Kan ik geld lenen als uitzendkracht?

Als uitzendkracht krijg je te maken met verschillende fases van het uitzendcontract. Kan ik geld lenen als uitzendkracht? Dit is afhankelijk van het uitzendcontract (arbeidscontract) of je geld kunt lenen. Bij een stabiel inkomen is de kans groter dat je geld kunt lenen. Je kunt als uitzendkracht met een fase A contract geen geld lenen, met een fase B of C contract kun je vaak wel geld lenen. Lees hieronder meer over deze fases en je mogelijkheden.

Geld lenen met een uitzendcontract

Een lening afsluiten met een tijdelijk contract is de laatste jaren een stuk makkelijker geworden. Geld lenen met een uitzendcontract kan onder bepaalde voorwaarden. Kredietverstrekkers hebben hun acceptatie met betrekking tot uitzendcontracten verruimd, waardoor voor jou het lenen met een uitzendcontract gemakkelijker wordt.

Wie bij een uitzendbureau werkt krijgt te maken met een uitzendcontract. Uitzendbureaus werken met fase contracten. De meeste mensen zitten met een eerste fase contract, wat geld lenen een stuk moeilijker maakt. Na 78 weken belandt de uitzendkracht in een volgend fasecontract; fase B, vergelijkbaar met een arbeidscontract voor bepaalde tijd. Kredietverstrekkers staan positief tegenover dit soort contracten.

Geld lenen met fase A uitzendcontract

De eerste 78 weken werkt het uitzendbureau met een fase A contract of een fase 1 of 2 contract. Bij dit type contract heeft het uitzendbureau geen doorbetalingsverplichting bij ziekte. Ook wanneer de uitzendkracht niet wordt uitgezonden, hoeft het uitzendbureau niet een bepaald salaris door te betalen.

Met een fase a uitzendcontract is het niet zonder meer mogelijk om geld te lenen, dit hangt onder andere af van hoe stabiel je inkomen op dat moment is. Zonder stabiel inkomen is het voor de kredietverstrekker maar de vraag of je een geldlening kunt terugbetalen. Geld lenen als uitzendkracht met een fase A uitzendcontract is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Wij bekijken dit graag voor je, je kunt hiervoor een vrijblijvende offerte aanvragen. Dit kost je slechts 2 minuten van je tijd en wij vertellen je binnen 2 uur wat je mogelijkheden zijn.

Geld lenen als uitzendkracht met fase B, C, 3 of 4 contract

Na 78 weken krijgen uitzendkrachten een ander contract. Het betreft hier minimaal een fase B of fase 3 contract. Dit uitzendcontract staat gelijk aan een contract voor bepaalde tijd. Omdat kredietverstrekkers ook mensen met een flexibel contract accepteren, horen hier ook de uitzendcontract fase B en fase 3 bij. Een vrijblijvende offerte behoort hier tot de mogelijkheden om geld te lenen als uitzendkracht.

Er zijn nog twee soorten uitzendcontracten: fase C en fase 4. Deze uitzendcontracten kom je minder vaak tegen en staan gelijk aan een contract voor onbepaalde tijd. Natuurlijk kun je met dit soort uitzendcontract geld lenen: kredietverstrekkers staan hier positief tegenover.

Extra inkomsten naast het uitzendwerk

Niet iedereen werkt volledig voor een uitzendbureau, er zijn genoeg mensen met meerdere beroepen. Heb je extra inkomsten naast het uitzendwerk, dan is dit gunstig bij het afsluiten van een lening. Het is hierbij wel belangrijk dat het om een stabiel inkomen gaat.

Een partner met inkomen telt ook mee: met twee inkomens kun je meer lenen. Ontvang je inkomsten uit overwerk? Veel kredietverstrekkers waar Becam mee samenwerkt nemen 10% van het basisinkomen uit overwerk mee in de berekening.

70% of 100% van het inkomen

Kan ik geld lenen als uitzendkracht en hoe wordt mijn inkomen in de berekening meegenomen? Dit hangt helemaal van het soort uitzendcontract af. Fase A, 1 en 2 contracten komen helaas vaak niet in aanmerking voor een geldlening. Van een fase B of fase 3 contract wordt 70% van het inkomen meegenomen bij het berekenen van de maximale geldlening. Bij een fase C of fase 4 contract is dit 100% van het inkomen.

Geld lenen als uitzendkracht: kredietvormen

Met een uitzendcontract geld lenen biedt verschillende mogelijkheden. Zo is er de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Het vaakst kiezen mensen voor een persoonlijke lening, deze kredietvorm kenmerkt zich door een vaste rente en looptijd. Je ontvangt het geleende bedrag in één keer, geschikt voor het financieren van een nieuwe auto, verbouwing of andere zaken.

Een doorlopend krediet is praktisch wanneer je vaker behoefte hebt aan financiële ruimte. De rente en looptijd staan bij het doorlopend krediet niet vast (variabel). Het maandbedrag blijft wel hetzelfde, ongeacht of de rente stijgt of daalt.

Een lening aanvragen

Met het juiste uitzendcontract kun je een lening aanvragen. Becam heeft een berekeningsmodule ontwikkeld, waarmee je direct ziet wat een lening maandelijks kost. Binnen de online ‘mijn omgeving’ vraag je eenvoudig een of meerdere offertes aan. Geld lenen als uitzendkracht:  goed geregeld bij Becam.

Vrijblijvende offerte aanvragen