Online geld lenen voor een studie

Een complete studie kost al snel duizenden euro’s. Zeker een volwaardige studie op HBO of academisch niveau. Je wordt er wijzer van maar moet er wel het geld voor hebben. Via Becam sluit je eenvoudig en volledig online een lening voor een studie. Neem bij het geld lenen voor jouw studie de tips op deze pagina mee.

Studie financieren met lening?

Misschien vraag je jezelf af in hoeverre het verstandig is om geld te lenen voor een studie. Het antwoord hangt zowel af van je persoonlijke situatie als het doel van de studie. Naast het opdoen van kennis kan een studie je ook vooruit helpen in je carrière. Bijvoorbeeld omdat je door het studieniveau in een hogere salarisschaal komt of kunt wisselen naar een baan met hogere beloning. In die situatie betaalt de lening voor de studie zich vanzelf terug. Bedenk vooraf goed hoeveel geld je wilt lenen voor de studie, zodat je een weloverwogen keus kunt maken.

De beste lening voor een studie

Geld lenen voor een studie kan met een doorlopend krediet en persoonlijke lening. We zetten de verschillen kort op een rij:

  • Persoonlijke lening voor een studie

Bij een persoonlijke lening komt het geld in één keer beschikbaar op je rekening. De rente en de looptijd staan vast. Dit biedt de nodige zekerheid. Je kunt de looptijd van de lening afstemmen op de tijd dat je denkt te studeren. Hierdoor is de persoonlijke lening de meest geschikte leenvorm voor een studie.

  • Doorlopend krediet voor een studie

Geld lenen om te studeren kan ook met een doorlopend krediet. Hierbij spreek je van te voren af welk bedrag je maximaal mag lenen. Daarna heb je de vrijheid om geld op te nemen, totdat het afgesproken limiet is bereikt. Heb je afgelost op de lening? Ook afgeloste bedragen kan je binnen de leengrens opnieuw opnemen. Hierdoor is de looptijd variabel, net als de rente en aflossing. Dit maakt deze leenvorm minder geschikt als lening voor een studie. 

Hoeveel geld lenen voor een studie?

De kosten voor onderwijs hangen af van verschillende factoren. Denk aan het opleidingsniveau, de lengte van de studie en de onderwijsinstelling. Neem als voorbeeld de Universiteit van Amsterdam. Een algemene tweejarige master op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde kost € 10.400 (2022). Ga je voor het specialisme Master Business Data Science, dan is het kostenplaatje € 15.700. Bij een Master Geneeskunde loopt de rekening met € 22.800 nog verder op. 

Uiteraard kun je ook met minder budget een kortere studie of cursus doen. Reken naast de kosten voor de opleiding zelf ook op kosten voor boeken, eventueel ander lesmateriaal en zaken als het vervoer van en naar de onderwijsinstelling. Bereken via onze rekenmodule eenvoudig hoeveel geld je kan lenen voor een studie. 

Altijd boetevrij extra aflossen bij Becam

Bij Becam leen je voordelig tegen de laagste rente, ook voor een studie of opleiding. Tussentijds aflossen is altijd boetevrij, hoeveel je ook aflost. Dankzij de persoonlijke lening of doorlopend krediet van Becam kun jij mogelijk zelfs spaargeld achter de hand houden, zodat dit voor andere zaken beschikbaar blijft.

Studielening met ander leendoel combineren?

Het draait om het financieren van een studie. Mogelijk heb je ook andere leendoelen. Je kunt hiervoor een hogere persoonlijke lening afsluiten, zolang jouw inkomen en woonsituatie (woonlasten) aansluiten. We vinden het belangrijk dat je niet meer leent dan verantwoord. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een doorlopend krediet, waarbij je afgeloste bedragen weer opnieuw mag opnemen. Belangrijk om mee te nemen bij de beslissing: de rente en looptijd staan bij het doorlopend krediet niet vast.

Gratis offerte en online een lening afsluiten

Dankzij onze volledige online werkwijze maken we bij Becam lenen laagdrempelig. We werken samen met verschillende grote banken die lage marktrentes hanteren. Dit maakt geld lenen voor een studie zo voordelig mogelijk!

Het aanvragen van een offerte is gratis en verplicht je tot niets. Benieuwd naar andere mogelijkheden dan het financieren van jouw studie? Bij Becam kan je ook geld lenen voor andere doelen als een verbouwing, zonnepanelen, of auto. Uiteraard ook tegen de laagste rente!

Vrijblijvende offerte aanvragen