Geld lenen voor kunststof kozijnen

Het plaatsen van kunststof kozijnen is niet goedkoop, het is een logische stap om geld te lenen voor het plaatsen van de kozijnen. Het is een bedrag dat niet iedereen zomaar op zijn spaarrekening heeft staan. Maar het is wel een slimme investering in je woning. Ben je toe aan nieuwe kozijnen, dan kun je geld lenen om de nieuwe kunststof kozijnen te financieren.

Hoeveel moet ik lenen voor kunststof kozijnen?

Wat de kozijnen gaan kosten hangt af van het materiaal dat je kiest. Ga je voor houten, kunststof of aluminium kozijnen? Houten kozijnen kunnen ook lang meegaan, maar vragen om meer onderhoud. Kunststof kozijnen zijn een duurzame keuze, gaan lang mee en deze hoef je bijna niet te onderhouden. Aluminium kozijnen zijn duurder maar erg vormvast en bieden meer bescherming tegen inbraak.

Op de vraag welke financiering je nodig hebt voor kunststof kozijnen is niet één sluitend antwoord. Van belang is onder andere het aantal en type ramen. Gaat het bijvoorbeeld om standaard ramen, kiepramen of een schuifpui? De kosten verschillen per situatie en worden doorgaans berekend per vierkante meter.

Heb je een vrij gemiddeld rijtjeshuis en wil je de hele woning voorzien van kunststof kozijnen? Reken in dat geval op kosten tussen € 9.500 en € 13.000. Deze kostenindicatie is inclusief de kosten voor HR++ glas en het monteren en afvoeren van de oude materialen. Vraag een offerte aan bij aanbieders van kozijnen in jouw omgeving. Je weet vervolgens welk bedrag en hierdoor ook welke lening jij nodig hebt voor kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen financieren: verschillende leningen mogelijk

Kunststof kozijnen financieren kan op verschillende manieren. Voorbeelden zijn de persoonlijke lening of doorlopend krediet, met als grootste verschillen: 

  • Kunststof kozijnen financieren met een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening krijg je het geld in één keer op je rekening. Zo is het nodige bedrag voor kunststof kozijnen direct beschikbaar. De persoonlijke lening heeft altijd een vaste rente en looptijd. Hierdoor staan de maandlasten vast en wordt je niet verrast door stijgende kosten als de rente stijgt in de toekomst. Dit maakt de persoonlijke lening geschikt voor het kunststof kozijnen

  • Kunststof kozijnen financieren met een doorlopend krediet

Geld lenen voor kunststof kozijnen kan ook in de vorm van een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit. Je kunt eenmaal afgeloste bedragen ook weer opnemen. Handig als je naast het financieren van kunststof kozijnen andere leendoelen hebt. Toch is een doorlopend krediet minder populair. De grootste reden is de variabele rente en looptijd. Hierdoor kunnen je maandlasten dalen of stijgen.

Kozijnen kopen op afbetaling vaak duurder

Bij de aanschaf van kunststof kozijnen krijg je soms de mogelijkheid tot koop op afbetaling. Je koopt de kunststof kozijnen en betaalt ze in termijnen. Dat klinkt als de makkelijkste optie. Zet echter niet te snel je handtekening. Over het algemeen is koop op afbetaling een dure manier van financieren. In het maandbedrag is een hogere rente verwerkt dan op een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Geld lenen voor kunststof kozijnen tegen de laagst mogelijke rente is in dat geval vaak voordeliger.

Kozijnen financieren, stem de lening af op de levensduur

Je kunt bij het afsluiten van de lening verschillende looptijden aanhouden. Houd daarbij rekening met de tijd waarin je van het leendoel gebruik maakt, in dit geval kunststof kozijnen. Ben je van plan om over circa 10 jaar te verhuizen als de kinderen gaan studeren? Een looptijd van 10 jaar ligt in dat geval voor de hand. Zo voorkom je dat je na het verhuizen nog bezig bent met het aflossen van de lening voor de kunststof kozijnen. Let bij het bepalen van de looptijd ook op de maandlasten. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandlasten. Wel is kunststof kozijnen financieren uiteindelijk goedkoper met een kortere looptijd. Je betaalt over de looptijd namelijk veel minder aan rente.

  • Maximale lening berekenen

Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen voor kunststof kozijnen? Gebruik de berekeningsmodule van Becam en bekijk de rente en maandlasten. Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan weet je zeker wat de maximale lening in jouw situatie is.

Wat kost geld lenen voor het financieren van kunststof kozijnen?

Geld lenen om kozijnen te financieren komt goed uit als je een bedrag niet direct op je spaarrekening hebt. Met het lenen van geld komen vaak wel extra kosten kijken: de rente. Bij Becam vergelijken wij de beste rentes en voorwaarden voor jou, zodat je uiteindelijk zo goedkoop mogelijk uit bent. Kies je voor de persoonlijke lening voor het financieren van de kunststof kozijnen? Dan kun je van tevoren uitrekenen wat de lening je uiteindelijk gaat kosten. Bekijk hier wat leningen voor bijvoorbeeld kunststof kozijnen kunnen kosten 

Bereken je lening voor kunststof kozijnen

Natuurlijk wil je van tevoren weten wat geld lenen voor kunststof kozijnen kost. Op de website van Becam vind je een handige berekeningsmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de looptijden. Door met de looptijden te schuiven zie je de maandlasten verhogen of verlagen.

Vervolgens vraag je eenvoudig een of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang binnen 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest

Kunststof kozijnen combineren met zonnepanelen

Kunststof kozijnen plaatsen doe je niet snel zelf. Huur je een aannemer of bouwbedrijf in, kijk dan of je naast de kunststof kozijnen nog andere woonwensen hebt. De aannemer kan andere verbouwingen direct meenemen. Denk aan het vernieuwen van de keuken, badkamer of het verduurzamen van de woning met zonnepanelen. Bijkomend voordeel is dat je eerder af kunt dingen op de totaalprijs als je meer werk in één keer onderbrengt. Uiteraard moet het wel passen bij je maximale lening. Het lenen voor je woning kan je ook combineren met andere leendoelen, zoals de aanschaf voor een auto.

Vrijblijvende offerte aanvragen