Financiering als uitzendkracht

maandag 30 maart, 2020

Je bent werkzaam als uitzendkracht en je wilt geld lenen. Hoe zit het met geld lenen als uitzendkracht? Of je geld kunt lenen hangt af van de fase van je uitzendcontract of arbeidscontract. In sommige gevallen kun je namelijk geld lenen.

Lenen met een fase contract

Als uitzendkracht werk je vaak met een fase contract. Uitzendbureaus delen de uitzendcontracten in verschillende fases in. Dit zijn fase A, B en C of fase 1 t/m 4. Gedurende de eerste 78 weken bevind jij je in fase A of fase 1-2.

Zoek je een financiering als uitzendkracht wanneer je nog in de eerste 78 weken zit? Bij veel kredietaanbieders kom je niet voor een lening in aanmerking. Dat is natuurlijk jammer, want je hebt nu eenmaal geld nodig. Gelukkig komt er een periode dat je deze mogelijkheid wel hebt.

Financiering als uitzendkracht met fase B of fase 3

Wanneer je 78 weken of langer werkzaam bent als uitzendkracht dan krijg je een fase B of een fase 3 contract. Dit is een heel ander contract dan gedurende die eerste 78 weken. Dit komt omdat het uitzendbureau bij dit type contract jou moet uitbetalen wanneer je ziek bent of wanneer er geen werk voor jou is. Dankzij deze doorbetalingsverplichting heb je een redelijk stabiel inkomen.

Geld lenen als uitzendkracht met een van bovenstaande uitzendcontracten (fase B of 3) is dus zeker mogelijk. Jouw uitzendcontract komt over een met een contract voor bepaalde tijd, maar wel met een stabiel inkomen. Hoe dit zit en wat geld lenen betekent lees je hier.

Het percentage van jouw loon dat mee berekend wordt

Nu is het zo dat kredietverstrekkers niet de volle 100% van jouw inkomen meenemen in de berekening. Bij een fase B of fase 3 contract telt 70% van jouw vaste inkomen mee. Het gaat hier dus ook echt om een vast inkomen en niet de bonus of inkomen uit overwerk. Soms worden inkomsten uit overwerk wel meegenomen, maar alleen wanneer dit regelmatig voorkomt.

Wist je trouwens dat in sommige gevallen toch 100% van je inkomen wordt meegenomen in de berekening? Neem daarom altijd contact met ons op, dan weet je tenminste waar je aan toe bent.

Als uitzendkracht geld lenen met een fase C of 4 contract

Na fase B/ 3 volgt het fase C/ 4 uitzendcontract. Dit contract is vergelijkbaar met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt je voorstellen dat kredietaanbieders hier tevreden mee zijn en daarom ook 100% van jouw vaste inkomen in de berekening meenemen. Met een fase C of fase 4 contract kun je in veel gevallen meer lenen dan met voorgaande uitzendcontracten.

Hoeveel kan ik als uitzendkracht lenen?

Hoeveel je kunt lenen hangt ten eerste van het type contract af. Ten tweede gaat het om de hoogte van je inkomen. Hoe meer je verdient, hoe meer je ook kunt lenen. Maar wacht, want er is meer. Ook je vaste lasten spelen een rol. Heb je bijvoorbeeld een koopwoning of een huurwoning en wonen er kinderen thuis? Allemaal zaken die er toe doen.

De kredietaanbieder doet er natuurlijk alles aan om jou de best mogelijke lening te geven. Hierbij is het belangrijk dat je zelf een goede vergelijking maakt. Bij Becam vraag je online een of meerdere offertes aan, waarmee je een beter overzicht hebt op de verschillende mogelijkheden

Jeroen Uppelschoten

Jeroen is een van de vennoten en financieel expert binnen Becam.nl. Hij is materie deskundige en houdt zich graag bezig met het optimaliseren van de processen om klanten zelfstandig te laten lenen. Daarnaast stuurt Jeroen het team aan van financieel experts om zo alle klanten snel aan een voordelige offerte te helpen. En dat alles volledig online.

“Wij streven naar een leenmarkt waarbij alle consumenten zelfstandig keuzes kunnen maken met betrekking tot het lenen van geld. Door onze volledige online processen en beveiligde mijn-omgeving kunnen klanten lenen tegen de laagste rentetarieven in de markt”

“Een beter aanbod dan je huisbank? Dat is mijn uitdaging en die ga ik graag aan”

Werkt in de financiële dienstverlening sinds 2000
Functie Directeur en expert lenen
Opleidingen HBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief krediet en hypotheken.
Specialisatie Geld lenen en hypotheken
Hobby’s Koken en Wielrennen

Email adres: jeroen@becam.nl