Een Tesla financieren

Een nieuwe Tesla is prijzig, toch heeft dit merk de laatste jaren zijn prijzen verlaagd. Met een vanaf prijs vanafprijs € 42.000 (nieuw) blijft het toch een investering. Maar wel een goede en milieuvriendelijke investering!

Een Tesla financieren kan op verschillende manieren:

  • Met eigen spaargeld of beleggingen
  • Een Tesla op afbetaling
  • Met een autofinanciering

Tesla financieren met eigen spaargeld

Je kunt een Tesla kopen door hiervoor geld opzij te leggen of door je geld te investeren in beleggingen. Hierdoor spaar je uiteindelijk genoeg geld bij elkaar om een Tesla van eigen spaargeld of beleggingen te kopen. Het nadeel hiervan is echter dat het lang kan duren tot je het geld bij elkaar hebt om in één keer de auto te kunnen kopen.

Tesla op afbetaling bij de dealer

Een Tesla kun je ook financieren door de auto te kopen op afbetaling. Nagenoeg elke autodealer biedt een autofinanciering aan. Omdat een Tesla vrij prijzig is, lijkt het interessant om deze in maandelijkse termijnen af te betalen. Maar let op, want hier kleven wel wat nadelen aan. Een autofinanciering op afbetaling bij de dealer kan een stuk duurder uitvallen dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening. De rente op een lening bij de dealer ligt over het algemeen hoger dan de rente van een persoonlijke lening.

Bij een autodealer heb je 2 opties: kopen op afbetaling: huurkoop, of een leasen een vorm van lenen. Met kopen op afbetaling is de auto pas helemaal van jou als je aan alle betalingsverplichtingen hebt voldaan. Pas als je het hele aankoopbedrag hebt afbetaald is de Tesla van jou, tot die tijd is de auto het onderpand.

Dan heb je nog de optie van lease een autolening. Dit is vergelijkbaar met huren. Je gebruikt de auto en betaalt daar maandelijks een bedrag voor. Voordeel is dat de verzekering, wegenbelasting en vaak het onderhoud onderdeel zijn van de maandelijks te betalen termijn. Nadeel is ook hier dat je geen eigenaar wordt van de Tesla, mocht je tussentijds willen wijzigen in het leasecontract. Bijvoorbeeld omdat je een nieuwe auto wenst of meer kilometers wilt rijden per jaar? Dan kan dit je duur komen te staan omdat hier dan boeteclausule van toepassing kunnen zijn. Dit heb je zelf niet altijd in de gaten, simpelweg omdat je niet de kans krijgt om te vergelijken. Becam vindt dat je wél verschillende leningen en opties moet vergelijken.

Tesla financieren met een lening

Ga je voor een dure autofinanciering of kies je voor een goedkopere lening? Dankzij de goedkopere lening heb je de Tesla eerder afbetaald of zijn de maandlasten een stuk lager. Dit is een voordeel want hierdoor kun je na een zelf bepaalde looptijd van de lening weer een nieuwe auto financieren. Hierdoor voorkom je dat je nog voor je Tesla aan het afbetalen bent als je hier al niet meer in rijdt.

Bij het financieren van een Tesla is het belangrijk te kijken naar de looptijd van de lening. Je wil niet nog de lening afbetalen terwijl je al niet meer in de auto rijdt. De levensduur van een Tesla hangt af van de afstand die ermee gereden wordt en het onderhoud. Over het algemeen is het advies een lening voor een Tesla binnen 3 tot maximaal 7 jaar af te betalen

Persoonlijke lening en Tesla op afbetaling

Veel mensen die een nieuwe auto aanschaffen financieren dit middels een persoonlijke lening? Deze leenvorm is erg interessant omdat je het geldbedrag in één keer op je rekening ontvangt. Direct afrekenen met de autodealer en de Tesla is direct van jou. Zo zit je via de autodealer ook niet aan een dure lening vast.

De persoonlijke lening betaal je in maandelijkse termijnen af. Je maandtermijnen bestaan gedeeltelijk uit de aflossing en gedeeltelijk uit rente. Het fijne aan de persoonlijke lening is dat de rente en looptijd vaststaan, wat er ook gebeurt. Uiteraard mag je tussentijds aflossen, dit doe je geheel boetevrij. Zo kun je de totale lening zonder extra kosten omlaag brengen.

Is het doorlopend krediet geschikt als afbetaling?

Naast de persoonlijke lening is er ook het doorlopend krediet. Als afbetaling op de Tesla is deze leenvorm wat minder interessant. De rente van het doorlopend krediet ligt namelijk hoger dan bij de persoonlijke lening. De looptijd varieert en bedraagt maximaal 15 jaar.

Voordeel van het doorlopend krediet is dat reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar zijn (tot aan de maximale kredietlimiet). Bovendien kun je op deze lening tussentijds boetevrij aflossen, net zoals dit bij de persoonlijke lening geregeld is. Het doorlopend krediet is interessant wanneer je vaker geld nodig hebt. In alle andere gevallen is de persoonlijke lening de betere optie.

Tesla afbetaling: bereken je lening

Hoe duur is een lening om hiermee de Tesla af te betalen? Het is goed dat je hierover nadenkt. Maak gebruik van onze praktische berekeningsmodule op de pagina en bekijk wat je maandelijks afbetaalt. Schuif een beetje met de looptijden, dan zie je ook dat het maandbedrag verandert.

Bij Becam vraag je moeiteloos een of meerdere offertes aan. Hiervoor maak je gebruik van de online ‘Mijn omgeving’. Nog voordat de 24 uur om is heb je al een offerte ontvangen. Bekijk of deze aanbieding iets voor jou is en let hierbij goed op de rente en voorwaarden. Een lening afsluiten en hiermee een Tesla kopen? Dat regel je bij Becam, gewoon online.

De Tesla afbetaald, en nu?

Heb je in de toekomst de Tesla afbetaald? Dan heb je geen financiële verplichtingen meer. Wanneer je toe bent aan een nieuwe elektrische auto of brandstofauto dan kun je de Tesla inruilen/verkopen. Vervolgens kijk je voor een ander voertuig, eventueel gefinancierd middels een nieuwe lening.

Vrijblijvende offerte aanvragen