Versoepelingen voor Geld Lenen

woensdag 9 juni, 2021

In het begin van de Corona crisis hebben verschillende banken de regels omtrent geld lenen flink aangescherpt. De reden hiervoor was dat er veel onduidelijkheden waren over de effecten van de Corona pandemie op de wereldwijde economie. Er werd gevreesd dat bedrijven medewerkers moesten ontslaan en dat het tot een golf aan faillissementen zou leiden.

Beperkte impact; ook op Geld Lenen

Tot nu toe is de schade beperkt gebleven. Afgelopen jaar is het aantal faillissementen zelfs historisch laag geweest, dit is vooral te danken aan de maatregelen vanuit de overheid en de Europese Centrale Bank.

Natuurlijk zijn er bedrijfstakken die het ontzettend zwaar hebben zoals luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties, horeca, sportscholen en bedrijven die evenementen organiseren. Maar door gerichte overheidssteun is het voor de getroffen bedrijven vaak mogelijk geweest om te overleven.

Rooskleurige toekomst

Door het Corona vaccin is er licht aan het einde van de tunnel gekomen. Vanaf begin 2021 zijn de eerste mensen in Nederland gevaccineerd en het tempo van vaccineren is de afgelopen maanden opgevoerd waardoor wordt verwacht dat volwassenen die zich willen laten vaccineren vóór september gevaccineerd zijn.

Tegelijkertijd aan het vaccineren lopen het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames fors terug. Hierdoor heeft de regering besloten om in stappen de Corona maatregelen verder  te versoepelen.

Versoepelingen geld lenen

Omdat de economische schade beperkt is gebleven, hebben de banken besloten om hun opgelegde beperkingen ook te versoepelen, waardoor kredietverstrekking weer wordt verruimd.

Eerder werden de mogelijkheden om geld te lenen voor consumenten die werkzaam zijn in contactberoepen zoals kappers en fysiotherapeuten al versoepeld. Per 1 juni hebben banken de opgelegde Corona maatregelen verder versoepeld door het inkomen uit beroepen in de luchtvaart, toerisme, sport, cultuur, horeca en evenementen weer mee te nemen voor de leningberekening.

Dit betekent dat het voor consumenten die werkzaam zijn in deze branches het weer mogelijk is geworden om voor een lening in aanmerking te komen.

Tijdelijke arbeidsovereenkomst

Ook voor consumenten met een tijdelijke arbeidsovereenkomst is er goed nieuws. Bij tijdelijke arbeidsovereenkomsten waren banken tijdens de Corona crisis streng omdat er een risico bestond dat deze overeenkomsten niet zouden worden verlengd door slechte bedrijfsresultaten. Daardoor waren banken erg terughoudend met het verstrekken van een lening.

Inmiddels is het weer mogelijk om met een tijdelijke arbeidsovereenkomst geld te lenen als je een werkgeversverklaring kunt aantonen.