Herfinanciering lening of oversluiten

Het is vaak lastig, moet je een lening herfinancieren of toch kiezen voor het oversluiten van de lening? Om het voor eens en voor altijd duidelijk te maken: een lening oversluiten en een lening herfinancieren betekent precies hetzelfde. Wanneer een kredietverstrekker het over herfinanciering van de lening heeft dan kun je dit dus ook opvatten als het oversluiten van een lening. Duidelijk toch?

Herfinanciering van een restschuld bij verkoop woning

Bij verkoop van de woning kan er soms een restschuld achterblijven. Wanneer je een nieuwe woning aankoopt dan is het interessant om deze restschuld mee te financieren in de nieuwe hypotheek. Helaas is dit niet in alle gevallen mogelijk.

Een restschuld kun je dan herfinancieren. Hierbij sluit je een lening af waarmee je de restschuld in één keer afbetaalt. Wat overblijft is een nieuwe lening die je in maandelijkse termijnen aflost.

Fiscale gevolgen herfinanciering

Ga je voor een herfinanciering om een restschuld (verkoop woning) mee af te lossen? De rentekosten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet zijn vanaf 1 januari 2018 niet meer fiscaal aftrekbaar. Dit geldt voor iedereen die vanaf deze datum herfinanciering voor een restschuld zoekt middels de persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Herfinanciering van een te dure lening

Veel mensen hebben ooit een dure lening afgesloten. Vaak gaat het om een persoonlijke lening maar ook wel om het doorlopend krediet. Rentes van 8% of meer was jaren geleden heel normaal. Tegenwoordig ligt de kredietrente een stuk lager, iets dat waarschijnlijk nog wel enige tijd zo blijft.

Herfinanciering is vooral interessant voor iedereen met een dure lening. Dankzij herfinanciering kunnen de maandlasten flink omlaag. Hoe dit werkt? Je vraagt een nieuwe lening aan en geeft hierbij ook aan dat het om herfinanciering gaat. De oude lening wordt afgelost met de nieuwe lening. Het verschil: je betaalt lagere maandlasten of je bent eerder klaar met het afbetalen van je lening. Dat scheelt enorm!

Voordelen van herfinanciering

Waarom voor herfinanciering kiezen? Omdat je voor een lagere rente gaat. Het is hierbij wel belangrijk dat je verschillende kredietaanbieders met elkaar vergelijkt. Want een krediet met een hogere rente dan je nu betaalt is natuurlijk niet interessant.

De voorwaarden met betrekking tot geld lenen zijn de laatste jaren ook wel veranderd. Herfinanciering betekent vaak betere voorwaarden. De overheid doet er steeds meer aan om mensen tegen financiële problemen te beschermen. Wanneer je kiest voor herfinanciering dan val je ook onder de nieuwe regelingen. Zoals bijvoorbeeld boetevrij vervroegd aflossen.

Zitten er nadelen aan het herfinancieren van een lening?

Natuurlijk denk je ook na over de nadelen van herfinanciering. Een krediet afbetalen met een nieuw krediet, dat klinkt toch vreemd? Misschien klinkt het vreemd maar dat is het niet, want je kunt er best veel op besparen. Een herfinanciering aanvragen vraagt wel een tijdsinvestering van jou. Je moet namelijk alle financiële gegevens van jou, je partner maar ook de gegevens van de oude lening bij de hand hebben.

Lening oversluiten? Let goed op de rente en voorwaarden!

Herfinanciering van een lening doe je door goed te letten op de rente en voorwaarden. Zo is er een verschil tussen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De persoonlijke lening is het meest interessant voor het oversluiten van een lening. De oude lening wordt in één keer afgelost. Desgewenst is het mogelijk om de oude lening te herfinancieren en tegelijkertijd wat geld bij te lenen.

De rente van de persoonlijke lening ligt lager dan die bij het doorlopend krediet. Maar wanneer je vaker geld nodig hebt dan is het doorlopend krediet misschien een betere keuze. Het verschil? Bij het doorlopend krediet zijn reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar. De rente en looptijd variëren, die bij het doorlopend krediet staan vast.

Lening herfinancieren bij Becam

Bij Becam zit je altijd goed voor herfinanciering van een lening. Dankzij de samenwerking met verschillende grote banken kunnen we leningen tegen de laagst mogelijke rente van Nederland aanbieden. Ook nog eens tegen goede voorwaarden, wat wil je nog meer? Maak een proefberekening en vraag vrijblijvend offertes aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen