Nieuwe of tweedehands Opel financieren

Kies je voor het kopen van een nieuwe of een tweedehands auto? Het antwoord op deze vraag is belangrijk bij het Opel financieren. Met een nieuwe Opel kan je als het goed is lang vooruit, met zo laag mogelijke onderhoudskosten. Daar betaal je wel een prijs voor. Het kopen van een tweedehands Opel kan tegen lagere kosten, zeker bij een hogere kilometerstand. Houd er wel rekening mee dat de onderhoudskosten sneller kunnen stijgen. Via Becam is het Opel financieren mogelijk voor zowel nieuwe als tweedehands modellen. Lees meer over waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands auto.

Hoeveel moet je financieren voor een Opel?

Opel heeft talloze modellen en uitvoeringen. De aankoopkosten hangen dan ook af van het model en de leeftijd. Om je toch op weg te helpen zetten we de nieuwprijzen op een rij van verschillende populaire modellen: 

 • Opel CORSA
  Vanaf € 18.099 te koop via Opel dealers.
 • ASTRA 5-DEURS
  Vanaf € 26.249 te koop via Opel dealers.
 • Opel Adam 1.2
  Deze versie van de Opel Adam was nieuw leverbaar van januari 2013 tot juni 2017. De meest recente nieuwprijs bedroeg € 13.545. 
 • Opel Karl
  De Opel Karl was nieuw leverbaar van maart 2015 tot januari 2019. De laatste nieuwprijs bedroeg € 13.299.

De waardevermindering van nieuwe auto’s kan hard gaan. Zo kun je een auto vanaf twee jaar met een beperkt aantal kilometers al tweedehands kopen met een korting op de nieuwprijs. Er is niet één vast gegeven hoe hoog die korting precies is. Op websites als Autotrack.nl en Gaspedaal.nl kun je checken tegen welke prijs je een nieuwe of tweedehands Opel kunt aanschaffen. 

Hoe kan je een Opel financieren?

Het financieren van een Opel kan op verschillende manieren. Mocht je de mogelijkheid hebben, kan je (een deel van) je spaargeld inzetten. Daarnaast is het via Becam eenvoudig mogelijk om geld te lenen voor een Opel. Een ander alternatief is het regelen van de Opel financiering via de dealer of garage. Vaak bieden zij zowel koop op afbetaling als huurkoop aan. Bij koop op afbetaling ben je meteen eigenaar van de auto en betaal je de rekening in delen. Een andere optie is huurkoop. Pas als je de lening helemaal hebt afgelost is de auto officieel van jou. In de tussentijd is de auto het onderpand.

Het meteen bij de dealer afhandelen lijkt wel zo makkelijk. Je loopt echter het risico op fors hogere kosten. De gemiddelde dealer rekent een hogere rente dan je zou betalen bij een persoonlijke lening. Je betaalt hierdoor al snel meer dan nodig, zowel per maand als in totaal over de hele looptijd van de lening.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een Opel?

Zodra je een Opel op het oog hebt, weet je hoeveel je moet lenen voor het financieren ervan. Belangrijk is dat je het nodige geld daadwerkelijk kunt lenen in jouw situatie. Je maximaal verantwoorde lening hangt vooral af van je inkomen, woon- en gezinssituatie. Bij Becam maak je eenvoudig online een berekening, waarbij je direct helderheid krijgt over je financiële ruimte. Vervolgens kan je een vrijblijvende offerte opvragen voor de Opel financiering. 

Opel financieren met doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm voor het financieren van een Opel. Een alternatief is een doorlopend krediet. Beide financieringsmogelijkheden hebben hun eigen kenmerken en verschillen. De belangrijkste zijn:

 • Opel financieren met een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening krijg je het geld in één keer op je rekening. Zo kun je direct naar de dealer van Opel. De persoonlijke lening heeft altijd een vaste rente en looptijd. Hierdoor staan de maandlasten vast en wordt je niet verrast door stijgende kosten als de rente stijgt in de toekomst. Dit maakt de persoonlijke lening geschikt voor het financieren van een nieuwe of tweedehands Opel.

 • Opel financieren met een doorlopend krediet

Een lening afsluiten voor een Opel kan ook in de vorm van een doorlopend krediet. Deze leenvorm biedt meer flexibiliteit. Eenmaal afgeloste bedragen zijn weer opneembaar. Dit kan handig zijn als je naast het kopen van een Opel nog andere leendoelen hebt. Toch is een doorlopend krediet minder populair door de variabele rente en looptijd. Hierdoor loop je het risico op hogere maandlasten in de toekomst.  

Aandachtspunten Opel financiering

Wanneer je een lening afsluit voor een Opel kan je verschillende looptijden kiezen. Kies je ervoor om de lening sneller terug te betalen, dan is het maandbedrag hoger dan bij een langere looptijd. Je betaalt immers een groter maandbedrag zodat de lening eerder is afgelost. Het voordeel is wel dat de totale kosten doorgaans lager uitpakken. Reden hiervoor is dat je na verloop van tijd over een steeds lager bedrag rente verschuldigd bent. Bij Opel financiering via Becam kan je altijd tussentijds extra aflossen, zoveel je wilt.

Bereken maandlasten Opel financiering

Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen voor het kopen van een Opel Adam, Karl of ander model? Gebruik de berekeningsmodule van Becam en bekijk de rente en maandlasten. Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan weet je zeker wat jouw maximale Opel financiering is.

Eenvoudig maandlasten voor Opel financiering bekijken

Natuurlijk wil je vooraf ook weten wat geld lenen voor de auto Opel van jouw keuze kost. Op de website van Becam vind je een handige berekeningsmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de looptijden. Door met de looptijden te schuiven zie je de maandlasten verhogen of verlagen.

Vervolgens vraag je eenvoudig één of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang binnen 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest.

Vrijblijvende offerte aanvragen