Hypotheek met lening ernaast

Heb je een eigen woning met een hypotheek en ben je op zoek naar een voordelige lening? Voor huiseigenaren zijn er meer dan voldoende mogelijkheden tot het lenen van geld. En tegen de laagste rentetarieven in Nederland. Becam laat de mogelijkheden zien.

Je hebt een hypotheek en je betaalt hier maandelijks netjes voor af. Dan kun je vaak alsnog een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten. Bij de aanvraag van de lening wordt gekeken naar de netto woonlasten en het netto inkomen van jijzelf en een eventuele partner.

Doelen om te lenen naast een hypotheek

Een hypotheek kan tot maximaal 100% van de waarde van de woning worden gefinancierd. Dit betekent dat extra kosten of aanpassingen aan de woning veelal niet meer in de hypotheek kunnen worden meegenomen. In bepaalde gevallen zijn energiebesparende maatregelen wel mee te financieren, je hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

Een woning kopen? Dit gaat gepaard met extra kosten die je zelf moet betalen. Dit kun je veelal niet in de hypotheek mee financieren. Dit is dan ook de reden dat veel mensen naast een hypotheek een lening afsluiten. Daarnaast zijn er mogelijk nog meer woonwensen, zoals een verbouwing, van de keuken of badkamer, die via een lening zouden kunnen worden gerealiseerd.

Extra lenen met een hypotheek

Is het mogelijk om met een hypotheek een lening ernaast af te sluiten? Dit hangt af van je wensen en persoonlijke situatie. Wil je de lening tegelijkertijd afsluiten of eerst wennen aan je nieuwe woonlasten? Er is veel mogelijk, Becam helpt je graag verder. Hoe, dat bepaal jij zelf. Vraag bijvoorbeeld een vrijblijvende offerte aan en bekijk zelf de voordeligste offertes.

Kies een leningvorm die bij je past

De combinatie van een hypotheek en lening kan prima, maar hierbij is het wel goed om naar de leningvorm te kijken. Vooral de persoonlijke lening is erg populair. Je leent een geldbedrag, dat je in één keer op je rekening gestort krijgt. Hiermee financier je een verbouwing van de woning maar bijvoorbeeld ook een nieuwe keuken of badkamer.

Misschien wil je uitbouwen of aanbouwen, iets dat veel kopers doen. Natuurlijk is hier extra geld voor nodig, dit kun je ook financieren met de persoonlijke lening. Maar wat als je van tevoren niet weet hoe lang een verbouwing duurt of wat het gaat kosten? Dan is er het doorlopend krediet, een leenvorm waarbij je reeds afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen. Dit kan uiteraard tot de maximale kredietlimiet, wat vooraf is vastgesteld. Bij Becam heb je altijd de keuze uit de persoonlijke lening of het doorlopend krediet, wel zo gemakkelijk.

Een lening met een hypotheek ernaast

Het kan natuurlijk ook dat je al een lening hebt en een hypotheek wilt afsluiten. Je krijgt dan de situatie: een lening met een hypotheek er naast. Is dit mogelijk? Dat bepaalt de hypotheekverstrekker. Deze maakt een berekening van je huidige inkomen, leefsituatie en vaste lasten. Onder deze vaste lasten vallen ook leningen, zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Lening oversluiten (met of zonder hypotheek)

Misschien kun je op de huidige lening besparen, vooral nu de kredietrente laag staat. Een lening oversluiten kan wanneer je een hypotheek hebt lopen of in de toekomst een hypotheek afsluit. Bekijk of en hoeveel het oversluiten van een lening je oplevert.

Vrijblijvende offerte aanvragen