Een Tesla financieren

Een nieuwe Tesla is prijzig, toch heeft dit merk de laatste jaren zijn prijzen verlaagd. Met een vanaf prijs van € 55.000 (nieuw) blijft het toch een investering. Maar wel een goede en milieuvriendelijke investering!

Een Tesla financieren kan op verschillende manieren. Ten eerste met eigen spaargeld of beleggingen. Een Tesla op afbetaling kan natuurlijk ook. Veel Tesla’s worden met autofinanciering verkocht. Nadeel is dat je bij de autodealer een lening met vrij hoge rente krijgt. Dat kan veel goedkoper!

Tesla op afbetaling tegen de laagste rente

Ga je voor een dure autofinancierring of kies je voor een goedkopere lening? Dankzij de goedkopere lening heb je de Tesla eerder afbetaald of zijn de maandlasten een stuk lager. Dit is echt een voordeel want hierdoor kun je weer een nieuwe auto financieren. Je kunt immers geen 20 jaar lang in je Tesla rond blijven rijden.

De Tesla afbetaald, en nu?

Heb je in de toekomst de Tesla afbetaald? Dan heb je geen financiële verplichtingen meer. Wanneer je toe bent aan een nieuwe elektrische auto of brandstofauto dan kun je de Tesla inruilen/verkopen. Vervolgens kijk je voor een ander voertuig, eventueel gefinancierd middels een nieuwe lening.

Autofinanciering via de autodealer? Te duur!

Geld lenen kan ook via de dealer. Nagenoeg elke autodealer biedt een autofinanciering aan. Omdat een Tesla vrij prijzig is lijkt het interessant om deze in maandelijkse termijnen af te betalen. Maar let op, want hier kleven wel wat nadelen aan. Ten eerste is er huurkoop: je betaalt de Tesla maandelijks af. Zolang deze lening niet is afbetaald ben je ook geen eigenaar van de elektrische auto.

Dan heb je nog de veel te dure autolening met rentes waar je van achterover slaat. Dit heb je zelf niet altijd in de gaten, simpelweg omdat je niet de kans krijgt om te vergelijken. Becam vindt dat je wél moet vergelijken.

Persoonlijke lening en Tesla op afbetaling

Wist je dat veel mensen die een nieuwe auto aanschaffen dit financieren middels een persoonlijke lening? Deze leenvorm is erg interessant omdat je het geldbedrag in één keer op je rekening ontvangt. Direct afrekenen met de autodealer en nergens meer over praten. Zo zit je via de autodealer ook niet aan een te dure lening vast.

Bij de persoonlijke lening betaal je in maandelijkse termijnen af. Je maandtermijnen bestaan gedeeltelijk uit aflossing en gedeeltelijk uit rente. Het fijne aan de persoonlijke lening is dat de rente en looptijd vaststaan, wat er ook gebeurt. Uiteraard mag je tussentijds aflossen, dit doe je geheel boetevrij. Zo kun je de totale lening zonder extra kosten omlaag brengen.

Is het doorlopend krediet geschikt als afbetaling?

Naast de persoonlijke lening is er ook het doorlopend krediet. Als afbetaling op de Tesla is deze leenvorm wat minder interessant. De rente van het doorlopend krediet ligt namelijk hoger dan bij de persoonlijke lening. De looptijd varieert en bedraagt maximaal 15 jaar.

Voordeel van het doorlopend krediet is dat reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar zijn (tot aan de maximale kredietlimiet). Bovendien kun je op deze lening tussentijds boetevrij aflossen, net zoals dit bij de persoonlijke lening geregeld is. Het doorlopend krediet is interessant wanneer je vaker geld nodig hebt. In alle andere gevallen kies je liever voor de persoonlijke lening.

Tesla afbetaling: bereken je er een lening

Hoe duur is een lening om hiermee de Tesla af te betalen? Het is goed dat je hierover nadenkt. Maak gebruik van onze praktische berekeningsmodule en bekijk wat je maandelijks afbetaalt. Schuif een beetje met de looptijden, dan zie je ook dat het maandbedrag verandert.

Bij Becam vraag je moeiteloos een of meerdere offertes aan. Hiervoor maak je gebruik van de online ‘Mijn omgeving’. Nog voordat de 24 uur om is heb je al een offerte ontvangen. Bekijk of deze aanbieding iets voor jou is en let hierbij goed op de rente en voorwaarden. Een lening afsluiten en hiermee een Tesla kopen? Dat regel je bij Becam, gewoon online.

Vrijblijvende offerte aanvragen