Geld lenen zonder partner

Kun je geld lenen zonder partner? Ja, je kunt geld lenen zonder een partner of zonder je partner. Ben je alleenstaand dan is het afsluiten van een lening prima mogelijk, er wordt naar het inkomen en de lasten van alleen jou gekeken. Zo kun je geld lenen zonder dat je een partner hebt en toch je verbouwing, een nieuwe auto of iets anders financieren.

Wil je geld lenen en heb je een partner? Maar wil je zonder deze partner een lening aanvragen? Dit is soms mogelijk, maar vaak wordt wel om een legitimatie of zelfs een handtekening gevraagd van de partner. Dit laatste is het geval zodat jullie beiden verantwoordelijk zijn voor de lening. Sluit je echter een lening af en heb je een redelijk gescheiden financiële huishouding, dan is het niet noodzakelijk om een handtekening te hebben van je partner. Voor deze lening is je partner niet medeverantwoordelijk. Neem voor het lenen zonder partner contact met ons op, dan bekijken we de mogelijkheden

Een lening wanneer je alleenstaand bent

Veel samenwonenden sluiten een lening af, maar hoe zit het wanneer je alleenstaand bent? Je leeft immers van een inkomen en betaalt al je woonlasten zelf. Geen nood, een lening als alleenstaande afsluiten is net zo goed mogelijk. Kredietverstrekkers kijken namelijk naar de bestendigheid van je inkomen, de hoogte van je inkomen en je woonlasten.

Geld lenen zonder partner is dus goed mogelijk. Misschien kun je minder lenen dan wanneer je twee inkomens hebt (afhankelijk van de hoogte van je inkomen), maar de mogelijkheid is er wel.

Hoeveel geld kan ik zonder partner lenen?

Heb je € 10.000, € 50.000 of meer nodig? Hoeveel je kunt lenen als alleenstaande hangt van een aantal zaken af. Ten eerste is dit de hoogte van je inkomen. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je kunt lenen. Maar ook je woonsituatie en woonlasten spelen een rol. Woon je gehuurd of heb je een koopwoning en wat betaal je aan huur of hypotheek? Misschien betaal je partneralimentatie, dit telt mee. Kinderalimentatie rekent de kredietverstrekker niet mee.

Wil je weten hoeveel je kunt lenen zonder partner? Maak dan een proefberekening, je ziet dan direct wat je mogelijkheden zijn. Wil je ook weten wat de maandlasten worden, vergelijk dan de verschillende leningen en leenvormen door de leenvergelijking in te vullen. Dan heb je een beeld bij de maandlasten en of je die kunt dragen.

De verschillende kredietvormen

Met of zonder partner, geld lenen is een verantwoorde keuze. Er zijn verschillende kredietvormen, allemaal met hun voor- en nadelen. Het vaakst wordt voor de persoonlijke lening gekozen. Bij deze leenvorm staan de rente en looptijd vast, dit biedt zekerheid. Bovendien ontvang je het geldbedrag in één keer op je rekening. Dit is interessant voor het financieren van een nieuwe badkamer of keuken, auto of iets dergelijks. De huidige tarieven van de persoonlijke lening vind je gemakkelijk terug onderaan deze pagina.

Dan is er nog het doorlopend krediet, een leenvorm  waarbij reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar zijn. Dit kan echter alleen tot aan het maximale kredietlimiet, vastgesteld door de kredietverstrekker. Bij het doorlopend krediet staan de rente en looptijd niet vast.

Beide leenvormen zijn geschikt wanneer je geld wil lenen zonder partner. Uitgangspunt blijft toch de hoogte van je inkomen, je woonsituatie en natuurlijk het leendoel.

Tip: vraag meerdere offertes aan

Goedkoop geld lenen zonder partner? Vraag altijd meerdere offertes aan. Hiermee vergelijk je verschillende kredietvormen en de bijbehorende rentes. Omdat er zoveel verschillende soorten kredietaanbieders zijn, is het belangrijk om voor de laagste rente en de beste voorwaarden te gaan. Ook dit kan online bij Becam. Let bij het vergelijken van de verschillende offertes op een aantal zaken:

  • Kies een lening die je kunt aflossen zonder partner.
  • Ga voor een leenvorm die past bij je leendoel.
  • Bekijk verschillende offertes en ga voor de lening met de laagste rente als dit jou goed uitkomt.
  • Bekijk de voorwaarden bij de lening.
  • Bepaal een looptijd met betaalbare maandlasten, die niet langer is dan de tijd dat je het product waarvoor je de lening afsluit gebruikt.

Bij Becam heb je altijd de mogelijkheid om meerdere offertes aan te vragen. Bestudeer deze op je gemak en vergelijk alles goed met elkaar. Voor vragen kun je natuurlijk altijd bij ons terecht, ook wanneer je twijfelt of geld lenen zonder partner wel mogelijk is.

Vrijblijvende offerte aanvragen