Wilt je weten of je jouw spaarkrediet voordelig kunt oversluiten? Vraag dan gratis een offerte aan en laat bekijken of je hierdoor geld kunt besparen.

Vrijblijvende offerte aanvragen