Nieuwe of tweedehands Renault financieren

Een Renault koop je het liefst gloednieuw bij de dealer. Nog strak in de verf en geen vuiltje op de bekleding. Kortom, een auto waar je jaren mee vooruit kan. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Een tweedehands Renault financieren is mogelijk met minder middelen. Net als andere merken neemt de prijs van een Renault af naarmate deze ouder is en meer kilometers heeft gemaakt. Reden wel op hogere onderhoudskosten bij oudere modellen. Meer weten? Lees onze tips voor het aanschaffen een tweedehands auto. Voor het financieren van een Renault via Becam maakt het trouwens niet uit of je nieuw of tweedehands koopt.

Renault financieren: hoeveel heb je nodig?

Hoeveel geld je nodig hebt hangt sterk af van het model en het type. Zo is een elektrisch model over het algemeen duurder dan een Renault die op brandstof rijdt. Daarnaast speelt ook de leeftijd een rol bij het te financieren bedrag. Om je toch op weg te helpen geven we een inschatting van veel verkochte modellen van Renault Clio en andere populaire modellen.  

Prijsindicatie Renault dealers (medio 2022) 

  • Renault Clio – Vanaf € 21.950
  • Renault Twingo e-tech electric – Vanaf € 23.020
  • Renault Megane Estate – Vanaf € 31.140
  • Renault Captur – Vanaf € 27.200

Wil je weten wat je kunt besparen door een tweedehands Renault te kopen? De prijs hangt vooraf van de leeftijd, kilometerstand en de staat van de auto. Bekijk op websites als Autotrack.nl en Gaspedaal.nl hoeveel je nodig hebt bij een Renault financiering.

Hoe kan je een Renault financieren?

Je kunt bij het financieren van een Renault ook eigen spaargeld gebruiken. Misschien is je spaarsaldo niet toereikend of wil je het achter de hand houden. Geen probleem. Je kunt via Becam eenvoudig geld lenen voor een Renault. Zo kan je naar wens de inzet van spaargeld combineren met een lening.

Veel Renault dealers bieden een betalingsregeling aan als je er een auto koopt. Dit door koop of afbetaling of huurkoop. Het verschil is dat je bij koop op afbetaling ben je meteen eigenaar bent van de Renault. Je betaalt de aanschaf van de Renault vervolgens in stappen terug. Bij huurkoop is de auto pas echt van jou wanneer je de lening volledig hebt afgelost. Tot die tijd is de auto het onderpand.

Deze manier van Renault financiering is over het algemeen duur. De rente bij de gemiddelde dealer is hoger dan bij het geld lenen via Becam. Dit verschil komt doordat wij bij alle grote geldverstrekkers de laagste rente voor je in kaart brengen. Hierdoor betaal je niet meer dan nodig, wat positief is voor de maandelijkse lasten en het totale kostenplaatje.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een Renault?

Bij het financieren van een Renaul doe je er goed vooraf je budget te bepalen. Hiermee voorkom je teleurstellingen bij het maken van je keus. Wat je kunt lenen hangt vooral af van je inkomen, woon- en gezinssituatie. Bij Becam maak je eenvoudig online een berekening. Na deze berekening heb je direct zicht op  je financiële ruimte is en vraag je eenvoudig een vrijblijvende offerte op.

Renault financieren met doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Bij het financieren van Renaults wordt het meest gekozen voor een persoonlijke lening. Een andere mogelijkheid is het doorlopend krediet. Het type lening heeft gevolgen voor bijvoorbeeld de manier waarop je aflost. De belangrijkste kenmerken en verschillen zijn:

  • Renault financieren met een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening staat geld in één keer op je rekening. Hiermee kun je vervolgens de gewenste Renault aanschaffen. De persoonlijke lening heeft altijd een vaste rente en looptijd. Hierdoor blijven de maandlasten gelijk en weet je ook in de toekomst waar je aan toe bent. Hierdoor is de persoonlijke lening geschikt voor het financieren van een nieuwe of tweedehands Renault

  • Renault financieren met een doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een alternatief als je geld wilt lenen voor een Renault. Deze leenvorm is flexibel wat betreft aflossen. Eenmaal afgeloste bedragen kan je weer opnemen. Dit is vooral handig wanneer je ook andere aankopen wilt financieren dan de Renault. Er kleven ook nadelen aan het doorlopend krediet. Door de variabele looptijd en rente loop je het risico op hogere maandlasten in de toekomst.  

Aandachtspunten bij het lenen van geld voor een Renault

Bij het afsluiten van een lening voor een Renault kies je zelf de looptijd. Hoe korter de looptijd, des te lager de totale kosten die je betaalt over de hele looptijd. De keerzijde van een kortere looptijd is wel dat je maandlasten hoger liggen. Je betaalt immers een groter maandbedrag zodat de lening eerder is afgelost. Bij Renault financiering via Becam kan je altijd tussentijds extra aflossen. De regie is aan jou!

Renault financiering berekenen

Wil je weten hoeveel je kunt lenen voor het kopen van een nieuwe of tweedehands Renault? Aan de hand van onze berekeningsmodule weet je met welke rente en maandlasten je rekening kunt houden. De aanvraag van een offerte voor Renault financiering is altijd vrijblijvend.

Bepaal zelf de looptijd bij Renault financiering

Natuurlijk wil je vooraf ook weten wat geld lenen voor de auto van jouw keuze kost. Op de website van Becam vind je een handige berekeningsmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de looptijden. Door met de looptijden te schuiven zie je de maandlasten verhogen of verlagen.

Vervolgens vraag je eenvoudig één of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang binnen 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest. 

Vrijblijvende offerte aanvragen