Geld lenen voor isolatie

Je kunt veel energie besparen door je huis goed te isoleren. Ook al heb je een wat oudere woning, dan nog kun je met een paar goedkope maatregelen al snel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen bestaan volop mogelijkheden om je huis te verduurzamen.

Isolatie meefinancieren met je hypotheek

Er zijn verschillende opties om geld te lenen en je huis door middel van isolatie te verduurzamen. Zo is het mogelijk om isolatiekosten mee te financieren met je hypotheek. Weet alleen dat dit voor kleine verbouwingen een duurdere vorm van lenen kan zijn (in verband met bijkomende kosten). Dit verschilt per situatie.

Energielening

Ook gemeenten en provincies moedigen ons aan om isolatiemaatregelen te financieren. Deze energielening wordt aangeboden als Energiebespaarlening (voor bestaande bouw, nieuwbouw en VvE’s) of Duurzaamheidslening. Niet iedere gemeente of provincie heeft een Duurzaamheidslening. Bovendien is deze vorm van geld lenen niet altijd geschikt vanwege de strikte voorwaarden. Daarom kiezen veel mensen voor een persoonlijke lening om hun woningisolatie te financieren.

Isolatiemaatregelen met een persoonlijke lening financieren

Wil je geld lenen voor isolatie, dan kan een persoonlijke lening de oplossing zijn. Bij deze vorm van lenen ontvang je het leenbedrag direct en in één keer op je rekening en kun je meteen handelen. Wil je vloerisolatie, gevelisolatie of raamisolatie tegen de laagst mogelijke rente financieren? We geven je een aantal tips met betrekking tot geld lenen en belastingaftrek van de rente.

Een persoonlijke lening voor isolatie

Een persoonlijke lening heeft een aantal voordelen. Zo staan de rente en looptijd vast, zelfs wanneer de marktrente zou stijgen. Hiermee staat ook het maandbedrag vast. Dat is fijn, want je weet wat je elke maand betaalt. Dit kun je meenemen in je vaste lasten. Tussentijds aflossen is bij de persoonlijke lening via Becam altijd boetevrij.

Wil je ook andere uitgaven doen om je huis te verduurzamen en daarvoor extra geld achter de hand hebben? Denk aan bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp? Dan kun je ook voor een doorlopend krediet kiezen.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden en soorten isolatie?

Dakisolatie

Dakisolatie is een materiaal dat wordt geïnstalleerd tussen het dak en het plafond van een gebouw om warmteverlies te voorkomen en een comfortabele temperatuur in het gebouw te houden. Dakisolatie kan worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder glasvezel, minerale wol, cellulose, schuim en reflecterende folie. Het is mogelijk om geld lenen te lenen voor dakisolatie, Becam helpt je graag aan de juiste lening.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is het plaatsen van isolatiemateriaal onder de vloerbedekking of door isolatieplaten aan te brengen onder de vloerconstructie. Het doel is om de energie-efficiëntie te verbeteren. Vloerisolatie kan helpen om de energierekening te verlagen doordat je minder behoefte hebt aan verwarming en koeling, en het kan ook helpen om de geluidsisolatie te verbeteren. Op deze pagina lees je alles over de vloerisolatie en de kosten.

Spouwmuurisolatie

De spouw is de lege ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur van een huis of gebouw. Spouwmuurisolatie is het proces van het isoleren van de spouw deze wordt geïnjecteerd in de spouw via kleine gaten in de buitenmuur, waardoor het een relatief eenvoudige en betaalbare manier is om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren.

Isolatiemaatregelen financieren: dit moet je weten

Leen je geld om je woning door middel van isolatiemaatregelen te verduurzamen? Dan is de rente die je betaalt aftrekbaar (belastingdienst). Het is hierbij wel belangrijk dat je de lening ook gebruikt voor verduurzaming.

Daarom moet je alle facturen goed bewaren. De belastingdienst of jouw boekhouder kan hierom vragen. Bewaar de facturen gedurende minimaal vijf jaar.

Geld lenen voor isoleren, zo regel je dat

Voordat je geld gaat lenen voor vloerisolatie, gevelisolatie of raamisolatie, is het verstandig om te onderzoeken welke aanbieders van woningisolatie er op de markt zijn. Er zijn steeds meer specialisten op het gebied van isolatie die de aanschafkosten voor je inzichtelijk kunnen maken en de besparingen en de terugverdientijd voor kunnen je uitrekenen.

Bij Becam vraag je een lening volledig online aan. Dit kost je enkele minuten van je tijd en de offerte zetten we vervolgens voor je klaar in je eigen persoonlijke mijn-omgeving.

Een geldlening voor isolatiemaatregelen aanvragen

Speciaal voor het aanvragen van een offerte heeft Becam een ‘mijn omgeving’ ontwikkeld. Aan de hand van een aantal gegevens kunnen wij een offerte verstrekken die exact een beeld geeft van jouw mogelijkheden. Een offerte is gratis, vrijblijvend en verplicht tot niets én tegelijkertijd geeft het precies aan wat je mogelijkheden zijn om geld te lenen. Wel zo prettig.

De voordelen van een geldlening bij Becam

We werken samen met een aantal banken die zeer aantrekkelijke rentes hanteren. Dit is precies de reden waarom we zo graag met hen samenwerken. Ook de voorwaarden zijn goed, iets dat we ons zeer belangrijk is. Bij Becam krijg je nooit te maken met bijkomende kosten bij het afsluiten van een lening. Zo regel je snel en op een goede manier de financiering voor woningverbetering.

Vrijblijvende offerte aanvragen