Kan je geld lenen voor zzp’ers zonder jaarcijfers?

Becam is 1 van de grootste bemiddelaars in geldleningen in Nederland. Wij helpen maandelijks tientallen klanten aan een lening en doen dat tegen een lagere rente. Wil je geld lenen voor privédoeleinden en ben je zzp’er? Lees hieronder wat de voorwaarden zijn. Het aantonen van jaarcijfers is daar onderdeel van!

Geld lenen als zzp’er

De afgelopen jaren is de arbeidsmarkt ook sterk veranderd. En dat heeft zijn weerslag op het aantal zzp’ers. Begin 2023 stonden ruim 2,1 miljoen ondernemers als zzp’er geregistreerd en dat aantal groeit nog steeds met zo’n 60.000 tot 70.000 registraties per jaar.

Vroeger waren banken behoorlijk terughoudend om geld aan zzp’ers te lenen, vanwege de variërende inkomsten die ze zzp’ers hebben. Daarnaast hebben niet alle zzp’ers een vangnet als ze arbeidsongeschikt raken of tijdelijk geen werk hebben.

Om te voldoen aan de groeiende vraag hebben geldverstrekkers zich aangepast. Toch blijft het voor veel zzp’ers lastig om een geldlening af te sluiten, bijvoorbeeld voor een auto of verbouwing van de woning. Becam biedt zzp’ers goede mogelijkheden om een lening af te sluiten. We bemiddelen voor verschillende geldverstrekkers die een zzp-lening aanbieden voor privédoeleinden.

Een zzp lening zonder jaarcijfers. Kan dat?

Geld lenen voor ondernemers en zzp’ers is niet altijd even makkelijk. Of je nu een V.O.F hebt, een eenmanszaak of een besloten vennootschap dat maakt voor financieringsmaatschappijen vaak niet uit. De gemiddelde bank of financieringsmaatschappij is voor het lenen van geld voornamelijk ingericht op particulieren met een vast salaris. Daarnaast moet je ook rekening houden met de bedragen. De leningen voor zzp’ers gaan meestal tot max. 30.00060.000 euro

Zzp’ers die geld willen lenen, moeten een aantal zaken voorleggen. Zo vragen we de kredietbanken om jaarcijfers (of belastingaangiftes) van de afgelopen 3 jaar, zodat we een goede inschatting kunnen maken van je inkomsten. Dit omdat de inkomsten van een zzp’er veel meer fluctueren dan de inkomsten van consumenten met een vast contract. De geldverstrekker heeft daardoor een verhoogd risico dat de zzp’er niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen. Om dit risico te verkleinen en de inkomsten te analyseren, vragen we bij de aanvraag van de lening aan zzp’ers om de jaarcijfers of belastingaangiftes.

Ben je nog geen jaar geleden gestart met je onderneming, dan kun je vanzelfsprekend ook geen jaarcijfers overleggen. Het is dan helaas niet mogelijk om geld te lenen via Becam. Voor het afsluiten van een lening bij Becam is het noodzakelijk jaarcijfers of belastingaangiftes aan te leveren.

Een zzp lening voor privédoeleinden

Mocht je als ondernemer geld willen lenen voor privédoeleinden zoals een keuken, verbouwing of auto? Of voor het oversluiten van je lopende lening? En heb je cijfers beschikbaar? Dan helpen wij je graag aan de meest voordelige lening. Via Becam kun je meerdere offertes volledig online aanvragen. We verstrekken je een persoonlijke inlogcode zodat je via de beveiligde omgeving “inloggen mijn Becam’ alle informatie op je gemak kunt doornemen.

 Voorwaarden geld lenen zzp. Waar moet je aan voldoen?

 1. Je leent het geld voor particuliere doeleinden, het wordt dus niet gebruikt voor de eigen onderneming.
 2. Je bent tenminste 3 volledige boekjaren zelfstandig en geeft inzicht in de jaarrekeningen van de afgelopen
  1. Definitieve jaarrekening van 2021
  2. Definitieve jaarrekening van 2022
  3. Voorlopige jaarrekening van 2023
 3. Je dient een uittreksel van de kamer van koophandel met de inschrijving van de onderneming te overleggen.
 4. Je onderneming beschikt over een positief eigen vermogen.
 5. Je hebt een correct betalingsverleden en geen negatieve BKR-codering.

Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden, dan gaan we graag voor je op zoek naar het beste aanbod. Vul ons aanvraagformulier in en je ontvangt binnen enkele uren een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvende offerte aanvragen