Lenen bij Nationale Nederlanden

Via Becam kun je bij een van de bekendste Nederlandse verzekeringsmaatschappijen ook geld lenen. Nationale Nederlanden, ook wel NN genaamd, biedt een lening aan in de vorm van een Persoonlijke lening. Het is ook mogelijk om je bestaande lening over te sluiten naar NN.

Verantwoord lenen bij Nationale Nederlanden

Een persoonlijke lening van Nationale Nederlanden wordt altijd afgestemd op je persoonlijke situatie. Leningen moeten passen in je inkomsten en uitgavenpatroon. Een indicatie van je maximaal verantwoorde lening kun je op onze site eenvoudig berekenen met de maximale lening berekenen tool. Past het bedrag dat je wilt lenen bij jouw financiële situatie, dan kun je vervolgens berekenen wat de maandlasten zijn die bij het leenbedrag horen. Bij de berekening bepaal je zelf de gewenste looptijd van de lening bij Nationale Nederlanden.

Persoonlijke lening van Nationale Nederlanden

Met de persoonlijke lening van NN kun je eenmalig een vast bedrag lenen waarbij de overige kenmerken van de lening van tevoren vaststaan. Hiermee bedoelen wij de rente, de looptijd en de maandtermijn. Bij de persoonlijke lening van Nationale Nederlanden kun je altijd boetevrij extra aflossen, wanneer jij dat wilt. De maandtermijn die je betaalt, bestaat uit rente en aflossing. Het voordeel is dat lening hierdoor ook echt is afbetaald op de laatste maand van de vooraf overeengekomen looptijd.

Een lening aanvragen bij Nationale Nederlanden

Via Becam kun je eenvoudig online een lening aanvragen voor de persoonlijke lening van Nationale Nederlanden. Een lening aanvragen begint met een gratis en vrijblijvende offerte. Na ontvangst van de offerte bepaal je zelf of je de lening ook echt wilt afsluiten. Om in aanmerking te komen voor een lening bij NN moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent woonachtig in Nederland
 • Je hebt een tijdelijk of vast dienstverband
 • Je bent minimaal 25 jaar en je lost de lening af uiterlijk af als je 67 jaar bent.
 • Wanneer je samen een lening aanvraagt dan moet je 2e aanvrager minimaal 21 jaar zijn.
 • Je moet over voldoende inkomsten te beschikken om een financiële verplichting in de vorm van een lening aan te gaan.

Maximale lening Nationale Nederlanden

Of en hoeveel geld je kunt lenen, hangt van je inkomsten en je uitgaven af. Zoals eerder op deze pagina is beschreven heeft Becam een aantal handige berekeningsmodules. Zo kun je bij ons je maximale leenmogelijkheden berekenen en verschillende leningen met elkaar vergelijken. Hiermee voorkom je dat je meer betaalt dan nodig bij geld lenen,

Maximale lening berekenen

Met het invullen van 4 of 5 variabelen in onze lening rekentool krijg jij met 1 druk op de knop een goede indicatie van je maximaal te lenen bedrag. De variabelen zijn

 • Ga jij alleen de lening aan of samen met een partner?
 • Wat is het bruto maandinkomen van de 1ste aanvrager?
 • Wat is het bruto maandinkomen van de 2e aanvrager?
 • Is er sprake van een koop- of huurwoning en wat wordt er betaald aan hypotheek of huur?
 • En wonen er kinderen thuis?

Na het invullen van de bovenstaande gegevens is het mogelijk om met 1 druk op de knop te bekijken wat er maximaal geleend kan worden. Het gaat om een goede indicatie van jouw mogelijkheden. Wil jij exact weten wat je kunt lenen? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons op, zodat we dit voor je in kaart kunnen brengen.

Lening vergelijken

Een andere handige online module van Becam is de lening vergelijker. Met deze module kan je, na het invullen van je wensen, direct meerdere geldverstrekkers met elkaar kunt vergelijken. Voor het maken van de vergelijking zijn de volgende gegevens nodig:

 • Geef aan hoeveel je wilt lenen. Dit kan een bedrag zijn vanaf € 5.000,–.
 • Kies de leningvorm – je kunt hierbij kiezen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.
 • De gewenste looptijd in het geval van een persoonlijke lening. Je kunt kiezen tussen de 12 en maximaal 120 maanden. In het geval van een doorlopend krediet kies je voor een maandtermijn van 1,5 of 2% van het kredietlimiet.

Na het klikken op de button “Vergelijk nu” tonen wij jou de verschillende banken waar wij mee samenwerken overzichtelijk onder elkaar. De meest voordelige geldverstrekker op basis van de rente tonen wij als eerste. Verder kun je per bank zien wat de productkenmerken en kosten van de lening zijn. Ook hierbij geldt dat dit een indicatie is van de mogelijkheden, voor een persoonlijke opgave kun je een vrijblijvende offerte opvragen.

Doorlopend krediet van Nationale Nederlanden

Sinds 1 juli 2020 is NN gestopt met het verstrekken van doorlopend krediet. Wanneer je als klant al een doorlopend krediet hebt afgesloten bij NN, kan je per 1 januari 2021 geen geld meer opnemen van je krediet. NN zag in haar klantenbestand dat er te veel van het doorlopend krediet werd opgenomen door klanten, waardoor het krediet niet werd afgelost. Dit zou in de toekomst tot betaalbaarheidsproblemen kunnen leiden. Reden voor NN om helemaal te stoppen met doorlopende kredieten. Voor bestaande klanten betekent dit dat zij per 1 januari 2021 zijn gestart met het aflossen van het doorlopend krediet.

Lening oversluiten van Nationale Nederlanden

Heb jij al een lening of ben jij bestaande klant van Nationale Nederlanden? Dan adviseren wij om ééns per jaar te bekijken of de lening voordeliger kan worden overgesloten. Becam werkt met 6 partnerbanken samen. Hierdoor zijn wij in staat de laagste rentes in Nederland aan te bieden. Dit doen wij geheel online, zodat jij zelf eenvoudig een lening aan kunt aanvragen. Eerst bekijken of het voordeliger kan? Doe dan de besparingscheck; vul je bestaande leninggegevens in en bereken wat je kunt besparen met een lening via Becam. Dat is makkelijk besparen!

Vrijblijvende offerte aanvragen