Update: Interbank is per 1 oktober 2022 gestopt met het aanbieden van nieuwe leningen. Heb je al een lening bij Interbank, dan blijft deze wel gewoon doorlopen. Ben je op zoek naar een lening? Bij Becam leen je voordelig! Vergelijk de verschillende mogelijkheden die je hebt, of vraag een vrijblijvende offerte bij ons op. 

Voordelig geld lenen bij Interbank

Interbank bestaat sinds 1923 en is specialist in het uitlenen van geld aan particulieren. Interbank is onderdeel van Credit Agricole, een van de geldverstrekkers van Europa. Met het verstrekken van leningen aan 150.000 klanten is het ook één van de grootste financieringsmaatschappijen in Nederland. Voor geld lenen zit je bij Interbank dus goed!

Persoonlijke lening van Interbank

De persoonlijke lening van Interbank afsluiten kan tussen de 21 en 73 jaar. Deze leenvorm biedt je maximale zekerheid. Je leent namelijk tegen een vaste rente, looptijd en maandtermijn. Zo weet je als klant exact waar je aan toe bent en wanneer je de lening hebt afbetaald. 

De looptijd van een persoonlijke lening bij Interbank varieert van 12 tot maximaal 180 maanden. Zo kun je bij Interbank geld lenen voor alle leendoelen. Denk hierbij aan lenen voor een auto, een verbouwing of het herfinancieren van een oude lening. Heeft een looptijd vanaf 120 maanden tot maximaal 180 maanden je voorkeur? Deze kunnen alleen gekozen worden bij leendoelen als het (her)financieren van een restschuld.

Aflossen en kosten bij lening van Interbank

Bij de persoonlijke lening betaal je een vaste maandtermijn die uit rente en aflossing bestaat. Je lost zo elke maand een deel van je lening af. Wil je daarnaast meer of de totale lening ineens afbetalen? Bij Interbank mag je op elk moment meer aflossen dan je maandtermijn, geheel boetevrij. De rente blijft over de gehele looptijd gelijk.  Doordat je van tevoren afspreekt hoeveel je per maand gaat betalen, weet je dus vooraf wat de kosten zijn tijdens de hele looptijd van de persoonlijke lening bij Interbank.

Vergelijk hier online de persoonlijke leningen van Interbank.

Interbank Beter wonen financiering

De beter wonen financiering van Interbank is de ideale lening voor het financieren van een tweede woning of verbouwing. Vooral leendoelen met een lange levensduur zijn geschikt. Deze vorm van geld lenen heeft een lage maandtermijn, een vaste rente en een looptijd tot maximaal 15 jaar. Bij de Beter wonen financiering van Interbank teken je een verklaring dat je het geld besteed aan het leendoel 2e woning of woningverbetering. 

Het afsluiten van deze lening kan tussen de 21 jaar en 63 jaar. Voorwaarde is dat de beter wonen financiering is afgelost voor je 74ste levensjaar. Na het afsluiten krijg je het bedrag dat je leent in één naar je overgemaakt. De lening wordt in de vooraf afgesproken looptijd volledig afbetaald. In dit geval tot maximaal 15 jaar. De rente mag je aftrekken van de belasting wanneer je de lening besteed aan woningverbetering.

Doorlopend krediet van Interbank

Interbank is per 1 mei 2020 gestopt met het aanbieden van het doorlopend krediet. Bovendien heeft Interbank alle lopende kredieten van bestaande klanten opgezegd. Klanten kunnen hierdoor niet langer geld opnemen uit hun krediet. Met deze beperking wil Interbank ervoor zorgen dat alle klanten hun krediet kunnen afbetalen. Daarnaast wordt voorkomen dat de rentelasten stijgen nu nieuwe opnames niet mogelijk meer zijn.

Heb je een doorlopend krediet van Interbank, dan heeft de bank je hier waarschijnlijk al over geïnformeerd. Mocht je op enig moment geld willen opnemen, dan kan dat dus niet meer bij Interbank. Becam daarentegen heeft nog diverse mogelijkheden bij andere banken voor het afsluiten van een doorlopend krediet. Bij interesse helpen wij je graag aan een vrijblijvende offerte met de laagste rentes voor geld lenen. 

Interbank stopt

Voorlopig is het nog mogelijk om, weliswaar op beperkte schaal, geld te lenen bij bij Interbank. Het moederbedrijf van Interbank – Credit Agricole – heeft besloten niet langer actief te willen zijn op de Nederlandse markt. Dit betekent dat de nog lopende krediet aanvragen voorlopig nog in behandeling worden genomen en afgehandeld. Onze verwachting is dat richting einde van het jaar 2022 het niet meer mogelijk zal zijn om geld te lenen bij Interbank.

Wat gebeurt er met mijn lopende lening bij Interbank?

Heb je al een lening bij Interbank? Dan is er niets aan de hand. Je lening blijft gewoon doorlopen en er verandert verder niets aan. De verplichting om de lening af te lossen blijft bestaan en je kan nog steeds profiteren van de afgesproken voorwaarden en rente.

Interbank in run-off

Interbank is in een zogenaamde run-off. Dit betekent dat Interbank de lopende portefeuille met daarin alle klanten en leningen blijft beheren. Denk hierbij aan zaken als het incasseren van de maandtermijnen en doorvoeren van adreswijzigingen. Ook het ondersteunen van klanten met betalingsproblemen blijft de bank doen. Voor al deze zaken kun je ook bij Becam terecht.

Lening Interbank oversluiten?

Het is altijd mogelijk om je lening van Interbank over te sluiten, dit kan kosteloos via Becam. Wij helpen je graag bij het oversluiten van dure leningen naar een voordeliger alternatief. Of dit nu gaat om een lening van Interbank of een van de andere grootbanken als ING of Rabobank. Mocht je niet meer willen lenen bij een bank die verder niet actief meer is? In dat geval bekijken wij graag de mogelijkheden voor je. Dit geheel vrijblijvend en zonder dat je hier kosten bij maakt.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan en ontdek in hoeverre jij geld kan besparen.

Vrijblijvende offerte aanvragen