Nieuwe of tweedehands Ford financieren

Via Becam kan je zowel een nieuwe als tweedehands Ford financieren, tegen de laagste rente. Ga je voor een nieuwe of een tweedehands Ford? Het heeft beide voor en nadelen. Voor een tweedehands ford financieren heb je minder middelen nodig. Zoals bij alle auto’s daalt de prijs van een Ford sterk naarmate de leeftijd stijgt. Wel moet je rekening houden met hogere onderhoudskosten in de loop van de jaren. 

Bij het financieren van een nieuwe Ford moet je dieper in de buidel tasten. Tegenover de hogere prijs staat meer zekerheid, als het goed is ga je er nog jaren probleemloos de weg mee op. Twijfel je nog? Lees onze tips voor het aanschaffen een tweedehands auto.

Ford financieren: hoeveel geld heb ik nodig?

Stap bij de gemiddelde dealer of garage binnen en je ziet een grote variatie aan Ford modellen. De prijs is afhankelijk van het type Ford, de leeftijd en eventuele extra’s die je kiest. Daarnaast is een elektrische auto vaak duurder dan een Ford met een benzine of diesel aandrijving. Voor de financiering geven we een voorbeeld van de dealerprijzen medio 2021. 

Prijsindicatie Ford dealers 

  • Ford Fiesta ecoboost hybrid – Vanaf € 18.485
  • Ford Puma ecoboost hybrid – Vanaf € 24.575
  • Ford Focus ecoboost hybrid – Vanaf € 26.785
  • Ford Mondeo hybrid – Vanaf € 35.400

Wil je weten hoeveel je kan besparen bij het kopen van een tweedehands Ford? Raadpleeg sites als Autotrack.nl en Gaspedaal.nl. Je zult zien, hoe meer kilometers op de teller, hoe lager de prijs. Let wel goed op de staat van de auto. Je wilt geen Ford financieren die er al snel weer mee stopt.

Hoe kan je een Ford financieren?

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het financieren van een Ford. Om te beginnen kan je via Becam eenvoudig geld lenen voor een Ford. Heb je eigen spaargeld dat vrij besteedbaar is? Met de inzet hiervan hoef je minder te lenen bij het financieren van een Ford. Bedenk wel goed of je het spaargeld daadwerkelijk kan missen. 

Koop je een Ford bij een dealer, dan krijg je mogelijk een betalingsregeling aangeboden. Ga hier niet blindelings mee akkoord. Vaak wordt er een hogere rente gerekend dan nodig. Hierdoor liggen je maandlasten gemiddeld hoger dan bij geld lenen via Becam. Wij werken namelijk samen met een netwerk van geldverstrekkers, om voor jou de lening met de laagste rente te kunnen selecteren.

Wat betreft betalingsregelingen kom je bij dealers koop of afbetaling en huurkoop tegen. Bij koop op afbetaling mag je jezelf meteen eigenaar van de auto noemen. In termijnen betaal je de Ford terug. De auto is bij huurkoop pas jouw bezit als de totale lening afgelost is. Totdat je het laatste deel hebt afgelost is Ford invorderbaar als onderpand. 

Hoeveel geld kan ik lenen voor een Ford? 

Hoeveel geld je kan lenen voor een Ford, hangt af van jouw persoonlijke en financiële situatie. Vooral je inkomen, woon- en gezinssituatie bepalen de maximale Ford financiering. Gebruik onze online rekenmodule en je weet meteen wat jouw maximale lening is. Vervolgens weet je meteen welke Ford binnen je financiële bereik valt. Na het gebruik van de rekenmodule vraag je gemakkelijk en vrijblijvend een offerte op. 

Ford financieren: doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is één van de leningen om een ford mee te financieren. Bij deze leenvorm heb je zekerheid over je maandlasten tijdens de hele leentermijn. Een andere mogelijkheid is een doorlopend krediet, waarbij de rente variabel is. We sommen voor je op wat de kenmerken en verschillen zijn:

Ford financieren met een persoonlijke lening

Sluit je een persoonlijke lening af, dan kun je het hele bedrag in één keer verwachten. Zo kan je de Ford meteen betalen. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd. Hierdoor heb je de zekerheid dat je maandlasten niet stijgen bij het oplopen van rentes. Dit voordeel maakt het type lening geschikt voor het financieren van de Ford die je op het oog hebt.

Ford financieren met een doorlopend krediet

Het voordeel van een doorlopend krediet is dat je eenmaal afgeloste bedragen weer kan opnemen. Deze eigenschap is vooral handig als je bijvoorbeeld je huis wilt verbouwen en nog niet precies weet hoeveel geld je precies nodig hebt. Een aandachtspunt is de variabele rente en looptijd. Stijgt de rente in de toekomst, dan krijg je mogelijk te maken met hogere maandlasten.

Aandachtspunten bij geld lenen voor een Ford

Na de keus van het type lening is de volgende stap het bepalen van de looptijd van de lening. Die looptijd bepaal je bij Becam zelf. De totale kosten liggen lager wanneer je een kortere looptijd selecteert. Reden hiervoor is simpel, je betaalt minder lang rente. Wel moet je rekening houden met hogere maandlasten naarmate de looptijd korter is. Je betaalt een hoger bedrag per maand maar bent ook eerder schuldenvrij. Overigens kan je bij Becam altijd  tussentijds extra aflossen. De keus is aan jou.  

Ford financiering berekenen

Gebruik onze berekeningsmodule en je weet direct de rente en maandlasten van een auto lening. Zo weet je waar je aan toe bent bij het financieren van een Ford. Zowel het gebruiken van de rekenmodule als het opvragen van een offerte is vrijblijvend.

Bepaal zelf de looptijd bij Ford financiering

Via de berekeningsmodule selecteer je ook eenvoudig een looptijd naar keus. Per looptijd kan je bekijken met welke maandlasten je bij Ford financiering rekening dient te houden. Vervolgens vraag je eenvoudig één of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang binnen 24 uur de aangevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest!

Vrijblijvende offerte aanvragen