Kan ik geld lenen als uitzendkracht?

Als uitzendkracht krijg je te maken met verschillende fases van het uitzendcontract. Kan ik geld lenen als uitzendkracht? Dit is afhankelijk van het uitzendcontract (arbeidscontract). Bij een stabiel inkomen is de kans groter dat je geld kunt lenen.

Geld lenen met een uitzendcontract

Een lening afsluiten met een tijdelijk contract is de laatste jaren een stuk makkelijker geworden. Geld lenen met een uitzendcontract kan onder bepaalde voorwaarden. Kredietverstrekkers hebben hun acceptatie met betrekking tot uitzendcontracten verruimd.

Wie bij een uitzendbureau werkt krijgt te maken met een uitzendcontract. Uitzendbureaus werken met fase contracten. De meeste mensen zitten met een eerste fase contract, wat geld lenen een stuk moeilijker maakt. Na 78 weken belandt de uitzendkracht in een volgend fasecontract, vergelijkbaar met een arbeidscontract voor bepaalde tijd. Kredietverstrekkers staan positief tegenover dit soort contracten.

Eerste 78 weken van het uitzendcontract

De eerste 78 weken werkt het uitzendbureau met een fase A contract of een fase 1 of 2 contract. Bij dit type contract heeft het uitzendbureau geen doorbetalingsverplichting bij ziekte. Ook wanneer de uitzendkracht niet wordt uitgezonden, hoeft het uitzendbureau niet door te betalen.

Met dit type contract is het niet zonder meer mogelijk om geld te lenen, dit hangt onder andere af van hoe stabiel het inkomen tot op dat moment is. Zonder stabiel inkomen is het maar de vraag of je een geldlening kunt terugbetalen. Geld lenen als uitzendkracht met een fase A is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Wij bekijken dit graag, je kunt hiervoor een vrijblijvende offerte aanvragen, dit kost je slechts 2 minuten van je tijd en wij vertellen je binnen 2 uur wat de mogelijkheden zijn.

Geld lenen als uitzendkracht met fase B, C, 3 of 4 contract

Na 78 weken krijgen uitzendkrachten een ander contract. Het betreft hier minimaal een fase B of fase 3 contract. Dit uitzendcontract staat gelijk aan een contract voor bepaalde tijd. Omdat kredietverstrekkers ook mensen met een flexibel contract accepteren, horen hier ook de uitzendcontract een fase B en fase 3 bij. Een vrijblijvende offerte behoort hier tot de mogelijkheden.

Er zijn nog twee soorten uitzendcontract: fase C en fase 4. Deze uitzendcontracten kom je minder vaak tegen en staan gelijk aan een contract voor onbepaalde tijd. Natuurlijk kun je met dit soort uitzendcontract geld lenen: kredietverstrekkers staan hier positief tegenover.

Extra inkomsten naast het uitzendwerk

Niet iedereen werkt volledig voor een uitzendbureau, er zijn genoeg mensen met meerdere beroepen. Heb je extra inkomsten naast het uitzendwerk, dan is dit gunstig bij het afsluiten van een lening. Het is hierbij wel belangrijk dat het om een stabiel inkomen gaat.

Een partner met inkomen telt ook mee: met twee inkomens kun je meer lenen. Ontvang je inkomsten uit overwerk? Veel kredietverstrekkers waar Becam mee samenwerkt nemen 10% van het basisinkomen uit overwerk mee in de berekening.

70% of 100% van het inkomen

Kan ik geld lenen als uitzendkracht en hoe wordt mijn inkomen in de berekening meegenomen? Dit hangt helemaal van het soort uitzendcontract af. Fase A, 1 en 2 contracten komen helaas niet in aanmerking voor een geldlening. Van een fase B of fase 3 contract wordt 70% van het inkomen meegenomen. Bij een fase C of fase 4 contract is dit 100%.

Geld lenen als uitzendkracht: kredietvormen

Met een uitzendcontract geld lenen biedt verschillende mogelijkheden. Zo is er de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Het vaakst kiezen mensen voor een persoonlijke lening, deze kredietvorm kenmerkt zich door een vaste rente en looptijd. Je ontvangt het geleende bedrag in één keer, geschikt voor het financieren van een nieuwe auto, verbouwing of andere zaken.

Een doorlopend krediet is praktisch wanneer je vaker behoefte hebt aan financiële ruimte. De rente en looptijd staan bij het doorlopend krediet niet vast (variabel). Het maandbedrag blijft wel hetzelfde, ongeacht of de rente stijgt of daalt.

Een lening aanvragen

Met het juiste uitzendcontract kun je een lening aanvragen. Becam heeft een berekeningsmodule ontwikkeld, waarmee je direct ziet wat een lening maandelijks kost. Binnen de online ‘mijn omgeving’ vraag je eenvoudig een of meerdere offertes aan. Geld lenen als uitzendkracht:  goedgeregeld bij Becam.

Vrijblijvende offerte aanvragen