Nieuwe of tweedehands Volkswagen financieren

Het liefst koop je een splinternieuwe Volkswagen met nog geen kilometer op de teller. Daar heb je als het goed is jarenlang plezier van, met zeker in het begin weinig onderhoud. Een nieuwe Volkswagen financieren moet wel bij je passen. Een goedkoper alternatief is het aanschaffen van een tweedehandse model. Reken er daarbij wel op dat een oudere auto met meer kilometers over het algemeen duurder is in onderhoud. Voor het financieren van een Volkswagen via Becam maakt het niet uit of je kiest voor nieuw of tweedehands. Lees meer over tips voor het aanschaffen een tweedehands auto.

Volkswagen financieren: hoeveel heb je nodig?

De prijzen van een Volkswagen verschillen sterk per model en uitvoering. Hoeveel je nodig hebt voor de financiering hangt af van de specifieke auto die je op het oog hebt en of je deze nieuw of tweedehands koopt. We geven je een indicatie als je één van de onderstaande populaire modellen nieuw aanschaft.

Prijsindicatie Volkswagen dealers (medio 2021)

  • Golf Comfortline – Vanaf € 21.590
  • Up! – Vanaf € 16.900 
  • E-Up! – Vanaf € 25.850
  • Passat Business – Vanaf € 39.590 

De tweedehands prijzen van deze modellen zijn afhankelijk van de leeftijd en kilometerstand. Op websites als Autotrack.nl en Gaspedaal.nl kun je nagaan hoeveel je nodig hebt bij een tweedehands Volkswagen financiering.

Hoe kan je een Volkswagen financieren?

Heb je voldoende spaargeld? Dan kan je hiermee een Volkswagen financieren. Veel mensen hebben een dergelijk bedrag niet vrij besteedbaar op de rekening staan. Via Becam kan je eenvoudig online geld lenen voor een Volkswagen. Ook bij veel Volkswagen dealers kun je een betalingsregeling treffen, in de vorm van koop op afbetaling of huurkoop. Bij koop op afbetaling ben je meteen eigenaar van de Volkswagen en betaal je de rekening in delen. In het geval van huurkoop is de auto pas van jou wanneer je het laatste leningdeel hebt afgelost. In de tussentijd is de auto het onderpand.

Deze manier van Volkswagen financiering is over het algemeen duur. De rente bij de gemiddelde dealer is hoger dan bij het geld lenen via Becam. Dit komt omdat wij voor jou de rente kunnen vergelijken van meerdere grote geldverstrekkers. Door deze werkwijze betaal je niet meer dan nodig, wat je terugziet in zowel de maandelijkse als totale lasten van de lening.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een Volkswagen?

Wordt het een Volkswagen Golf, Up! of ga je toch voor een ander model? Controleer voordat je enthousiast de dealer belt of het ook past bij je financiële situatie. Vooral je inkomen, woon- en gezinssituatie bepalen jouw maximaal verantwoorde Volkswagen lening. Bij Becam maak je eenvoudig online een berekening. Vervolgens weet je direct wat je financiële ruimte is en vraag je eenvoudig een vrijblijvende offerte op.

Volkswagen financieren met doorlopend krediet of persoonlijke lening?

De meest populaire leenvorm voor het financieren van een Volkswagen is een persoonlijke lening. Daarnaast is ook een doorlopend krediet mogelijk. Beide opties hebben hun eigen kenmerken en verschillen. De belangrijkste zijn:

  • Volkswagen financieren met een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening krijg je het geld in één keer op je rekening. Zo kun je direct naar de dealer van Volkswagen. De persoonlijke lening heeft altijd een vaste rente en looptijd. Hierdoor staan de maandlasten vast en wordt je niet verrast door stijgende kosten als de rente stijgt in de toekomst. Dit maakt de persoonlijke lening geschikt voor het financieren van een nieuwe of tweedehands Volkswagen.

  • Volkswagen financieren met een doorlopend krediet

Een lening afsluiten voor een Volkswagen kan ook in de vorm van een doorlopend krediet. Deze leenvorm biedt meer flexibiliteit. Eenmaal afgeloste bedragen zijn weer opneembaar. Dit kan handig zijn als je naast het kopen van een Volkswagen nog andere leendoelen hebt. Toch is een doorlopend krediet minder populair door de variabele rente en looptijd. Hierdoor loop je het risico op hogere maandlasten in de toekomst.

Let hierop bij het lenen van geld voor een Volkswagen

Leen je geld voor een Volkswagen, dan kun je verschillende looptijden kiezen. Een kortere lening is positief voor de totale kosten die je betaalt over de hele looptijd. Je lost de lening namelijk sneller af. Het te betalen bedrag per maand ligt wel hoger. Je betaalt immers een groter maandbedrag zodat de lening eerder is afgelost. Bij Volkswagen financiering via Becam kan je altijd tussentijds extra aflossen, de keus is aan jou!

Volkswagen financiering berekenen

Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen voor het kopen van een nieuwe of tweedehands Volkswagen? Check eenvoudig de rente en maandlasten met de berekeningsmodule van Becam. Zo heb je zekerheid over jouw maximale Volkswagen financiering. De aanvraag van een offerte is altijd vrijblijvend.

Eenvoudig maandlasten voor Volkswagen financiering bekijken

Natuurlijk wil je vooraf ook weten wat geld lenen voor de auto van jouw keuze kost. Op de website van Becam vind je een handige berekeningsmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de looptijden. Door met de looptijden te schuiven zie je de maandlasten verhogen of verlagen.

Vervolgens vraag je eenvoudig één of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang binnen 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest. 

Vrijblijvende offerte aanvragen