Nieuwe of tweedehands BMW financieren

Het kopen van een nieuwe BMW kost je al snel €32.000. Voor dit geld ben jij wel de eerste die de wegen trotseert met de gloednieuwe bolide. Daarnaast is de kans groot dat een nieuwe BMW in de eerste jaren weinig onderhoud nodig heeft. Wel moet je een nieuwe BMW kunnen financieren. Een minder kostbare optie is de aanschaf van een tweedehands BMW. Oudere modellen met meer kilometers kunnen duizenden euro’s goedkoper in aanschaf zijn. Reken in dat geval wel op hogere onderhoudskosten. 

Lees onze tips voor het aanschaffen een tweedehands auto. Voor het financieren van een BMW kan je bij Becam zowel terecht voor nieuwe als gebruikte modellen.

BMW financieren: hoeveel heb je nodig?

Er is niet één standaard prijs voor een BMW. Het hangt af van het model en type. Kies je voor aandrijving op brandstof, ga je elektrisch rijden of wordt het een hybride? Ook de keus extra modules of een luxere uitvoering heeft invloed op de financiering van de BMW. Voor de financiering geven we een indicatie meest populaire modellen, direct uit de showroom.

Prijsindicatie BMW dealers (medio 2021) 

  • BMW 1 Serie – Vanaf € 32.020
  • BMW 2 Serie Coupé – Vanaf € 47.654 
  • BMW 3 Serie Touring – Vanaf € 47.546
  • BMW 4 Serie Coupé – Vanaf € 53.409

Wil je weten wat het voordeel van een tweedehands BMW is ten opzichte van de nieuwprijs? Dit hangt vooral af van de leeftijd, kilometerstand en de staat van de auto. Op onder andere Autotrack.nl en Gaspedaal.nl zoek je eenvoudig op hoeveel je nodig hebt bij een BMW financiering.

Hoe kan je een BMW financieren?

Als je weet welk model BMW je wilt kopen en wat deze kost, dan wordt het tijd om de financiering van de BMW te regelen. Heb je spaargeld dat je kunt missen? Dit kan je gebruiken voor de aankoop van de auto en eventueel aanvullen met een lening. Het hele bedrag lenen is ook mogelijk, zolang het past bij je financiële situatie. Via Becam is BMW financiering mogelijk tegen de laagste rente. De combinatie met spaargeld en een lening zorgt voor de laagst mogelijke maandlasten.

De meeste BMW dealers geven de mogelijkheid tot een betalingsregeling aan bij de koop. De verschillende opties hierbij zijn koop of afbetaling of huurkoop. Bij koop op afbetaling mag je jezelf meteen eigenaar van de auto noemen. In termijnen betaal je de BMW terug. De auto is bij huurkoop pas jouw bezit als de totale lening afgelost is. Krijg je betalingsproblemen, dan kan de dealer de auto terugvorderen.

Let bij deze manier van BMW financiering goed op de kosten. Financieren via een autodealer is vaak duur. Reden hiervoor is de hogere rente die gemiddeld wordt berekend. Dealers zoeken niet voor je uit bij welke geldverstrekker je het voordeligst uit bent. Becam doet dit wel. Hierdoor betaal je niet meer dan nodig voor BMW financiering, wat gunstig uitpakt voor je maandlasten.  

Hoeveel geld kan ik lenen voor een BMW? 

Misschien koop je het liefst het nieuwste model, met de meest luxe specificaties. De vraag is of dit binnen je budget past. Ga vooraf na wat je maximaal kunt uitgeven. Wat je bij BMW financiering maximaal kan lenen, hangt vooral van je inkomen, woon- en gezinssituatie af. Gebruik onze online rekenmodule en je weet meteen wat jouw maximale lening is. Een offerte opvragen is vervolgens eenvoudig en vrijblijvend. 

BMW financieren: doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening en doorlopend krediet zijn de twee opties bij BMW financiering. Wat de beste optie is, hangt af van je situatie en wensen. De meeste mensen kiezen voor een persoonlijke lening. Hierbij heb je meer zekerheid over je maandlasten op termijn. De leenvormen verschillen op nog meer punten van elkaar. Onderstaand de kenmerken per type lening:

  • BMW financieren met een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening wordt het geld in één keer naar je overgemaakt. Hiermee kan je de BMW direct betalen. De vaste rente en looptijd van de persoonlijke lening biedt overzicht en zekerheid. Je weet zo precies over de hele looptijd wat de maandlasten zijn. Dit maakt  deze leenvorm geschikt voor het financieren van een nieuwe of tweedehands BMW.

  • BMW financieren met een doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een meer flexibele lening. Je kunt eenmaal afgeloste bedragen ook weer opnemen. Dit kan handig zijn als je, naast de aankoop van de BMW, bijvoorbeeld ook een verbouwing wilt financieren. Het minpunt van een doorlopend krediet is minder zekerheid. De rente is variabel en de looptijd ook. Hierdoor loop je het risico dat je maandlasten op termijn stijgen.  

Aandachtspunten bij geld lenen voor een BMW

De looptijd van een lening kan je zelf bepalen. Een kortere looptijd is gunstig voor de totale kosten over de BMW financiering. Je betaalt immers een kortere tijd rente. Het nadeel van een korte looptijd zijn de maandlasten. Die stijgen naarmate je er langer over doet om de lening terug te betalen. Bij BMW financiering via Becam kan je altijd tussentijds extra aflossen. De keus is aan jou.

BMW financiering berekenen

Wil je weten hoeveel je kunt lenen voor het kopen van een nieuwe of tweedehands BMW? Aan de hand van onze berekeningsmodule weet je met welke rente en maandlasten je rekening kunt houden. De aanvraag van een offerte voor BMW financiering is altijd vrijblijvend.

Bepaal zelf de looptijd bij BMW financiering

Als je geld leent voor een auto van BMW, wil je wel weten wat de lening in totaal kost. Op de website van Becam vind je een handige berekeningsmodule. Je kunt het bedrag invoeren een looptijd selecteren. Zo krijg je een goed beeld van de maandlasten bij een bepaalde lening en looptijd.

Vervolgens vraag je eenvoudig één of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang binnen 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest. 

Vrijblijvende offerte aanvragen