Geld lenen met een tijdelijk contract

Een vast contract past niet meer in deze huidige tijd en is niet meer zo vanzelfsprekend. Kun je geld lenen met een tijdelijk contract? Gelukkig wel, veel kredietverstrekkers zijn hier niet langer terughoudend in. Wel gelden er bepaalde voorwaarden. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Tijdelijk dienstverband niet langer een probleem

De arbeidsmarkt is een stuk flexibeler geworden. Hier horen ook tijdelijke arbeidscontracten bij. Lange tijd waren kredietverstrekkers terughoudend op het gebied van geld lenen met een tijdelijk contract. Inmiddels is iedereen aan de nieuwe situatie gewend: een tijdelijk dienstverband is niet langer een probleem.

Wat verstaan we onder tijdelijke contracten? Dit is een dienstcontract voor bepaalde tijd. Vaak is het bij een tijdelijk contract niet mogelijk om dit tussentijds op te zeggen. Gaat het om een tijdelijk contract van maximaal zes maanden, dan geldt er ook geen proeftijd.

Lening afsluiten: inkomen vereist

Een autolening, lening ten behoeve van een verbouwing of voor een ander doel lenen, deze lening betaal je altijd terug. Voor deze terugbetaling is wel inkomen nodig. Wie geld wil lenen moet aantonen dat de lening ook terugbetaalt wordt. Dit aantonen doe je middels een tijdelijk arbeidscontract of vast dienstcontract. Hoe dan ook, met een arbeidscontract is duidelijk dat er sprake is van inkomen en je de lening kan afbetalen.

Voorwaarden voor lenen zonder vast contract

Om geld te lenen zonder een vast contract moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Je moet 18 jaar of ouder zijn.
  • Je moet een bestendig inkomen hebben, dit kan zijn een vaste uitkering, een dienstverband of een uitzendovereenkomst minimaal fase b, de mogelijkheden verschilt per lening.
  • Je mag geen negatieve BKR registratie hebben
  • Hoe zien je financiën eruit, heb je bijvoorbeeld een koophuis dan kun je meer geld lenen zonder een vast contract dan wanneer je een huurhuis hebt.
  • Je zit niet meer in de beginfase van je contract. Een uitzendcontract heeft verschillende niveaus, in niveau A (de beginfase) kun je niet zomaar geld lenen. In dit geval kun je een intentieverklaring laten invullen door de werkgever waardoor het wel mogelijk kan worden om geld te lenen met een beginnend tijdelijk contract of uitzendcontract. Ook kun je wel geld lenen zonder vast contract als je kunt aantonen dat je de afgelopen 12 maanden wel een stabiel inkomen hebt ontvangen. Dit doe je door salarisstroken aan te leveren.
  • Heb je geen vast contract omdat je ondernemer bent? Dan wordt er gekeken naar de financiële gegevens van de afgelopen 3 jaar. Lees hier alles over geld lenen als ZZP’er.

Geld lenen met tijdelijk dienstverband, welke mogelijkheden zijn er?

Tegenwoordig is een vast contract niet standaard, een tijdelijk dienstverband is algemeen geaccepteerd. Hierdoor zijn de mogelijkheden met betrekking tot geld lenen met een tijdelijk contract ontzettend gegroeid.

Ook voor uitzendkrachten zijn er nieuwe mogelijkheden. Hierbij wordt gekeken naar het type fase uitzendcontract. Lenen met tijdelijke contracten? Klanten geven in deze situatie de voorkeur aan de persoonlijke lening, hoewel een doorlopend krediet in sommige gevallen ook mogelijk is. Dit hangt weer helemaal van het type arbeidscontract en de hoogte van het inkomen af.

Persoonlijke lening met een tijdelijk contract

Geld lenen met een tijdelijk contract: de persoonlijke lening is een geschikte oplossing. Wat houdt de persoonlijke lening precies in? Bij deze leenvorm ontvang je het geleende bedrag in één keer op de rekening. Vervolgens betaal je in maandelijkse termijnen terug. Voordeel van de persoonlijke lening is dat de rente en looptijd vaststaan. Dit is voor mensen met een tijdelijk contract best wel belangrijk. Met bepaalde kleine leningen weet je dan dat je het hebt afbetaald voordat je contract afloopt.

Met de persoonlijke lening betaal je een vast maandbedrag. Heb je een tijdelijk contract, dan weet je in ieder geval wat je nu en later terugbetaalt. Handig om rekening mee te houden, bijvoorbeeld wanneer het arbeidscontract afloopt en je op zoek gaat naar nieuw werk.

Nog een voordeel: tussentijds boetevrij aflossen is mogelijk, maar alleen wanneer je voor de juiste kredietverstrekker kiest. Bij Becam is voortijdig boetevrij aflossen altijd mogelijk.

Looptijd en leendoel

Stem de hoogte van de lening op het leendoel af. Denk maar eens aan een autolening, bedoeld voor aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto. Ben je van plan om vijf jaar met deze auto rond te rijden, zorg dan dat de looptijd van de lening niet langer dan vijf jaar bedraagt. Zo betaal je nooit een lening af voor iets dat je niet meer in je bezit hebt.

Lening oversluiten met tijdelijk arbeidscontract

Misschien heb je nog een lening lopen en betaal je hier te veel voor. Nu de rente historisch laag staat, is het interessant om je huidige lening over te sluiten en eventueel bij te lenen. Dit kan ook met tijdelijke contracten zoals een jaarcontract. Informeer naar de voorwaarden.

Vrijblijvende offerte aanvragen