Wat kost een bruiloft?

Voordat je overweegt om jouw bruiloft te financieren met een lening, is het belangrijk om te weten wat de kosten van een bruiloft zijn. Reken al snel op een totale rekening van 10.000 euro, los van een eventuele huwelijksreis. Heb je veel gasten, een dure locatie en onbeperkt prijzige drankjes op jullie trouwerij? Reken er dan op dat een kostenpost van 20.000 eerder realistisch is. Duidelijk is in ieder geval dat de kosten van een bruiloft sterk afhangen van de gemaakte keuzen op het gebied van:

 • Locatie en catering
  De locatie is vaak de grootste uitgavenpost. Onder dit punt vallen de huur van de locatie, een eventueel diner en alle andere hapjes en drankjes.
 • Jurk en pak
  Zowel jij als je toekomstige bruid willen natuurlijk stralen op jullie bruiloft. Een mooie bruidsjurk en trouwpak mag wat kosten, net als bijpassende schoenen en eventuele accessoires als sieraden.
 • Fotografie
  Het vastleggen van je trouwdag is leuk voor later. Professionele fotografen zijn alleen niet goedkoop.
 • Bloemen en decoratie
  Bloemstukken, tafeldecoratie en andere decoraties zorgen voor nog meer sfeer op de toch al feestelijke dag.
 • Muziek en entertainment
  Of je nu een live band, een DJ of een andere vorm van entertainment kiest, de rekening komt vanzelf.
 • Uitnodigingen en drukwerk
  Drukwerk als uitnodigingen en menukaarten kosten per stuk niet veel, maar in totaal kan het toch een behoorlijke kostenpost zijn.
 • Vervoer
  Ga je in je eigen auto of huur je een glimmende oldtimer of een andere speciaal vervoermiddel? Leuk maar helaas ook niet gratis.

Kosten bruiloft: maak een goede begroting

Een goede begroting is essentieel bij het voorbereiden van een bruiloft. Door het opstellen van een begroting kun je prioriteiten stellen, kosten beheren en onverwachte uitgaven zo veel mogelijk voorkomen. Zo kun jij van jullie bruiloft genieten zonder je zorgen te maken over geldzaken.

Kan ik geld lenen voor mijn bruiloft?

Als je niet genoeg spaargeld hebt om je droombruiloft te financieren, is geld lenen een alternatief. Uiteraard kun je ook een deel van de trouwerij betalen met spaargeld en dit aanvullen met een lening. Als je bij Becam een vrijblijvende offerte aanvraagt voor een lening, checken wij automatisch of en welk bedrag jij maximaal kan lenen. Het is belangrijk dat de lening past bij jouw inkomsten.

Persoonlijke lening meest geschikt

De meest geschikte lening voor een trouwerij is een persoonlijke lening. Daarbij krijg je in één keer het geleende bedrag op je rekening. Terugbetalen doe je in vaste termijnen en tegen een vaste rente. Zo weet je vooraf wat de kosten zijn en wanneer je de lening weer hebt afgelost.

Lening voor je bruiloft? Betaal niet te veel

De gemiddelde bruiloft kost al genoeg. Zorg dat je niet te veel betaalt voor het financieren ervan. De rente kan sterk verschillen, afhankelijk van de geldverstrekker waar je de lening afsluit. Becam vergelijkt de belangrijkste geldverstrekkers voor je op rente en voorwaarden. Op die manier stap jij zo voordelig mogelijk het huwelijksbootje in.

Tips bij financieren bruiloft

Ben jij van plan om geld te lenen voor je bruiloft? Onderstaand drie afsluitende tips:

 1. Bepaal je leenbehoefte: In een eerdere stap heb je als het goed is een begroting gemaakt. Nu kun je bepalen welk deel van de totale kosten je wilt financieren met een lening.
 2. Leen alleen wat je nodig hebt: Het kan verleidelijk zijn om meer te lenen dan je eigenlijk nodig hebt voor je bruiloft. Als dit bij je financiële situatie past, hoeft dat geen probleem te zijn. Houd wel in gedachten dat hierdoor je maandlasten kunnen stijgen.
 3. Bespreek het goed met je partner: Het lijkt een open deur. Toch zijn er genoeg stellen die op financieel vlak weinig met elkaar bespreken. Geld lenen voor een bruiloft is een belangrijke financiële beslissing. Bespreek het met je partner en zorg ervoor dat jullie het eens zijn over de lening en het budget.

Bereken eenvoudig en vrijblijvend wat jij kan lenen voor jouw bruiloft. Tot slot een onvergetelijke dag gewenst met een toplocatie, leuke gasten en mooi weer voor de gebruikelijke fotoshoot!

Vrijblijvende offerte aanvragen