Geld lenen bij Santander

Santander is een van de grootste commerciële Spaanse banken. In Nederland is Santander ook actief als kredietspecialist. Je kunt bij de bank zelf een persoonlijke  lening afsluiten als consument. Daarnaast biedt Santander via winkels en webshops een doorlopend krediet aan, in combinatie met de aankoop van een product. De zogenaamde productfinanciering.

De persoonlijke lening van Santander

Bij het afsluiten van de persoonlijke lening van Santander leent u een eenmalig bedrag tegen een vaste rente. Santander biedt leningen aan van € 1.500,- tot het maximumbedrag van € 50.000, -. De lening is uitermate geschikt voor een aankoop waarbij u eenmalig geld nodig heeft en het bedrag vooraf bekend is. Denk hierbij aan zaken als een auto of verbouwing.

Wat kost een persoonlijke lening van Santander?

De kosten van een Santander lening zijn afhankelijk van de rente en looptijd. Hoe hoger de rente en hoe langer de looptijd, hoe duurder de lening. De looptijd heeft veel invloed op de totale kosten van de lening. Een kortere looptijd zorgt ervoor dat je de lening eerder hebt afgelost, waardoor je over een minder lange periode rente betaalt. Nadeel van een kortere looptijd zijn de hogere maandlasten. Dit sneller terugbetalen van de lening moet natuurlijk passen in je maandelijkse budget.

Een voorbeeld

Wij vergelijken een tweetal situaties, met als uitgangspunt een lening van € 25.000, – met een looptijd van 120 maanden (10 jaar).

Lening Santander

Lening € 25.000,- met een looptijd van 120 maanden
Rente lening Santander 8,7%
Maandtermijn € 309,- de totale kosten van de lening zijn € 36.990,-
De rentekosten over de looptijd van 120 maanden zijn € 11.990,-

Lening via Becam

Lening € 25.000,- met een looptijd van 120 maanden
Rente lening Becam 3,7%
Maandtermijn € 249,- de totale kosten van de lening zijn € 29.948,-
De rentekosten over de looptijd van 120 maanden zijn € 4.948,-

Het verschil is enorm. Je bespaart in totaal maar liefst € 7.042,- met een lening van Becam! Kortom, geld lenen via Becam is velen malen goedkoper dan lenen bij Santander. Dit geldt voor alle bedragen. Ben je benieuwd wat de kosten voor jouw lening zijn? Maak gebruik van onze online leningvergelijker en bereken het eenvoudig zelf.

Zoals je ziet zijn de rentes van Santander veel hoger dan de laagste rente die Becam kan bieden. De gemiddelde rente van Santander ligt maar liefst 3% tot 4% hoger. Geld lenen bij Santander is niet per definitie een verkeerde optie, het is alleen veel duurder dan lenen via Becam.

Doorlopend krediet Santander

Santander noemt het doorlopend krediet ook wel een extra geldpotje. Het doorlopend krediet van Santander kan je niet direct bij de bank zelf afsluiten. Het is alleen mogelijk via een aangesloten winkel of webshop, na aankoop van een product. Deze vorm van lenen, koop op afbetaling, komt voor als je bijvoorbeeld niet in staat bent om een koelkast of tv ineens te kopen. Santander financiert dan de aankoop in de vorm van een doorlopend krediet.

Het doorlopend krediet van Santander los je vervolgens maandelijks af. Het maandtermijn bestaat uit een bedrag aan rente en aflossing. De afgeloste bedragen kun je vervolgens weer opnemen tot aan je kredietlimiet.

Handige maar dure lening

Bij Santander kun je een doorlopend krediet afsluiten tussen de € 1.500,- en maximaal € 2.500,-. De rente op het doorlopend krediet is vaak gelijk aan de maximale rente die in Nederland gerekend mag worden. Het wettelijke maximum bedraagt in 2022 tien procent. Dit betekent dat het doorlopend krediet van Santander best handig kan zijn als je even niet over voldoende budget beschikt om een kapotte wasmachine te vervangen. Maar realiseer je wel dat dit een van de duurste vormen van geld lenen is. Handig maar duur dus.

Je lening bij Santander oversluiten

Uit bovenstaande voorbeelden blijkt dat je veel voordeliger kunt lenen via Becam. We werken samen met 6 gespecialiseerde kredietbanken en kunnen daardoor de laagste rentes in Nederland te bieden. Bekijk hoeveel jij kunt besparen door je dure lening van Santander over te sluiten. Becam heeft speciaal voor dit doel een online besparingscheck gemaakt. Bij de check zie je direct hoeveel je kunt besparen met het oversluiten van een Santander lening. De besparing kan makkelijk oplopen tot enkele honderden euro’s.

Liever direct een vrijblijvende offerte zodat exact duidelijk is wat je mogelijkheden zijn? Vraag dan een offerte aan, wij tonen je binnen enkele uren wat de voordeligste mogelijkheden zijn.

Vrijblijvende offerte aanvragen